Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι έχουν βρει τον άντρα της ζωής τους και τώρα θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο καθώς και γενικά σε όσες επιθυμούν κάτι παραπάνω από τη σχέση τους.
Με 86 + 1 συμβουλές γάμου και ζωής, η συγγραφέας με απαράμιλλο χιούμορ και παραστατικότητα ταξιδεύει τις αναγνώστριες μήνα μήνα από τα πρώτα αθώα ραντεβού μέχρι την επιθυμητή πρόταση γάμου και τους δείχνει πώς θα μεταμορφωθούν από τη γυναίκα που περιμένει τον πρίγκιπα στη γυναίκα που ο άντρας δεν θέλει με τίποτα να χάσει και κάνει τα πάντα για να κρατήσει.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, παρατίθεται ένας πίνακας που λειτουργεί συνοπτικά ως «χρονοδιάγραμμα» της σχέσης. Όλες οι γυναίκες αναρωτιούνται πότε θα πρέπει να συμβούν κάποια πράγματα στη σχέση τους. Σε τέτοια ερωτήματα λοιπόν απαντούν οι πίνακες υποδεικνύοντας πότε πρέπει να περιμένει μια γυναίκα κινήσεις από μέρος του συντρόφου της μέσα στο πρώτο έτος.
Η Α. Μπασιούκα προτείνει μια έξυπνη στρατηγική για τις σχέσεις και απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί, που θέλει να παρασυρθεί από τη μαγεία του έρωτα και θέλει να ζήσει έντονα. Μερικοί απλοί κανόνες θα της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Προσωπική άποψη:
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν η κοινωνία μας εξελιχτεί, πάντα θα υπάρχει ένα βασικό θέμα που θα προβληματίζει μεγάλη μερίδα των ελεύθερων γυναικών εκεί έξω. "Εγώ πότε θα παντρευτώ;" ή το κλισέ που καθιέρωσε η Δήμητρα Παπαδοπούλου πριν από αρκετά χρόνια, "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" πράγμα που -συνήθως- προϋποθέτει πως έχεις πετύχει το πρώτο. Και όπως ισχυρίζονται οι γυναίκες εις τους αιώνες των αιώνων, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, υπάρχουν πολλοί τρόποι, κόλπα και τερτίπια για να πείσεις έναν άντρα πως είσαι η γυναίκα της ζωή του και πως πρέπει να σε στεφανωθεί. Με κωμική και νεανική διάθεση, λοιπόν, η Αθηνά Μπασιούκα συγκεντρώνει τις πολύτιμες συμβουλές που συνέλλεξε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της, δίνοντας συμβουλές και παροτρύνοντας μέλλουσες νύφες να κυνηγήσουν τον γαμπρό των ονείρων τους.

Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ στην κατηγορία των γυναικών αυτών, ίσως επειδή είχα σοβαρή σχέση από μικρή, ίσως πάλι επειδή αν και ήθελα να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια, δεν ήταν αυτοσκοπός μου. Όπως και να 'χει, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν γυναίκες που ζουν με αυτό το όνειρο -ή μπορείτε να το πείτε και "ελπίδα"- και που έχουν την ανάγκη κάποιοι να τις συμβουλεύσει. Αν ανήκετε στις γυναίκες αυτές, το βιβλίο αυτό είναι για εσάς, και θα σας βοηθήσει να τυλίξετε το θύμα σας. Αν πάλι ανήκετε στην αντίθετη κατηγορία, χαλαρώστε και απολαύστε το, κι επιτρέψτε στον εαυτό σας να γελάσει και να περάσει όσο ευχάριστα γίνεται, την ώρα του. 
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Μπασιούκα Αθηνά
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Διάφορα
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 176
ISBN: 978-960-461-708-1