"Τα γράμματα που δεν περίμενε κανείς" της Angeles Donate Sastre

Το μικρό χωριό Πορβενίρ αναστατώνεται από μια δυσάρεστη είδηση: εξαιτίας της έλλειψης αλληλογραφίας, το ταχυδρομείο του θα κλείσει και η Σάρα η ταχυδρόμος, γέννημα θρέμμα του χωριού και μητέρα τριών παιδιών, θα μετατεθεί. Όμως η ηλικιωμένη φίλη της, η Ρόσα, έχει μια ιδέα: να αυξήσει την αλληλογραφία ξεκινώντας μια αλυσίδα ανώνυμων επιστολών. Έτσι, γράφει η ίδια το πρώτο γράμμα –και μέσα από την ανωνυμία, βρίσκει την ευκαιρία να εξομολογηθεί ένα μυστικό που τη βαραίνει εξήντα χρόνια…
Σύντομα, η αλληλογραφία φουντώνει. Τα γράμματα που δεν περίμενε κανείς φέρνουν στο φως φαντάσματα του παρελθόντος, μύχιες επιθυμίες, όνειρα και πόθους. Και η ζωή όσων πάρουν μέρος σ’ αυτό το γαϊτανάκι δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
Ένα απίστευτα αναζωογονητικό μυθιστόρημα για όσα μας ενώνουν –τη φιλία, την αλληλεγγύη και την παντοτινή ανάγκη να επικοινωνούμε– που έγινε best seller στην Ισπανία και την Ιταλία.

"Ο παρατηρητής" της Charlotte Link

Παρακολουθεί. Περιμένει. Μήπως σκοτώνει κιόλας;
Ο Σάμσον Σίγκαλ παρακολουθεί άγνωστες γυναίκες. Θέλει να μάθει τα πάντα γι’ αυτές. Γαντζώνεται από τη ζωή τους για να ξεφύγει από τη δική του, να ξεχάσει τις αποτυχίες, την απόρριψη… Αγαπά με πάθος, αν και από απόσταση, την ωραία Τζίλιαν Γουόρντ. Γίνεται σκιά της, φύλακάς της. Στο μυαλό του «συμμετέχει» στην τέλεια ζωή της με τον όμορφο σύζυγο και τη χαριτωμένη της κόρη. Ώσπου ανακαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα μιας απατηλής εικόνας: στη ζωή αυτής της γυναίκας τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...
Την ίδια περίοδο, δύο άγριες δολοφονίες αναστατώνουν τους κατοίκους του Λονδίνου. Τα θύματα είναι μοναχικές γυναίκες, δολοφονημένες με τρόπο εκδικητικό, σαδιστικό –ίσως από τον ίδιο δράστη. Η αστυνομία αναζητά έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, έναν άντρα που μισεί τις γυναίκες. Ύστερα, γίνεται άλλος ένας φόνος. Αλλά ο δολοφόνος ίσως να έκανε λάθος αυτή τη φορά –ο στόχος του μάλλον ήταν η όμορφη Τζίλιαν.
Και τότε, ξαφνικά, ο αλλόκοτος Σάμσον εξαφανίζεται...

"Λος Άντζελες εμπιστευτικό" του James Elroy

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’50: από τις λαμπερές επαύλεις μέχρι τα «καυτά» νάιτ κλαμπ, ένα βασίλειο της διαφθοράς όπου κυριαρχούν τα επικίνδυνα πάθη. Αυτό το άγριο τοπίο έρχεται να το στοιχειώσει μια φρικιαστική μαζική δολοφονία. Στον εφιάλτη εγκλωβίζονται τρεις αστυνομικοί που τους συνδέουν οι αμαρτίες του παρελθόντος και το αίμα, αλλά τους χωρίζει κάτι πολύ σημαντικό –η διαφορετική αντίληψη που έχουν για την απονομή της δικαιοσύνης.
Ο φιλόδοξος Εντ Έξλι ανταγωνίζεται την επιτυχημένη αστυνομική καριέρα του πατέρα του. Ο εκρηκτικός Μπαντ Γουάιτ, που υπήρξε μάρτυρας της δολοφονίας της ίδιας του της μητέρας, είναι μια κινούμενη ωρολογιακή βόμβα στα σπλάχνα της Αστυνομίας. Ο διεφθαρμένος Τζακ Βινσένς στριμώχνει αστέρες του Χόλιγουντ και πουλάει τις ιστορίες τους σε σκανδαλοθηρικές φυλλάδες.
Στο τρίτο μέρος της αριστουργηματικής Τετραλογίας του Λος Άντζελες, ο Τζέιμς Ελρόι εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του Νόμου και του απατηλά λαμπερού Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950.
Ένα επικό νουάρ που έγινε μια αξέχαστη ταινία.