Ferdinand - Φερδινάνδος
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Στην Ισπανία, ένας μεγάλος ταύρος με εξίσου μεγάλη καρδιά, ο Ferdinand, εκλαμβάνεται από λάθος για άγριο κτήνος, και τον αρπάζουν από το σπίτι του ρίχνοντας τον στην αιχμαλωσία. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένεια του, επιστρατεύει μια αταίριαστη ομάδα για την απόλυτη περιπέτεια.



Τζαμάικα - Jamaica
Δραμεντί
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Δύο αδέρφια. Ο Τίμος είναι διάσημος παρουσιαστής της τηλεόρασης και πεθαίνει σε λίγο. Ο Άκης είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν έχει ζήσει ποτέ του. Ο Άκης και ο Τίμος, δυο αποξενωμένα, πεισματάρικα αδέρφια που έχουν χρόνια να μιλήσουν, ξαναβρίσκονται στην κηδεία της μητέρας τους. Με αφορμή τα χρήματα που χρωστάει ο Άκης στην τράπεζα και κάτω από την ασφυκτική πίεση της γυναίκας του, Πόπης, δέχεται να δουλέψει για τον Τίμο και τα δύο αδέρφια βρίσκονται ξανά μαζί. Όταν στην εξέλιξη μάθει για την ασθένεια του αδερφού του, ο Άκης θα παρατήσει όλη του τη ζωή για να σταθεί δίπλα στον αδερφό του κι ο Τίμος θα ξεπεράσει τις δυνάμεις του για να δείξει στον Άκη τι σημαίνει να ζεις.



All the money in the world - Όλα τα λεφτά του κόσμου
Αστυνομική
Διάρκεια: 132'

Η περίληψη:
Ρώμη, 1973. Κουκουλοφόροι απαγάγουν ένα 16χρονο αγόρι, τον Jean Paul. Ο Jean Paul δεν είναι ένας τυχαίος έφηβος, αφού είναι εγγονός του Jean Paul Getty, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Ένας πανίσχυρος, δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου, απίστευτα μίζερος, απρόσωπος και τσιγκούνης, ο οποίος αρνείται ευθαρσώς και δημοσίως να πληρώσει τα λύτρα στους απαγωγείς για να σώσει τη ζωή του αγαπημένου του εγγονού. Η αφοσιωμένη και δυναμική μητέρα του Jean Paul, η Gail, παρά τις μάταιες προσπάθειες της να αλλάξει την αμείλικτη στάση του Getty, καλείται να σηκώσει μόνη της το βάρος της απαγωγής και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τον γιο της. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο και τους απαγωγείς να γίνονται ολοένα και περισσότερο πιεστικοί και απειλητικοί για τη ζωή του Paul, η Gail αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αινιγματικό σωματοφύλακα του Getty, τον Fletcher Chase, αναλαμβάνοντας πλήρως τη διάσωση του γιου της.



Django - Τζάνγκο: Ο βασιλιάς του Σουίνγκ
Βιογραφική
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Βρισκόμαστε στο Παρίσι το 1943. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ο τσιγγάνος Django Reinhardt, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του στα Φολί Μπερζέρ, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται και εξολοθρεύονται από τους ναζί. Όταν η γερμανική προπαγάνδα τού ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, διαισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να δραπετεύσει στην Ελβετία με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Louise de Clerk. Ταξιδεύει στη λίμνη της Γενεύης με την έγκυο σύζυγό του και τη μητέρα του. Αλλά η απόδραση τους είναι πιο πολύπλοκη απ` ό,τι περίμενε. Οι τρεις τους βρίσκονται στη δίνη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της καθοριστικής περιόδου, ο Django Reinhardt παρέμεινε ένας ξεχωριστός μουσικός και συνθέτης που αντιστάθηκε με την τέχνη και το χιούμορ του, αναζητώντας συνεχώς δρόμους προς τη μουσική τελειότητα.



HHhH - Ο στόχος
Ιστορική
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
1942 και το τρίτο ράιχ είναι στο απόγειο του. Η τσεχική αντίσταση στο Λονδίνο αποφασίζει την πλέον φιλόδοξη επιχείρηση κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο: το «Ανθρωποειδές». Δύο νεαροί νεοσύλλεκτοι κοντά στα 30 τους, ο Jozef Gabcik και ο Jan Kubis, στέλνονται στην Πράγα για να δολοφονήσουν τον πλέον αδίστακτο ηγέτη των ναζί: τον Reinhard Heydrich, επικεφαλής της γκεστάπο και αρχιτέκτονας της «τελικής λύσης».



The Florida project
Δραματική
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Η Moonee είναι μόλις έξι ετών και περνάει το Καλοκαίρι της σε ένα μοτέλ, στα περίχωρα της Disney World. Με τους φίλους της συνηθίζει να σκαρφίζεται φάρσες, αλλά δεν δείχνουν να ανησυχούν τη Halley, τη νεαρή μητέρα της. Την ίδια ώρα, οι γονείς των παιδιών, όπως και όλοι οι κάτοικοι του μοτέλ, περνούν δύσκολες ώρες και τα μικρά κι μεγάλα τους σχέδια δεν είναι πάντα ικανά για να τους εξασφαλίσουν την καθημερινή διαβίωση.



Dede
Δραματική
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
1992. Η νεαρή Dina ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας, φέρνει μαζί του και τον συνστρατιώτη του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi και η Dina ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις στεγανές παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και αν το κάνει, ποιο θα είναι το τίμημα;