"Θα σε βρω" της Teresa Driscoll

Είδες. Υποψιάστηκες. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΣ.
Η Έλλα ακούει τυχαία δύο νεαρούς να φλερτάρουν με δύο κορίτσια στο τρένο και αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχουν βγει από τη φυλακή. Αισθάνεται ότι ο κίνδυνος καραδοκεί για τα κορίτσια και ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να παρέμβει, μα κάτι τη σταματάει. Την επόμενη μέρα, μαθαίνει ότι το ένα από τα δύο –η όμορφη Άννα Μπάλαρντ– έχει εξαφανιστεί.
Έναν χρόνο αργότερα, η Άννα εξακολουθεί να αγνοείται. Η Έλλα βασανίζεται από ενοχές που έμεινε άπρακτη, όμως δεν είναι η μόνη που δεν έχει ξεχάσει. Κάποιος στέλνει απειλητικά γράμματα? γράμματα που την κάνουν να φοβάται για τη ζωή της.
Τότε, μια επετειακή τηλεοπτική εκπομπή για την Άννα αποκαλύπτει ότι ίσως οι δικοί της άνθρωποι έχουν κάτι να κρύψουν. Η καλύτερη φίλη της, η Σάρα, δεν έχει πει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν τη βραδιά της εξαφάνισης και οι γονείς της έχουν τα δικά τους μυστικά.
Κάποιος ξέρει πού βρίσκεται η Άννα και δεν το λέει.
Και αυτός ο κάποιος παρακολουθεί την Έλλα…

"Το δέμα" του Sebastian Fitzek

Τους τελευταίους μήνες, μετά το απαίσιο εκείνο γεγονός, μένεις κλεισμένη στο σπίτι σου.
Θέλεις να το αφήσεις πίσω σου.
Ένα πρωί, ο ταχυδρόμος σού αφήνει ένα δέμα για τον γείτονα που λείπει.
Δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομά του.
Κοιτάζεις από τον φράχτη, και ο κήπος του φαίνεται παρατημένος. Δείχνει σαν να μη ζει κάποιος εκεί καιρό τώρα.
Κάτι σε σπρώχνει να ανοίξεις το δέμα.








"Μυρωδιά από σανίδι" του Κώστα Κρομμύδα

Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.
Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.
Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης.




"Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης" της Susanna Tamaro

Η Μικρή Τίγρη δεν είναι σαν τις άλλες τίγρεις: δεν της αρκεί να περνάει μόνη της τον καιρό της και να περιπλανιέται στα χιονισμένα δάση της Σιβηρίας κυνηγώντας, αντίθετα προτιμά να στοχάζεται για την πορεία του κόσμου.
Μια μέρα, λαχταρώντας να βρει τη δική της θέση μέσα σ’ αυτόν, ξεκινά ένα ιδιαίτερο ταξίδι για να ανακαλύψει το μυστικό της ζωής και να συναντήσει τα πλάσματα για τα οποία έχει ακούσει τα περισσότερα: τους ανθρώπους.
Η Τίγρη που Θέλησε να Γίνει Ακροβάτης, μια συγκινητική ιστορία γενναιότητας και κουράγιου, είναι ένας ύμνος στη δύναμη της φιλίας και μια μαρτυρία του θάρρους που χρειάζεται για να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας.
Μια αλληγορία γεμάτη φως, λυρισμό, αγάπη, τρυφερότητα, πάθος για τη ζωή. Μια ωδή στην καρδιά του ανθρώπου.

"Η εξίσωση της ευτυχίας" του Mo Gawdat

Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι τώρα, όχι στο μέλλον.
Το τώρα είναι το μόνο που έχουμε.
Το 2001, ο Μο Gawdat συνειδητοποίησε ότι παρά τη μεγάλη επαγγελματική επιτυχία του ήταν πολύ δυστυχισμένος. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα όπως κάθε μηχανικός στη θέση του: εξέτασε σχολαστικά όλα τα γεγονότα που μπορούσαν να αποδειχθούν εφαρμόζοντας τη λογική. Τελικά, οι ατελείωτες ώρες έρευνας στέφθηκαν με επιτυχία με την ανακάλυψη της εξίσωσης που οδηγούσε στην ευτυχία.
Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο αλγόριθμός του θα δοκιμαζόταν στον απόλυτο βαθμό.
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου του Ali, o Mo και η οικογένειά του στράφηκαν στην εξίσωσή του, η οποία τους έσωσε κυριολεκτικά από την απελπισία. Έκτοτε, έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθήσει με την εξίσωσή του όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.
Η Εξίσωση της Ευτυχίας είναι ένα βιβλίο που αμφισβητεί κάποιες από τις πιο θεμελιώδεις πτυχές της ύπαρξής μας, εξετάζει τις ­αιτίες του πόνου και σχεδιάζει μια διαδικασία που θα μας βοηθήσει να βρούμε την ισόβια ευτυχία και χαρά, βήμα βήμα.
Μας καθοδηγεί πώς να βλέπουμε τη ζωή μέσα από έναν καθαρό φακό, μας μαθαίνει πώς να απορρίπτουμε τις 6 ψευδαισθήσεις που θολώνουν τη σκέψη μας, πώς να ξεπερνάμε τα 7 τυφλά σημεία του μυαλού μας και πώς να αγκαλιάζουμε τις 5 υπέρτατες αλήθειες.
Όποιο εμπόδιο κι αν αντιμετωπίσουμε, όσα βάρη κι αν σηκώνουμε, όσες δοκιμασίες κι αν έχουμε περάσει, όλοι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το παρόν και αισιόδοξοι για το μέλλον μας.

"Διαλογισμός εύκολα και αποτελεσματικά" του Light Watkins

Πολλοί προσπαθούμε να κάνουμε διαλογισμό, έχοντας ακούσει για τα οφέλη της πρακτικής αυτής. Οι απόπειρές μας όμως δεν είναι πάντα επιτυχημένες. Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πεποιθήσεις που περιορίζουν τις προσπάθειές μας, όπως:
• Η στάση του λωτού είναι υποχρεωτική.
• Οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο πρέπει να είναι τέλειες.
• Είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί αρκετό χρόνο.
• Δεν έχω την κατάλληλη διάθεση.
Αν τον κατανοήσουμε και τον εφαρμόσουμε σωστά, ο διαλογισμός θα είναι εύκολος, χαλαρωτικός και θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Στο βιβλίο που κρατάτε, ο κορυφαίος δάσκαλος διαλογισμού Light Watkins παρέχει όλα τα μέσα ώστε να γίνει εύκολος, καταρρίπτει τους μεγαλύτερους μύθους και παρεξηγήσεις γύρω από την εφαρμογή του και μοιράζεται μαζί μας μυστικά και πρακτικές ώστε να εντρυφήσουμε σε αυτή την αρχαία μέθοδο.
Με τη νέα τεχνική που παρουσιάζει ο συγγραφέας υπόσχεται ότι όλοι μπορούμε, χωρίς κόπο, χωρίς δυσκολία, να κάνουμε διαλογισμό με εξαιρετικά αποτελέσματα για να πετύχουμε ηρεμία πνεύματος, διαύγεια και καλή υγεία. Εσείς απλώς εφαρμόστε την!

"Μύθοι του Αισώπου" της Manuela Adreani

Άλλοτε μας μαθαίνουν μεγάλες αλήθειες και άλλοτε μας κάνουν απλώς να χαμογελάμε!
Τα ζωάκια, μέσα από την πονηριά και τα αστεία κατορθώματά τους, γοητεύουν τα παιδιά και το καθένα από αυτά μεταφέρει ένα ξεχωριστό μήνυμα.
Οι διαχρονικοί μύθοι του Αισώπου, αποτυπωμένοι μέσα από αυτή τη συναρπαστική εικονογράφηση, θα ταξιδέψουν τους μικρούς αναγνώστες σε έναν κόσμο παραμυθένιο, γεμάτο σοφία και γνώση.





"Το πιο λαμπρό αστέρι" της Danielle Schothorst

«Γιατί κάποια αστέρια είναι τεράστια και άλλα μικροσκοπικά;» ρώτησε η μικρή αλεπού.
«Ίσως κάποια αστέρια μεγαλώνουν ακόμη», απάντησε το σκυλάκι.
«Όταν κοιτάς ένα αστέρι και σκέφτεσαι κάτι όμορφο, αυτό μεγαλώνει…»
Μια τρυφερή ιστορία για τα λόγια αγάπης
που λέμε και που μας λένε και για τη μαγική
δύναμη που έχουν οι όμορφες σκέψεις.









"Θέλω να πετάξω!" των Bonnie Grubman & Carolien Westermann

Όταν είδε ο λαγουδάκος για πρώτη φορά ένα σπουργιτάκι να πετάει ψηλά στον ουρανό, το μόνο που ήθελε ήταν να πετάξει κι αυτός!
Μάταια όμως... Όσο κι αν προσπαθούσε, τα πόδια του ήταν κολλημένα στο έδαφος.
Θα βρει κάποιον άλλο τρόπο για να πετάξει;
Μια διασκεδαστική ιστορία που εμπνέει τα παιδιά
να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πέρα από
τα όριά τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους.




"Εμπορικό κέντρο - Πρώτη φορά"

Τα παιδιά επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο και μέσα από πολύχρωμες εικόνες και παραθυράκια εξερευνούν διάφορα μικρά μαγαζάκια.











"Σχολείο - Πρώτη φορά"

Τα παιδιά επισκέπτονται το σχολείο και μέσα από πολύχρωμες εικόνες και παραθυράκια κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γνώση.











"Νοσοκομείο - Πρώτη φορά"

Τα παιδιά επισκέπτονται το νοσοκομείο και μέσα από πολύχρωμες εικόνες και παραθυράκια μαθαίνουν πώς λειτουργεί και γνωρίζουν τους γιατρούς.