The nut job 2: Nutty by nature - Ένας σκίουρος σούπερ-ήρωας 2
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Ο σκίουρος Surly και η παρέα του επιστρέφουν. Και πάλι πίσω στο Όκτον, όπου ο δόλιος δήμαρχος έχει αποφασίσει να ισοπεδώσει το πάρκο Ελευθερίας και να χτίσει ένα επικίνδυνο λούνα-παρκ στη θέση του. Ο Surly και η συμμορία των παρακατιανών ζώων ενώνονται με κοινό σκοπό να σώσουν το σπίτι τους, να ισοπεδώσουν αυτοί τον δήμαρχο, και να πάρουν πίσω το πάρκο.



Beirut - Βηρυτός
Δραματική
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Ένας αμερικανός διπλωμάτης φεύγει από τον Λίβανο το 1972 εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος στο σπίτι του. Δέκα χρόνια αργότερα, καλείται από μία πράκτορα της CIA να επιστρέψει πίσω στη Βηρυτό, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του που άφησε πίσω.



Blockers - Κοκομπλόκο
Κωμωδία
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Τρεις γονείς ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι οι κόρες τους έχουν δώσει όρκο να χάσουν την παρθενιά τους τη βραδιά του χορού αποφοίτων. Έτσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν για κρυφή ολονύχτια επιχείρηση που θα αποτρέψει το μεγάλο κακό.



Chappaquiddick - Η ενοχή του Κένεντι
Ιστορική
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Ted Kennedy φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Mary Jo Kopechne, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Bobby Kennedy για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και 50 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Ted Kennedy ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά. Το περιστατικό σηματοδότησε το τέλος της ζωής της νεαρής Kopechne, καθώς και το τέλος των προσδοκιών του Ted Kennedy για την προεδρική θέση.



Ghostland - Το κουκλόσπιτο του τρόμου
Τρόμου
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ εκεί η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα.



Gauguin: Voyage de Tahiti - Πωλ Γκωγκέν
Βιογραφική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
1891. Ο ζωγράφος Paul Gauguin είναι ήδη γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Παρισιού, αλλά νιώθει κουρασμένος από τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο και τις πολιτικές, ηθικές και καλλιτεχνικές του συμβάσεις. Έτσι, αποφασίζει να αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να φύγει από το Παρίσι. Προορισμός του, η άλλη άκρη του κόσμου, η Πολυνησία και συγκεκριμένα η Ταϊτή. Λαχτάρα του να βρει την απόλυτη καθαρότητα. Και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να πραγματώσει τις αναζητήσεις του. Ξεπεσμένος και ολότελα μονάχος, ο Gauguin μπαίνει μέσα στη ζούγκλα της Ταϊτής και συναντάει Μαορί και την Tehura. Η Tehura θα γίνει η σύντροφός του, η γυναίκα του και η μούσα του, εκείνη που θα του εμπνεύσει τις πιο σπουδαίες δουλειές του εικαστικά.



Χρόνια Πολλά - Happy Birthday
Δραματική
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Σε μικρή απόσταση από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η Μαργαρίτα, 16 χρονών, ζυγίζει ένα νεράντζι στο χέρι της και ετοιμάζεται να το πετάξει στην κλούβα των ΜΑΤ που είναι παρκαρισμένη λίγα μέτρα πιο κάτω. Μέσα στην κλούβα ο Γιώργος, ο πατέρας της Μαργαρίτας, ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του, με τους άλλους συνάδελφους τριγύρω του να τραγουδάνε «Χρόνια Πολλά». Για να προστατέψει την κόρη της από τις ταραχές αλλά και για να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη σχέση της με τον πατέρα της, η μητέρα της, η Σοφία, στέλνει τον Γιώργο και την Μαργαρίτα στο εξοχικό τους για λίγες μέρες πιστεύοντας πως ότι και να γίνει τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που συμβαίνει στην πόλη.