Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
H κληρονόμος Τζούλια Μίλερ είναι ενθουσιασμένη που οι δικηγόροι της έχουν επιτέλους βρει έναν τρόπο να την απελευθερώσουν από το συμβόλαιο αρραβώνα με τον γιο του κόμη του Μάνφορντ, ο οποίος την εγκατέλειψε πριν από χρόνια. Πλέον είναι έτοιμη για έναν καλό γάμο και ελπίζει να βρει τον ιδανικό σύντροφο στον χορό της φίλης της Τζορτζίνας.
Γοητευμένη από έναν μασκοφορεμένο Γάλλο, ο οποίος της δίνει το πρώτο της φιλί, δεν μπορεί παρά να κυνηγήσει τον μυστηριώδη αυτόν άντρα – μέχρι που κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη.
Τώρα, για να αποφύγει να πέσει στην παγίδα αυτού του αδίστακτου ευγενή, η Τζούλια βρίσκεται μπλεγμένη σε μια ριψοκίνδυνη σχέση με έναν άντρα που ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αγαπήσει.

Προσωπική άποψη:
Πάσχα πέρασε, ρέπαρα για μερικές ημέρες, ανάλαφρα βιβλιαράκια ήθελα να διαβάσω, και έτσι, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα, επέλεξα και κάποια των εκδόσεων Elxis για να με συντροφεύσουν στις μίνι διακοπές μου. Ένα απ' αυτά ήταν και το "Εραστές για πάντα" της Johanna Lindsey, ο δέκατος τίτλος της σειράς της "Οικογένειας Μάλορι", μια σειρά που έχει τα πάνω και τα κάτω της και που, ωστόσο, αποτελεί μια αρκετά απολαυστική επιλογή για τους φανατικούς του είδους, άσχετα αν εγώ δεν θα έλεγα πως ανήκω σ' αυτούς. Παρ' όλα ταύτα, δεν είμαι από εκείνους που δεν μπορούν να εκτιμήσουν, πολύ περισσότερο να αναγνωρίσουν, την απήχηση που έχει το είδος και, κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή οι εκδόσεις Elxis έχουν να προσφέρουν τα καλύτερα δείγματα.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, αυτή τη φορά, δεν είναι άλλη από την Τζούλια Μίλερ, μια πλούσια κληρονόμο η οποία έχει δεσμευτεί με συμβόλαιο αρραβώνα με τον κόμη του Μάνφορντ, τον οποίο δεν έχει δει εδώ και χρόνια -και ούτε θέλει να ξαναδεί. Έτοιμη για μια νέα αρχή στη ζωή της, αλλά και για έναν καλό γάμο, αρχίζει την αναζήτηση που συντρόφου που θ' αποδειχθεί ιδανική επιλογή για εκείνη. Τότε είναι που θα γνωρίσει έναν μυστηριώδη μασκοφορεμένο Γάλλο, που εκτός από το πρώτο της φιλί, κλέβει και τον έρωτά της, με την ίδια ν' αποκτά εμμονή μαζί του, αποφασισμένη να τον κυνηγήσει όσο χρειαστεί για να τον κατακτήσει. Βέβαια, αυτό που δεν έχει υπολογίσει, είναι την πραγματική του ταυτότητα, που είναι πολύ διαφορετική απ' αυτό που αρχικά πίστευε, και που θα την φέρει αντιμέτωπα τα διλήμματα της καρδιάς και της λογικής της.

Αρκετά ευχάριστο στην ανάγνωσή του, παρά τα όποια κλισέ στα οποία υποπέφτει -πράγμα δύσκολο, έτσι κι αλλιώς, ν' αποφύγει ένα βιβλίο του είδους αυτού-, το "Εραστές για πάντα" καταφέρνει να ζωντανέψει το κλίμα της εποχής στην οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα του. Παράλληλα, μας συστήνει χαρακτήρες οι οποίοι αποδεικνύονται αρκετά οικείοι σε εμάς, γεγονός που μας επιτρέπει να ταυτιστούμε μαζί τους, αλλά και να διασκεδάσουμε με τα κωμικοτραγικά ευτράπελα της μεταξύ τους σχέσης. Ο ρομαντισμός δεν απουσιάζει, έστω κι αν στερείται πρωτοτυπίας, και παρά που ξέρουμε πως θα εξελιχθεί αυτό το ερωτικό δράμα, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα, αφού σκοπός δεν είναι η έκπληξη, αλλά η αναγνωστική απόλαυση. Και ναι, σε μεγάλο βαθμό, οι εραστές μας καταφέρνουν να πετύχουν το σκοπό τους.
Βαθμολογία 7,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Ανδρεοπούλου Σοφία
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 384
ISBN: 978-618-5229-16-0