"Αχανής μοναξιά" της Kristin Hannah

«Μια γυναίκα πρέπει να είναι δυνατή σαν ατσάλι εδώ…
Εδώ επιτρέπεται να κάνεις μόνο ένα λάθος. Το δεύτερο θα σε σκοτώσει!»
1974. Ο Ερντ έχει μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου ήταν αιχμάλωτος πολέμου, και δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία δουλειά. Όταν κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, διακρίνει μια ευκαιρία διαφυγής και μετακομίζει εκεί με τη σύζυγο και την έφηβη κόρη του.
Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, παρότι η τοπική κοινωνία τούς υποδέχεται εγκάρδια. Το αφόρητο κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό τού Ερντ που ξεσπά βίαια στην Κόρα, τη γυναίκα του. Εκείνη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και να προστατεύσει την έφηβη Λένι που, σε πείσμα των σκληρών συνθηκών, βιώνει τον πρώτο της έρωτα…
Μια επική ιστορία για την ανθρώπινη επιβίωση και τον νεανικό έρωτα που ανθίζει κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής. Ένα μυθιστόρημα με καφκικές αποχρώσεις, που παράλληλα αναδίδει ελπίδα και δύναμη.

"Η Κόρη του βασιλιά του βάλτου" της Karen Dionne

Μια γυναίκα ρισκάρει τα πάντα για να βρει τον άντρα που καθόρισε το παρελθόν και απειλεί να κλέψει το μέλλον της: τον πατέρα της…
Η Χελέινα έχει έναν σύζυγο που την αγαπάει και δύο αξιολάτρευτες κόρες, αλλά κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό: είναι ο καρπός της ανίερης ένωσης μιας έφηβης και του βιαστή απαγωγέα της. Πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια, ο πατέρας της είχε σύρει το δεκατετράχρονο θύμα του σε μια απομονωμένη καλύβα στους βαλτότοπους του Μίσιγκαν και δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε η Χελέινα, που έμαθε να αγαπάει τη φύση, το ψάρεμα, την ιχνηλασία και το κυνήγι, και λάτρευε απεριόριστα τον πατέρα της –μέχρι την ημέρα που ανακάλυψε την άγρια, παρανοϊκή πλευρά του…
Πλέον έχει θάψει τόσο βαθιά το μυστικό της ώστε ούτε ο άντρας της γνωρίζει την αλήθεια. Όταν όμως ο πατέρας της σκοτώνει δύο δεσμοφύλακες και εξαφανίζεται στους βάλτους, η Χελέινα ξέρει πολύ καλά ότι το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν θα βγάλει πουθενά. Μόνο ένα άτομο μπορεί να ξετρυπώσει τον διαβόητο «βασιλιά του βάλτου», επειδή μόνο ένα άτομο έχει εκπαιδευτεί από αυτόν: η κόρη του.
Και η Χελέινα επιδίδεται σε ένα αγωνιώδες, σχεδόν ασθματικό κυνηγητό που εξελίσσεται σε σκληρό αγώνα επιβίωσης. Όμως, ποιος είναι ο κυνηγός και ποιος το θήραμα;

"Το μυστικό του φούρνου" του Stephen P. Kiernan

Μην παραδίνεσαι ποτέ!
5 Ιουνίου 1944. Στο χωριό Βερζέρ, στην ακτή της Νορμανδίας, η νεαρή Έμα, η φουρνάρισσα του χωριού, μετά την επίταξη του φούρνου της από τους Γερμανούς, είναι υποχρεωμένη να τους φτιάχνει καθημερινά το ψωμί τους με το μετρημένο αλεύρι που της προμηθεύουν. Κατορθώνει με έξυπνο και ευρηματικό τρόπο, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να εξασφαλίζει επιπλέον ψωμί, με το οποίο προμηθεύει τους συχωριανούς της, βοηθώντας τους να κρατηθούν στη ζωή.
Κάτω από το ψυχρό, άγρυπνο βλέμμα των ένοπλων στρατιωτών, η Έμα έχει οργανώσει ένα μυστικό δίκτυο ανταλλαγών, κλείνει συμφωνίες, παρατηρεί, κρατά μυστικά. Το δώρο της Έμα στο χωριό είναι κάτι παραπάνω από λίγες ξεροψημένες μπαγκέτες, προσφέρει μια γεύση ελπίδας.
Μια συγκινητική ιστορία για το θάρρος, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και την αντοχή της ανθρώπινης ψυχής στο σκηνικό ενός μικρού χωριού της Νορμανδίας τις παραμονές της απόβασης των Συμμάχων.

"Το παιδί" της Fiona Barton

Μπορείς να θάψεις την ιστορία… αλλά δεν μπορείς να θάψεις την αλήθεια.
Σε ένα άρθρο μιας απογευματινής εφημερίδας γίνεται αναφορά σε μια τραγωδία που εκτυλίχθηκε πριν από σαράντα χρόνια. Οι περισσότεροι αναγνώστες ούτε που της δίνουν σημασία, αλλά τρεις γυναίκες, παντελώς άγνωστες μεταξύ τους, νιώθουν σαν να ανοίγει η γη κάτω από τα πόδια τους.
Για την πρώτη από αυτές, το άρθρο αποτελεί βασανιστική υπενθύμιση του πιο δραματικού περιστατικού που έχει ζήσει στη ζωή της. Η δεύτερη συνειδητοποιεί το επικίνδυνο ενδεχόμενο να αποκαλυφθεί το σκοτεινό μυστικό της. Και για την τρίτη γυναίκα, μια δημοσιογράφο, αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που θα την ωθήσει στο κυνήγι της αλήθειας.
Και τότε η ιστορία του παιδιού έρχεται στο φως, μαζί με τα θαμμένα, ξεχασμένα οστά του…

"Επικίνδυνες γυναίκες" των George R.R. Martin & Gardner Dozois

Με μια ακυκλοφόρητη ιστορία από το Game of Thrones του George R.R. Martin!
Σε αυτή τη συλλογή δεν θα συναντήσετε ανίσχυρες γυναίκες που ζαρώνουν έντρομες όσο ο ήρωας μάχεται το τέρας ή διασταυρώνει το ξίφος του με τον κακό, αλλά πολεμίστριες που κραδαίνουν σπάθες, γυναίκες δολοφόνους, «κακά κορίτσια» που ζουν στην κόψη του ξυραφιού, σαγηνευτικές μοιραίες γυναίκες, επαναστάτριες, υπεροπτικές βασίλισσες και τολμηρές καβαλάρισσες δράκων.
Από τα βάθη του θρύλου και της ιστορίας ή από ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, του εγκλήματος, του φανταστικού, οι πρωταγωνίστριες αυτών των ιστοριών φανερώνουν τη δύναμή τους, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό.
Ανάμεσά τους η βασίλισσα Ραινύρα του Οίκου Ταργκάρυεν, από τη σειρά Game of Thrones του George R.R. Martin, σε μια ακυκλοφόρητη νουβέλα.
Πολλοί φημισμένοι συγγραφείς και άλλοι λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου ταλαντούχοι συμμετέχουν με τις συναρπαστικές τους ιστορίες που εμφανίζονται σ’ αυτή τη μοναδική συλλογή για πρώτη φορά…