"Ιερά Εξέταση" του David Gibbins

258 μ.Χ.
Καθώς το αίμα των χριστιανών μαρτύρων ρέει μέσα στις ρωμαϊκές εκατόμβες και οι διωγμοί εναντίον τους γίνονται όλο και πιο σκληροί, ο πάπας Σίξτος δίνει κρυφά το πολυτιμότερο κειμήλιο σε έναν αφοσιωμένο πιστό. Αμέσως μετά, όμως, το ιερό σύμβολο χάνεται μέσα στα σκοτάδια του χρόνου.
1684
Ο Σάμιουελ Πιπς επιβλέπει την εκκένωση της αγγλικής αποικίας στην Ταγγέρη, με ορατή την απειλή των Μαυριτανών πειρατών. Ταυτόχρονα αναζητεί ανεπίσημα τον ανεκτίμητο θησαυρό που εμφανίζεται ξανά, μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας, ύστερα από χίλια και πλέον χρόνια.
Σήμερα
Ο αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του ερευνούν ένα ναυάγιο του 17ου αιώνα έξω από τις ακτές της Κορνουάλης. Τα ευρήματα τον οδηγούν σε μια βυθισμένη πειρατική πόλη στο Πορτ Ρουαγιάλ της Τζαμάικα, όπου κρύβεται ένα αρχαίο μυστήριο…
Ωστόσο, οι απόγονοι της Ιεράς Εξέτασης ακολουθούν κάθε βήμα του και ο Τζακ θα αντιμετωπίσει μια κάθοδο στην ίδια την κόλαση, στην προσπάθειά του να φέρει στο φως το θρυλικό Άγιο Δισκοπότηρο.

"Πληγωμένα όνειρα" του Γιώργου Παπαδόπουλου - Κυπραίου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 1957 Μέσα στη χαρτοσακούλα με το σταφύλι ήταν κρυμμένες δύο βόμβες… Είχαν παραδοθεί το προηγούμενο βράδυ στον δεκαεξάχρονο Ανδρέα.
Στη μία το μεσημέρι, αφού σχόλασαν οι Άγγλοι τεχνικοί, ο Ανδρέας σκαρφάλωσε από τα ανοιγμένα φτερά πάνω σε ένα βομβαρδιστικό Καμπέρα και τοποθέτησε τη μία βόμβα κοντά στο ντεπόζιτο.
Λίγο αργότερα τοποθέτησε και τη δεύτερη βόμβα, ελπίζοντας πως η φωτιά θα μεταδιδόταν πολύ γρήγορα σε όλο το υπόστεγο των αεροπλάνων.
Ο ανήλικος σαμποτέρ είχε εκτελέσει με ακρίβεια την αποστολή του.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονταν σε 4 εκατομμύρια λίρες. Το σαμποτάζ στο Ακρωτήρι της Λεμεσού, στο οποίο πρωτοστάτησε, ήταν το μεγαλύτερο, μέχρι τότε, του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι απαγχονισμοί και, τέλος, το «διαίρει και βασίλευε» των Άγγλων, που έστρεψε τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων, χαρακτήριζαν αυτόν τον άνισο αγώνα.
Μέσα από τις προσωπικές διαδρομές των απογόνων του παπα-Κυριάκου, στα Πληγωμένα Όνειρα εκτυλίσσεται όλη η πολυκύμαντη ιστορία της Κύπρου – από τα μέσα σχεδόν του 19ου αιώνα μέχρι και το 1967.
Η μυθιστορηματική αφήγηση των γεγονότων καταδεικνύει ότι το πεπρωμένο των ανθρώπων συνδέεται άρρηκτα με το συλλογικό πεπρωμένο του έθνους, και το ερώτημα που τίθεται είναι: Άραγε, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά;
ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

"Ένα σκυλάκι με μποτάκια" της Paula Metcalf

Ο Φίλιππος αγαπάει την Πηνελόπη!
Έχει γλυκά ματάκια, κουνιστή ουρά και το πιο όμορφο χαμόγελο του κόσμου!
Υπάρχει όμως ένα τοσοδούλικο πρόβλημα... Ο Φίλιππος είναι πολύ μικρούλης για να τη φιλήσει, ακόμα κι αν σταθεί στις μύτες των ποδιών του!
Χρειάζεται αμέσως ένα σχέδιο για να γίνει ψηλός...







 
"Η καλύτερη ευκαιρία είναι... τώρα!" της Ξένιας Κούρτογλου

Το «σενάριο της ζωής», που καθένας μας έχει προδιαγράψει από την παιδική ηλικία, μπορεί να αλλάξει πλοκή και χαρακτήρες.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με πρακτικούς τρόπους και βιωματικά παραδείγματα πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ζωής μας με πληρότητα και χαρά και πώς να ζούμε και να δημιουργούμε με καλοσύνη, ομορφιά και αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους.
Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε βασικούς τομείς, όπως η οικογένεια,ο/η σύντροφος, η επαγγελματική απασχόληση, τα χρήματα, η διασκέδαση, αλλά και τομείς όπως η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η πνευματικότητα, και μας προτρέπει να αποφασίσουμε συνειδητά πού θέλουμε να πάμε τη ζωή μας από τώρα και στο μέλλον· να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια και να τα μετατρέψουμε σ’ ευκαιρίες, για να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά δεν έχουμε επιτύχει έως τώρα…
Η Ξένια Κούρτογλου αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής και μας προκαλεί να «αδράξουμε τη μέρα», νιώθοντας έμπνευση, αυτοπεποίθηση και πίστη στην ευκαιρία που μας παρουσιάζεται κάθε στιγμή!

"Ζεν για παιδιά: Ο Λούπο και οι φίλοι του δεν νυστάζουν" της Louison Nielman

Διαχειριστείτε ήρεμα το θέμα του ύπνου.
«Ένα τελευταίο φιλί και τέλος για απόψε.
Μην ξεχνάς ότι έχεις μια μικρή βαλίτσα στην καρδιά σου, γεμάτη χάδια και φιλιά για τη νύχτα.
Όνειρα γλυκά, μικρο μου, και τα λέμε αύριο».
Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.








"Ζεν για παιδιά: Η Μπαλού έχει θυμώσει" της Louison Nielman

Διαχειριστείτε ήρεμα το ξέσπασμα του θυμού.
«ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ θα πάρουμε μια μεγάλη βαθιά ανάσα», λέει η μαμά και ανοίγει τα χέρια της, ενω η Μπαλού αναπνέει δυνατά.
«Ωραία, αΛΛΗ μια φορά!» την ενθαρρύνει.
Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.








"Απόλυτη επιτυχία: από το Α έως το Ω" του Bob Proctor

Τα ζηλευτά αποτελέσματα προϋποθέτουν υψηλές φιλοδοξίες.
Στόχευε ψηλά. Δράσε έντιμα. Επέμεινε!
Ο κόσμος χρειάζεται όλα όσα μπορείς να δώσεις.
Να αγωνίζεσαι, να ψάχνεις, να βρίσκεις και να μην υποκύπτεις.
O Bob Proctor, ένας από τους πλέον χαρισματικούς δασκάλους στα θέματα προσωπικής ανάπτυξης, μας δίνει πλήθος αξιωμάτων, ιδεών και απλών στοχασμών με τη μόνιμη υπενθύμιση ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Και μας χαρίζει πολλά μικρά διαμάντια σκέψης:
Οι αληθινοί νικητές δεν είναι απλά ονειροπόλοι. Αν κι έχουν όνειρα, είναι ταυτόχρονα άνθρωποι των έργων. Και πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Είναι εκείνοι που χτυπάνε τις καμπάνες του συναγερμού, επιχειρώντας να ξυπνήσουν τους άλλους μπροστά στις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρει η ζωή.
Αφοσίωση είναι να πιστεύεις ό,τι δεν βλέπεις. Η ανταμοιβή της αφοσίωσης είναι να βλέπεις τελικά ό,τι πιστεύεις.
Ένας εύχρηστος οδηγός, μια χρήσιμη πυξίδα παρακίνησης και ενθάρρυνσης για να τη συμβουλεύεσαι ξανά και ξανά, ώστε να γίνει το ταξίδι της ζωής πολύ πιο όμορφο και συναρπαστικό.