Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, από τέλη Οκτωβρίου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή τη γενιά του μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Άνθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.

Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα του σήμερα.

Η παράσταση ανεβαίνει σε απόδοση-διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά Άσης Δημητρολοπούλου, κοστούμια Βασιλικής Σύρμα, μουσική Μιχάλη Τρανουδάκη και φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Η παραγωγή είναι της εταιρίας Purple Group.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Αλμπάνης Αντίνοος
Παπαζήσης Ιωάννης
Πατέλης Μάκης
Ροζάκη Μαριαλένα
Ρουμελιώτη Ευδοκία
Σβήγγος Σταύρος
Σκαφιδά Γιούλικα
Τζωρτζάκης Χάρης
Χαρίσης Βασίλης
Στο ρόλο της μητέρας η Μαρίνα Ψάλτη
Συμμετέχει και ο Δάνης Κατρανίδης

Τοποθεσία: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη

Ημερομηνία: Από τα τέλη Οκτωβρίου 2016
Τετάρτη: 20.00μ.μ.
Πέμπτη: 21.00μ.μ.
Παρασκευή: 21.00μ.μ.
Σάββατο: 21.00μ.μ.
Κυριακή: 20.00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 20€
Μειωμένο: 13€
Πέμπτες: 15€

Προπώληση: TICKET SERVICES, Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210-7234567
Online: www.ticketservices.gr