Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Το φινάλε της σειράς των «Διεφθαρμένων Αριστοκρατών» ξεχειλίζει από πάθος, καθώς ο τελευταίος πονηρός απατεώνας βρίσκει το ταίρι του.
Όταν η Ρόζαλιντ Σαρπ τραβά την προσοχή του πάμπλουτου δούκα του Άβεντεϊλ, διχάζεται ανάμεσα στην προσοχή που δίνει στον ακόλαστο εργένη και στην επίγνωση ότι αποτελεί τον ιδανικό στόχο για ένα παιχνίδι που θα τη βοηθήσει να αφήσει για πάντα πίσω της τις απάτες.
Ωστόσο, ο Άβεντεϊλ δεν είναι ανόητος. Αφού ανακαλύπτει ότι η προκλητική κυρία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Λονδίνο με την περιουσία του, της κάνει μια σκανδαλώδη πρόταση: μπορεί να έχει όσα χρήματα θέλει… για μια εβδομάδα στο κρεβάτι του. 

Προσωπική άποψη:
Η σειρά των "Διεφθαρμένων Αριστοκρατών" της Lorraine Heath ολοκληρώνεται με το τρίτο βιβλίο της, το "Μια εβδομάδα έρωτα" που, αν και δεν το περίμενα καθόλου, αποδείχτηκε και το καλύτερο βιβλίο απ' όλα. Διαβάζοντας την περίληψη είχα τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μία ακόμα ιστορία παθιασμένου και απρόσμενου έρωτα ανάμεσα σε έναν πλούσιο αριστοκράτη, με αλήτικες προεκτάσεις, και μια τροτέζας που του κλέβει την καρδιά και που εκείνη, ενώ έχει αρχικά ως σκοπό της να τον εκμεταλλευτεί, πέφτει στα πόδια του παραδομένη στον έρωτά του από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Και πράγματι, ως έναν βαθμό, αυτή είναι η βασική ιστορία, με την διαφορά, όμως, ότι η Heath καταφέρνει να της δώσει ένα κάποιο βάθος, με μικρές λεπτομέρειες εδώ κι εκεί που, επί της ουσίας, κάνουν τη διαφορά.

Ο δούκα Άβεντεϊλ, πλούσιος σε βαθμό του να μην γνωρίζει τι πραγματικά έχει, ορκισμένος εργένης και μπερμπάντης μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, γοητεύεται από μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα την οποία, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ξέρει πως πρέπει να κατακτήσει με όποιο κόστος. Η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από την Ρόζαλιντ Σαρπ, που στο πρόσωπο του γοητευτικού δούκα διακρίνει τη λύση σε όλα της τα προβλήματα, μα και το εισιτήριό της με προορισμό μια ελεύθερη ζωή μακριά από τις απάτες που της εξασφαλίζουν τα προς το ζην έως σήμερα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως εκείνη υπολογίζει, με τον Άβεντεϊλ να μυρίζεται την απάτη της, προσφέροντάς της, ωστόσο, αυτό που εκείνη θέλει, που δεν είναι άλλο από μέρος της περιουσίας του, με μοναδικό αντάλλαγμα το να παραδοθεί στα χέρια του, και στο κρεβάτι του, για μία μόνο εβδομάδα, αφήνοντάς την ελεύθερη μετά να χαράξει την πορεία της.

Προφανώς και η Heath δεν καταφέρνει -βασικά, δεν νομίζω καν ότι προσπαθεί- ν' αποφύγει ορισμένα από τα βασικά κλισέ του είδους, όμως κάθε ιστορία όπως η συγκεκριμένη, νομίζω πως μπορεί να τα υποστηρίξει χωρίς αυτά να φαντάζουν ξένα, παράταιρα ή άκαιρα. Γι' αυτό και μόνο το λόγο, δεν θα ήθελα να σταθώ εκεί, αλλά στις μικρές εκείνες πινελιές που κάνουν την διαφορά, αλλά και το συγκεκριμένο βιβλίο να ξεχωρίζει έναντι όσων προηγήθηκαν αυτού στην εν λόγω σειρά. Η συγγραφέας έχει φροντίσει να δημιουργήσει, και ν' αναλύσει στην πορεία, πολύ ενδιαφέροντα ψυχογραφήματα των κεντρικών ηρώων, με αυτό της Ρόζαλιντ να υπερέχει ελαφρώς του Άβεντεϊλ, χωρίς όμως να μας ενοχλεί το δεύτερο. Η Ρόζαλιντ είναι μια γυναίκα με δύναμη μα και μεγαλείο ψυχής, με τόλμη και θάρρος, και την ίδια στιγμή, εξαιρετικά πραγματίστρια, στοιχείο που δικαιολογεί ορισμένες πράξεις και αποφάσεις της, μα και μας κάνει να κατανοήσουμε το πως κατάφερε να επιβιώσει ως τώρα. Ο Άβεντεϊλ από την άλλη, μοιάζει να μην είναι τόσο δυναμικός, ίσως επειδή δεν είναι τόσο καλός στα λόγια, ωστόσο, οι πράξεις του μιλάνε πιο δυνατά απ' αυτά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μας και, δικαίως, την καρδιά της Ρόζαλιντ.

Άλλο ένα στοιχείο που ξεχώρισα στο βιβλίο αυτό, δεν είναι άλλο το συναισθηματικό υπόβαθρό του, το οποίο δεν περιορίζεται αυστηρά και μόνο ανάμεσα στη σχέση των δύο προαναφερόμενων, αλλά και στις σχέσεις που αυτοί έχουν με τους γύρω τους και κυρίως, στις σχέσεις που έχει η Ρόζαλιντ, η οποία δεν κάνει τη ζωή που κάνει επειδή έχει μεγάλες, εικονοπλαστικές ανάγκες, αλλά επειδή υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει την ανάγκη να φροντίσει και να το προστατέψει από τις δυσκολίες μιας καθημερινότητας στην οποία δεν μπορεί ν' αντεπεξέλθει. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων δεδομένων προσδίδουν μια δραματουργική νότα στο σύνολο της ιστορίας, που μπορεί να μην μας φέρει δάκρυα στα μάτια, αλλά ανθρώπινα μάς συγκινεί και αποδεικνύει πως ακόμα και μέσα από ρομαντικές, ανάλαφρες ιστορίες εποχής, μπορούν να μας δοθούν μαθήματα αγάπης, ανθρωπιάς, θυσίας και κατανόησης. Ιδανικό φινάλε, ιδανικά καλοκαιρινό ανάγνωσμα.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lorraine Heath
Μεταφραστής: Τουλούπη Ελένη
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 376
ISBN: 978-618-5229-14-6