Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ένας πρώην παίκτης, πλήρως… εξημερωμένος.
Ένα κορίτσι, απολύτως ικανοποιημένο πλέον.
Και η απόφαση ζωής που πρέπει να πάρουν.
Όταν ο Γουίλ ερωτεύτηκε τη Χάνα, το ιδιόρρυθμο χιούμορ της και η παθιασμένη αφοσίωσή της στην καριέρα της αποτελούσαν στοιχεία της γοητείας της –ήταν εκείνα που τον αιχμαλώτισαν από την πρώτη στιγμή. (Εντάξει, ήταν και η σεμνότυφη στάση της ως νεοφώτιστης στο σεξ αλλά και η προθυμία της να τον αφήσει να της διδάξει τα πάντα.)
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Χάνα δέχεται έναν καταιγισμό επαγγελματικών προτάσεων από πανεπιστήμια σε κάθε σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών και δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει τι θέλει, πού θα ζήσουν και αν πρέπει να επιβάλει στον Γουίλ την όποια απόφασή της. Και ξαφνικά αντιλαμβάνονται και οι δύο πως η μαγεία στο κρεβάτι είναι μόνο ένα κομμάτι μιας σχέσης… Η κοινή ζωή με το ταίρι σου αποδεικνύεται κάτι εντελώς διαφορετικό…

Προσωπική άποψη:
Το αγαπημένο μου -ίσως- ζευγάρι της σειράς "Beautiful bastard" ξαναχτυπά, με τους Γουίλ και Χάνα σε μεγάλα κέφια, όπως πάντα, αλλά κι ένα βήμα πιο κοντά στη νέα τους ζωή, η οποία τους καλεί να πάρουν αποφάσεις που δεν είχαν σκεφτεί νωρίτερα πως θα έπρεπε ν' αναγκαστούν να πάρουν. Αλλά μήπως έτσι δεν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή; Ο γάμος, για τον καθέναν από εμάς, δεν υπήρξε μια τεράστια αλλαγή που μας έφερε αντιμέτωπους με διλήμματα που δεν είχαμε καν φανταστεί ή που αν είχαν περάσει από το μυαλό μας, νομίζαμε πως ξέραμε την απάντηση; Κι όμως, όταν καλούμαστε να πραγματώσουμε τις φαντασίες -ή και τις φαντασιώσεις μας- τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα ή τόσο ξεκάθαρα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Χάνα δέχεται μια σωρεία επαγγελματικών προτάσεων που δεν γίνεται να την αφήσουν ασυγκίνητη, ούτε να μην την προβληματίσουν, αφού -θεωρητικά- γι' αυτό πάλευε μέχρι τώρα στη ζωή της. Μέχρι τη στιγμή, τουλάχιστον, που σε αυτήν εισέβαλλε ο Γουίλ, έστω κι αν στην πραγματικότητα, αυτή εισέβαλλε στη δική του. Όπως και να 'χει, ο ένας έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του άλλου, ο έρωτας σάρωσε τα πάντα, το υπέροχο σεξ -συνοδευόμενο από πονηρά αστεία σε κατάλληλες, και μη, ώρες- δίνει και παίρνει, αλλά φτάνει η στιγμή που τα πράγματα σοβαρεύουν και που ο ένας πρέπει να υποχωρήσει για το χατήρι του άλλου, ή ακόμα και να θυσιάσει ένα κομμάτι του για να μπορεί να είναι μαζί με αυτόν που αγαπάει. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο πυρήνας της συγκεκριμένης νουβέλας που όπως και οι προκάτοχοί της, είναι άκρως ρεαλιστική.

Ο λόγος που αγαπώ τόσο πολύ τον Γουίλ και τη Χάνα είναι γιατί, σε όλη την διάρκεια της σειράς, είναι οι πιο αληθινοί και γήινοι χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει, πράγμα που μας επιτρέπει να ταυτιστούμε πιο εύκολα μαζί τους. Τα προβλήματά τους είναι τα πιο ρεαλιστικά όλων και αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα κάθε σύγχρονου ζευγαριού, άρα μπορούμε να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τους φόβους και τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα, έχουν απίστευτο, αστείρευτο χιούμορ, μοναδική χημεία και ερωτισμό ανάμεσά τους, ζωντάνια και ενέργεια που σε κάνουν να χαμογελάς ακόμα κι αν είσαι στα κάτω σου, και ναι, αυτό το νέο -και τελευταίο- κεφάλαιο της ζωής τους, που εμείς τουλάχιστον θα γνωρίσουμε, αξίζει να διαβαστεί.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Σαρρή Μυρτώ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 152
ISBN: 978-618-515-805-7