Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου προσκαλούν εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια δράση με αφορμή τα βιβλία της Μαρίας Αγγελίδου


το Σάββατο, 08 Απριλίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (Λεωφ. Σταδίου & Μανδηλαρά, Χώρος 1).

Η συγγραφέας θα συζητήσει με δασκάλους και δασκάλες για το μάθημα της Ιστορίας, που είναι από τα πιο προβληματικά και δύσκολα του σημερινού σχολείου. Με αφορμή τη σειρά βυζαντινών ιστορικών παραμυθιών «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα» θα αναζητηθούν και θα συζητηθούν οι λόγοι που έχουν καταντήσει την ιστορία ένα από τα πιο βαρετά και δυσάρεστα μαθήματα της διδακτέας ύλης, θα προταθούν τρόποι να ξαναβρεί το πρώτο αυτό απ’ όλα τα μαθήματα τη ζωντάνια του και να βοηθηθεί ο εκπαιδευτικός στο δύσκολο έργο της διδασκαλίας, ειδικά της βυζαντινής ιστορίας που θεωρείται απ’ όλες η πιο γκρίζα, σκοτεινή και μονότονη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ