"Σε λεπτό πάγο" του Camilla Grebe

Η Έμα έχει έναν εραστή ο οποίος διαθέτει όλα όσα ονειρευόταν. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ρουχισμού όπου εργάζεται εκείνη.
Μια δύσκολη κατάσταση, που δεν τους εμποδίζει παρ’ όλα αυτά να είναι μαζί. Ή μήπως τελικά τα πράγματα μεταξύ τους δεν είναι τόσο ρόδινα;
Το βράδυ του αρραβώνα τους εκείνος εξαφανίζεται, το ίδιο απρόσμενα όπως είχε εμφανιστεί. Λίγο αργότερα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην κατοικία του, σε ένα ακριβό προάστιο της Στοκχόλμης.
Ο επιθεωρητής Πέτερ Λίντγκρεν ζητάει βοήθεια για τη λύση του μυστηρίου από την ψυχολόγο Χάνε Λάγκερλιντ, με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στην έρευνα μιας παρόμοιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης πριν από δέκα χρόνια.
Μαζί αναζητούν την απάντηση που θα δώσει λύση στο μυστήριο.
Μήπως η δολοφονία της άτυχης γυναίκας συνδέεται με το άγριο έγκλημα πριν από μία δεκαετία; Γιατί εξαφανίστηκε ο εραστής της Έμα και γιατί πάντοτε τα θέλω της αγάπης είναι διαφορετικά από τα δικά μας;
Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολυεπίπεδο ψυχολογικό θρίλερ. Τρομακτικό, γεμάτο εκπλήξεις και με δυνατή αφηγηματική φωνή.

"Σκοτεινή ύλη" του Blake Crouch

«Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;»
Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούει ο Τζέισον Ντέσεν πριν ο μασκοφόρος απαγωγέας του τον αφήσει αναίσθητο. Πριν ξυπνήσει και ανακαλύψει πως είναι δεμένος σε ένα φορείο και περιτριγυρίζεται από άγνωστους ανθρώπους με στολές βιολογικής προστασίας. Πριν ένας άνθρωπος, που ο Τζέισον δεν είχε ποτέ ξανά συναντήσει, του πει χαμογελώντας: «Καλώς ήρθες πίσω, φίλε μου».
Στον κόσμο όπου ξυπνά, η ζωή του Τζέισον δεν είναι αυτή που γνωρίζει.
Η γυναίκα του δεν είναι η γυναίκα του. Ο γιος του δεν γεννήθηκε ποτέ. Κι εκείνος δεν είναι πια ένας συνηθισμένος καθηγητής Φυσικής, αλλά μια βραβευμένη ιδιοφυΐα με αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα του ακατόρθωτου.
Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αυτός που θυμάται ή αυτός που ζει τώρα; Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που αγαπάει;
Η απάντηση βρίσκεται σε μια διαδρομή πιο εξωφρενική και τρομακτική απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μια διαδρομή που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το βαθύτερο έρεβος του εαυτού του σαν να έπρεπε να πολεμήσει έναν τρομερό, φαινομενικά ανίκητο εχθρό.
Η Σκοτεινή Ύλη είναι μια ιστορία με αριστοτεχνική πλοκή, καθηλωτική αλλά και τρυφερή, πνευματικά απαιτητική αλλά και βαθιά ανθρώπινη. Ένα αδυσώπητα ανατρεπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που μιλάει για τις επιλογές, τους δρόμους που δεν πήραμε και το πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε.
Η Σκοτεινή Ύλη βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της στη λίστα best sellers των New York Times.
Τα δικαιώματα της Σκοτεινής Ύλης πουλήθηκαν για μεταφορά στον κινηματογράφο πριν ακόμη ολοκληρωθεί το χειρόγραφο από τον Blake Crouch.

"Το αίνιγμα της κερασόπιτας" της Βάσιας Ακαρέπη

Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.
Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

"Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων" της Εύης Σταθάτου

Η ζωή με τα δίδυμα είναι μια πρόκληση. Είτε νιώθεις πανέτοιμη να τα μεγαλώσεις είτε εντελώς απροετοίμαστη για τον ερχομό τους, τα δίδυμα θα αλλάξουν τη ζωή σου. Μια ζωή που μπορεί να έχει ένταση, συγκρίσεις, ανταγωνισμό. Μια ζωή που θα έχει ένα δέσιμο υπέροχο – αυτό της δίδυμης μαγείας. Το δέσιμο είναι μοναδικό, όμως το ίδιο μοναδικό είναι και καθένα από τα δίδυμα παιδιά κι έτσι είναι καλό να τα αντιμετωπίζεις σε κάθε βήμα τους.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει έναν πρακτικό οδηγό για τη δίδυμη εγκυμοσύνη, τον ερχομό των διδύμων και το μεγάλωμά τους. Μέσα από τις διαφορετικές ηλικιακές φάσεις, περιγράφεται η ζωή με τα δίδυμα, οι προκλήσεις της και τρόποι για την υγιή συναισθηματική τους ανάπτυξη. Ενδεικτικά αναλύονται θέματα που σχετίζονται με τα σημαντικότερα στάδια της βρεφικής ηλικίας, τα ορόσημα της νηπιακής φάσης και η σχολική ηλικία, ο χωρισμός ή όχι των διδύμων στο σχολείο κ.ά. Μέσα από αυτόν τον χρήσιμο οδηγό, οι γονείς που περιμένουν ή απέκτησαν ήδη δίδυμα παιδιά μαθαίνουν το πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουν τα δίδυμα ως δύο ξεχωριστά παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Το βιβλίο περιέχει ακόμα προσωπικές εμπειρίες της συγγραφέως αλλά και μαρτυρίες άλλων μαμάδων με δίδυμα.

"Το Σοφάκι και ο Ντο" της Κατρίνας Τσάνταλη

Το Σοφάκι, ένα μικρό κορίτσι που λατρεύει τα ζωάκια, παρακαλεί τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι.
Η μητέρα του αρνείται και το βράδυ το Σοφάκι θα δει στον ύπνο του τον Ντο το Νεραϊδόσκυλο που θα του μάθει τι σημαίνει Αγάπη, Φροντίδα και Προσφορά προς τα αδέσποτα ζώα.
Ο Ντο, όπως η πρώτη νότα της μουσικής, μέσα από ένα μαγικό όνειρο θα διδάξει στο μικρό κορίτσι την πρώτη αξία της ζωής, την Αγάπη, και θα δείξει στο Σοφάκι πώς μέσα από απλές καθημερινές πράξεις μπορεί να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους πέρα από τον εαυτό του.

"Διαστημικά χοτ ντογκ II: Η λουκανικοπαρέα αντεπιτίθεται" του Max Brallier

Ο ΚΟΣΜΟ Ο ΓΗΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ, Ο ΧΑΜΦΡΙ Ο ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΑΧΑΙΡΩ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΑΚ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ!
Το Συμπαντικό Λούνα Παρκ του σινιόρ Λόξα Μπρουσκέτα είναι ένα αλλόκοτο διαστημικό τρένο γεμάτο τέρατα, που ταξιδεύει στον Γαλαξία. Όταν ο Κόσμο τραβάει την προσοχή του ιδιοκτήτη, τότε το διαστημόπλοιο-καντίνα, που ονομάζεται Λουκάνικο από Νέον, γίνεται μέρος της παράστασης.
Τώρα ο ήρωάς μας γίνεται γνωστός ως «Κόσμο ο Τερατοδαμαστής» και γνωρίζει τεράστια επιτυχία απ’ άκρη σ’ άκρη του Γαλαξία! Μονάχα ένα πρόβλημα υπάρχει… Ο Κόσμο και τα φιλαράκια του διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, κι όχι μόνο από τα άγρια τέρατα που αντιμετωπίζει ο Κόσμο στο ριγκ.
Θα καταφέρουν να σώσουν την κατάσταση και ταυτόχρονα να πουλήσουν μπόλικα Διαστημικά Χοτ-Ντογκ, για να μη βάλουν λουκέτο;