La patota - Paulina
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Η 28χρονη Paulina εγκαταλείπει μια λαμπρή καριέρα δικηγόρου, για να αφοσιωθεί στη διδασκαλία σε περιοχή της Αργεντινής που μαστίζεται από φτώχεια. Σε ένα νέο σκληρό περιβάλλον, επικεντρώνεται στην αποστολή της και την πολιτική της διάσταση, θυσιάζοντας τον δεσμό της, αλλά και την πίστη του πατέρα της, ο οποίος είναι ένας πανίσχυρος τοπικός δικαστικός. Κατά τη άφιξη της, μια συμμορία νεαρών την κακοποιούν βάναυσα, μερικοί από τους οποίος είναι μαθητές της, όπως γρήγορα θα υποψιαστεί. Παρά το βαθύ τραύμα και την ανικανότητα της να καταλάβει το γιατί συνέβη, η Paulina αντιμάχεται προς τα νέα δεινά που την περιμένουν.



Chez nous - Αυτή η γη είναι δική μας
Δραματική
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Η Pauline, μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια περιφέρεια με ορυχεία στη Βόρεια Γαλλία, μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά και φροντίζει τον πατέρα της, έναν πρώην σιδηρουργό. Αφοσιωμένη και γενναιόδωρη όπως είναι, οι ασθενείς της την αγαπούν και υπολογίζουν σε αυτήν. Όμως, κανείς δεν βλέπει πως η Pauline, που αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πίεση από την πραγματικότητα, παίρνει σιγά-σιγά έναν δρόμο που κανείς από την οικογένειά της δεν έχει ξαναπάρει. Ένα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα σε αναζήτηση σεβασμού θα εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία της, τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές.



It comes at night - Έρχεται τη νύχτα
Τρόμου
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ασφαλείς σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι καθώς μια αφύσικη δύναμη απειλεί τον κόσμο, η ισχνή οικογενειακή τάξη που έχει επιβάλει ένας άντρας με τη σύζυγο και τον γιο τους μπαίνει στην απόλυτη δοκιμασία, όταν καταφτάνει μια απελπισμένη νεαρή οικογένεια αποζητώντας καταφύγιο. Παρότι ανάμεσα στις οικογένειες υπάρχουν οι καλύτερες των προθέσεων, η παράνοια και η έλλειψη εμπιστοσύνης ανανεώνουν τον τρόμο που ελλοχεύει έξω από τους τοίχους, ξυπνώντας κάτι κρυμμένο και τερατώδες μέσα στον πατέρα, καθώς μαθαίνει ότι η προστασία της οικογένειας του έχει κόστος για την ψυχή του.



Detroit - Detroit: Μια οργισμένη πόλη
Ιστορική
Διάρκεια: 153'

Η περίληψη:
Το καλοκαίρι του 1967 ήταν μια κομβική περίοδος της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, όταν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονες κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές: την κλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο του Βιετνάμ, και δεκαετίες φυλετικών διακρίσεων. Τα επίκεντρα όλης αυτής της δυσαρέσκειας και της άσβεστης οργής αποδείχθηκαν πως ήταν οι μεγάλες πόλεις της χώρας, με τις συστηματικές προκαταλήψεις τους, τις φυλετικές ανισότητες σε στέγη και παιδεία, και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία στις κοινότητες των Αφρο-αμερικανών. Δύο νύχτες μετά την έναρξη της εξέγερσης του Ντιτρόιτ, μια αναφορά για πυροβολισμούς κοντά σε περιοχή της εθνοφυλακής, οδήγησε την αστυνομία του Ντιτρόιτ, την πολιτοφυλακή του Μίσιγκαν, την εθνοφυλακή του στρατού του Μίσιγκαν κι έναν ιδιωτικό φρουρό ασφαλείας να εισβάλουν σε ένα παράρτημα του κεντρικού κτιρίου του ξενοδοχείου Algiers. Περιφρονώντας την επίσημη διαδικασία, πολλοί αστυνομικοί ανέκριναν βίαια τους ενοίκους του ξενοδοχείου, κατασκευάζοντας ένα ιδιότυπο «παιχνίδι θανάτου», σε μια προσπάθεια να τους εκφοβίσουν για να μην ομολογήσουν. Μέχρι το τέλος της νύχτας, τρεις άοπλοι νεαροί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, και αρκετοί άλλοι άντρες και γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα. Κανένα όπλο δεν βρέθηκε ποτέ.



Ce qui nous lie - Επιστροφή στη Βουργουνδία
Δραμεντί
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Ο Jean εγκατέλειψε την οικογένεια του και τη Βουργουνδία δέκα χρόνια πριν, για να ταξιδέψει στον κόσμο. Όταν μαθαίνει ότι ο πατέρας του είναι στα πρόθυρα του θανάτου, επιστρέφει εκεί που γεννήθηκε. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να επανασυνδεθεί με την αδελφή του, Juliette, και τον αδελφό του, Jeremy. Ο πατέρας πεθαίνει λίγο πριν ξεκινήσει το μάζεμα των σταφυλιών. Σε μια περίοδο ενός έτους, με τον ρυθμό των εποχών που εναλλάσσονται η μία την άλλη, αυτοί οι τρεις νεαροί ενήλικες θα ανακαλύψουν εκ νέου τις οικογενειακές τους σχέσεις, και θα ωριμάσουν την ίδια ώρα με το κρασί που φτιάχνουν.



American made
Δράσης
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Ο Barry Seal είναι πιλότος της TWA και η CIA επιλέγει να τον στρατολογήσει, ώστε να βοηθήσει στην αντεπίθεση επί της κομουνιστικής απειλής στην Κεντρική Αμερική. Ο Seal σιγά-σιγά αποκτά σημαντική οντότητα στην υπηρεσία και οδηγείται να εμπλακεί με το καρτέλ του Μεδεγίν, το οποίο έφερε σε αμηχανία τον Λευκό Οίκο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Ιράν-Κόντρας.



Les ex - Οι πρώην
Κομεντί
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Εάν το Παρίσι είναι η πόλη των ερωτευμένων, είναι επίσης και η πόλη των πρώην! Ο Antoine δεν τολμά δεν τολμάει πια να εμπλακεί με κανέναν, ο Didier μετανιώνει για τον χωρισμό με την πρώην σύζυγο του, ο Laurent είναι υποχρεωμένος να γιορτάσει τον γάμο της πρώην του, της Julie, ο Serge είναι σε διαμάχη με τη Lise, την πρώην της τωρινής του κοπέλας, ενώ ο Greg βρίσκει παρηγοριά με τον σκύλο με της πρώην του. Διάφοροι χαρακτήρες που θα συνδεθούν με μια ευχάριστη αταξία, και που μπορεί να γνωρίσουν εκ νέου τον έρωτα. Αλλά με ποιον;