"Η χήρα" της Fiona Barton

Στοργικός σύζυγος ή αδίστακτος δολοφόνος; Μόνο εκείνη ξέρει…
Η ζωή τους ήταν συνηθισμένη, απόλυτα φυσιολογική. Ώσπου ο άντρας της έγινε πρωτοσέλιδο. Για κάποιους ήταν ένα τέρας, ο δράστης ενός στυγερού εγκλήματος που δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Για άλλους, ένας αθώος που κατηγορήθηκε άδικα. Για την Τζιν, ήταν ο άντρας της.
Αλλά τώρα είναι νεκρός, και η Τζιν μπορεί επιτέλους να πει τα μυστικά της. Γιατί πάντα υπάρχουν μυστικά σ’ έναν γάμο –στον δικό τους ήταν απλώς λίγο περισσότερα…
Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν ν’ ακούσουν την ιστορία της. Η αστυνομία, η ρεπόρτερ που της χτυπάει την πόρτα… Και η Τζιν θέλει να πει την αλήθεια. Αλλά, αν έχει μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως η αλήθεια είναι σαν το ζυμάρι –πλάθεται. Οι άνθρωποι πιστεύουν πάντα αυτό που εσύ θέλεις να πιστέψουν;...

"Η πρώτη παγωνιά" της Sarah Addison Allen

Είναι Οκτώβριος στη Βόρεια Καρολίνα. Καθώς τα φύλλα παίρνουν τα φθινοπωρινά τους χρώματα, μια… ιδιόρρυθμη μηλιά ετοιμάζεται όπως πάντα ν’ ανθίσει με την πρώτη παγωνιά. Όμως φέτος οι αδερφές Γουέιβερλι έχουν μεγαλύτερες έγνοιες από την τρελή μηλιά του κήπου τους…
Η Κλερ έχει δοθεί ολόψυχα στην επιχείρησή της, τις Καραμέλες Γουέιβερλι, και, παρότι τα πηγαίνει μια χαρά, ανησυχεί. Νιώθει πως από τα γλυκά της λείπει αυτό ακριβώς που υπόσχεται στους πελάτες της: η αληθινή μαγεία.
Η Σίντνεϊ λαχταρά ένα ακόμη παιδί, αλλά, όσο το προσπαθεί, τόσο η επιθυμία της γίνεται άπιαστο όνειρο με αποτέλεσμα να μη χαίρεται τη ζωή της.
Στο μεταξύ, η κόρη της η Μπέι, που ζει για πρώτη φορά την αγωνία του έρωτα, ίσως να έχει πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά της.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, όταν ένας μυστηριώδης ξένος εμφανίζεται στο κατώφλι τους γνωρίζοντας ένα μυστικό που μπορεί να αμφισβητήσει τα ίδια τα θεμέλια της οικογένειάς τους. Και οι δυο αδερφές πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον αντιμετωπίσουν και να παραμείνουν ενωμένες καθώς πλησιάζει η πρώτη παγωνιά…!

"Όταν πέφτουν οι μάσκες" του Mats Ollson

Νύχτα καλοκαιρινή, προχωρημένη, και ο Χάρι Σβένσον πετάγεται από το κρεβάτι του από τα απανωτά δυνατά χτυπήματα στην πόρτα του εξοχικού του, στο Σούλβικεν. Ανοίγει την πόρτα κι ένα κοριτσάκι ορμάει μέσα τρέχοντας και χώνεται κάτω από το κρεβάτι του. Ελάχιστα λεπτά μετά, ο Χάρι αντιλαμβάνεται πως απ’ έξω βρίσκονται δύο άνδρες που αναμφίβολα αναζητούν τη μικρή.
Την επομένη ο Χάρι προσπαθεί να βγάλει άκρη, αλλά η δεκάχρονη Έμμα είναι τόσο τρομοκρατημένη, που δεν ανοίγει καν το στόμα της. Και ο Χάρι πρέπει να βρει απαντήσεις σ’ ένα σωρό ερωτήματα: Ποιοι ήταν οι δύο τύποι που έψαχναν την Έμμα μες στη νύχτα; Πώς σχετίζεται μια συμμορία μηχανόβιων με μια ονομαστή οικογένεια της Σουηδίας που μένει το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή; Τι έχουν απογίνει οι γονείς της Έμμα;
Σιγά σιγά, θα αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα ενός μυστικού πολύ πιο σκοτεινού και επικίνδυνου απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Μετά το ντεμπούτο του στα Θανάσιμα παιχνίδια, ο δημοσιογράφος Χάρι Σβένσον σε μια νέα, συναρπαστική περιπέτεια!

"Έργα οδοποιίας" του Stephen King (ως Richard Bachman)

Για τον Μπάρτον Ντόους πλησιάζει το τέλος. Η προέκταση του αυτοκινητόδρομου 748 θα ισοπεδώσει την ίδια του την ύπαρξη. Όχι μόνο θα περάσει πάνω από το καθαριστήριο όπου βγάζει το ψωμί του, αλλά θα γκρεμίσει και το σπίτι που ζει.
Ξαφνικά, στο μυαλό του Μπαρτ συμβαίνει κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσαν –ούτε κατά διάνοια– να είναι προετοιμασμένοι οι άκαρδοι γραφειοκράτες: ένα ολοκληρωτικό βραχυκύκλωμα των εγκεφαλικών συνάψεων που εμποδίζουν έναν συνηθισμένο, φιλήσυχο άνθρωπο να στραφεί στη βία.
Έτσι, ενώ οι αμείλικτοι «τροχοί της προόδου» –και ένα συνεργείο κατεδαφίσεων– συνεχίζουν το έργο τους στη γειτονιά του, εκείνος είναι αποφασισμένος να μην παραδώσει τίποτα χωρίς μάχη. Για την ακρίβεια, είναι πανέτοιμος να πυροδοτήσει μια εκρηκτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του Νόμου που έχουν εκστρατεύσει εναντίον του.

"Η μαγεία των αντιθέτων" της Jennifer B. Kahnweiler

Πώς εσωστρεφείς και εξωστρεφείς άνθρωποι κάνουν θαύματα μαζί!
Ο Φραγκλίνος και η Έλινορ Ρούζβελτ. O Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς. O Στιβ Τζομπς και ο Στιβ Βόζνιακ. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που εσωστρεφείς και εξωστρεφείς άνθρωποι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν εξαιρετικά προϊόντα και υπέροχα έργα τέχνης –ή ακόμα και να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας. Αυτή η συνεργασία όμως δεν προκύπτει έτσι απλά. Απαιτεί προσπάθεια! Η Τζένιφερ Κανγουάιλερ, συγγραφέας των best seller, Εσωστρεφείς άνθρωποι: η ήρεμη δύναμη και The Introverted Leader, υποστηρίζει πως το σημείο-κλειδί είναι οι αντίθετοι χαρακτήρες να πάψουν να εστιάζουν στις διαφορές τους και να επιχειρήσουν μια προσέγγιση παραγωγική και για τους δύο.
Η πρωτοποριακή διαδικασία πέντε βημάτων της Κανγουάιλερ βοηθά τους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς ανθρώπους να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον τρόπο λειτουργίας του καθενός, να χρησιμοποιήσουν τις συγκρούσεις ως πηγή δημιουργικότητας, να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον, και να σκεφτούν και να κάνουν πράγματα που μόνος του ο καθένας δεν θα έκανε ποτέ.
Η Κανγουάιλερ δείχνει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία, η οποία οδηγεί τελικά σ’ ένα δίδυμο πολύ καλύτερο από τα μέλη που το απαρτίζουν.

"8 Γνωρίσματα σπουδαίων προσωπικοτήτων - Τόμος 2" του Cameron C. Taylor

Εμπνευστείτε από τους επιτυχημένους και γνωρίστε τα μυστικά τους!
Στους δύο τόμους του βιβλίου 8 Γνωρίσματα σπουδαίων προσωπικοτήτων παρουσιάζονται με γλαφυρότητα εμπνευσμένες ιστορίες από τη ζωή σπουδαίων προσωπικοτήτων, όπως του Χριστόφορου Κολόμβου, του Γκάντι, του Τσώρτσιλ, καθώς και αποφθέγματα επιφανών ανθρώπων, όπως του Νίτσε, του Βενιαμίν Φραγκλίνου, του Αλβέρτου Αϊνστάιν και του Μαρκ Τουαίην.
Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο, θα μάθετε γιατί ο Τζορτζ Ουάσινγκτον κουβαλούσε πάντοτε μαζί του έναν ματωμένο τελαμώνα, αλλά και το πώς ο εφευρέτης της τηλεόρασης Φιλ Φάρνσγουορθ και ο μεγιστάνας των κατεψυγμένων τροφίμων Νιφ Γκριγκ αναδείχθηκαν πρωτοπόροι, ο καθένας στον τομέα του, ξεκινώντας από τις ταπεινές αγροικίες των παιδικών τους χρόνων με μοναδικά εφόδια τα οράματά τους και τη σκληρή δουλειά. Η ιστορία δύο γυναικών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα σας κάνει να απορήσετε για το τι μπορεί να καταφέρει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, ενώ το σθένος μιας νεαρής κοπέλας στην κατεχόμενη Πολωνία θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε από τι «υλικό» είναι φτιαγμένοι οι ήρωες.
Μέσα από αυτές τις ιστορίες αναδεικνύεται η σημασία συγκεκριμένων γνωρισμάτων –απαραίτητων για την επιτυχία μας σε προσωπικό, επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο– τα οποία είναι στο χέρι μας να εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Κυρίως, όμως, θα μάθετε, πως η πληρότητα στη ζωή δεν είναι προνόμιο μόνο λίγων τυχερών, αλλά ισχυρή πιθανότητα για πολύ περισσότερους ανθρώπους.

"Αγιουρβέδα - Νέα έκδοση" των Gopi Warrier, Dr. Harish Verma & Karen Sullivan

Χρησιμοποιήστε τις αρχές της αγιουρβεδικής θεραπείας για να φέρετε αρμονία στο πνεύμα, το σώμα και την ψυχή. Τα βιβλία της σειράς Συμβουλές και μυστικά συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο τη θεωρία Χρησιμοποιήστε τις αρχές της αγιουρβεδικής θεραπείας για να φέρετε αρμονία στο πνεύμα, το και την πράξη, δίνοντας ολοκληρωμένες εξηγήσεις και σαφείς οδηγίες.
Το βιβλίο Αγιουρβέδα – Συμβουλές και μυστικά:
• Εξετάζει το ολοκληρωμένο σύστημα της αγιουρβεδικής θεραπείας.
• Σας βοηθά να βρείτε τη δική σας ιδιοσυγκρασία (ντόσα) και να προσαρμόσετε ανάλογα τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.
• Προσεγγίζει την Αγιουρβέδα χωρίς ειδικούς όρους, ώστε να είναι εύκολα κατανοητό.
Συνδυασμός επιστήμης και φιλοσοφίας, η Αγιουρβέδα είναι το παραδοσιακό σύστημα θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα εδώ και περισσότερα από 3000 χρόνια.
Το βιβλίο εξηγεί τις αρχές της Αγιουρβέδα και τη σημασία της φυσικής, αρμονικής ισορροπίας ανάμεσα στις τρεις ντόσα. Εξετάζει όλους τους κλάδους της αγιουρβεδικής ιατρικής –τον διαλογισμό, το μασάζ, τα θεραπευτικά βότανα, τη θεραπεία με έλαια, τις ασκήσεις αναπνοών, και πολλά άλλα– και επικεντρώνεται στις τροφές που ταιριάζουν σε κάθε ιδιοσυγκρασία, δείχνοντάς μας πώς να διατηρούμε την ισορροπία και την ευεξία μας σε περιόδους στρες.

"Πώς λειτουργεί το σώμα μας" - Συλλογικό έργο

Ένας πλήρης εικονογραφημένος οδηγός για το ανθρώπινο σώμα!
Ένα αυτοκίνητο, ένα πλυντήριο, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι... Όλα έχουν οδηγίες χρήσης. Εμείς, όμως, όχι.
Ποιος μας λέει ότι πεινάμε; Γιατί αισθανόμαστε «πεταλούδες στο στομάχι» όταν έχουμε άγχος; Και γιατί το σώμα μας «χαλάει», προκαλώντας δυσπεψία, μυωπία, αλλεργίες;
Ορίστε, λοιπόν, η απάντηση –το προσωπικό σας «εγχειρίδιο χρήσης», αναγκαίο σε όλους.
Με σαφή και κατανοητά έγχρωμα σχήματα, γεμάτο συναρπαστικές πληροφορίες, το βιβλίο Πώς λειτουργεί το σώμα μας, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, απομυθοποιεί τις πολύπλοκες διεργασίες που μας κρατούν στη ζωή και με χρήσιμες πληροφορίες μας βοηθά να αξιοποιήσουμε το δυναμικό μας στο έπακρο.