"Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης" της Μαρίζα Κωχ

Με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη ζωντανεύοντας μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια.
Η έκδοση συμπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό και από δύο τραγούδια για τη Σαντορίνη: το παραδοσιακό Το άστρο της αυγής, σε ερμηνεία της Μαρίζας Κωχ, και το καινούργιο δικό της τραγούδι Απέναντι στο ηφαίστειο.
"Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ."

"Το καράβι της αιωνιότητας" της Francesca Haig

Γεννήθηκαν μαζί και θα πεθάνουν μαζί. Δυο δίδυμα αδέλφια, ένας δυνατός Άλφα και μια μεταλλαγμένη Ωμέγα – μοναδικό κοινό τους σημείο, η στιγμή του θανάτου τους. Οι Ωμέγα ζουν απομονωμένοι, διωγμένοι από τις οικογένειές τους μόλις εμφανιστεί η μετάλλαξή τους. Αναγκάζονται να ζουν χωριστά από τους πάντες και καταπιέζονται βάναυσα από τους Άλφα. Οι Άλφα αποτελούν την ελίτ. Μόλις διαχωριστούν από τους αδύναμους Ωμέγα είναι ελεύθεροι για μια ζωή γεμάτη με προνόμια και ασφάλεια, χωρίς να σκέφτονται πώς περνάνε τα δίδυμα αδέλφια τους. Η Κας και ο Ζακ είναι εξωτερικά τέλειοι: αρτιμελείς, χωρίς κάποια ορατή μετάλλαξη. Όμως η Κας έχει ένα μυστικό. Και ο Ζακ θα κάνει τα πάντα για να το αποκαλύψει. Έχουν και οι δύο τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Κάποιο από τα δύο αδέλφια πρέπει να νικήσει το άλλο προκειμένου να υπερισχύσει το δικό του όραμα, όμως, αν δεν προσέξουν, κινδυνεύουν να πεθάνουν ταυτόχρονα στη διάρκεια της μάχης για την τελική επικράτηση.

"Ο πρώτος σταθμός" - Συλλογικό έργο

Συλλογικός τόμος με διηγήματα 30 συγγραφέων σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.
Ο σταθμός ΑΘΗΝΑ 9.84 γιορτάζει 30 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά ραδιοκύματα.
Ζήτησε από 30 συγγραφείς, καταξιωμένους αλλά και νεότερους με ιδιαίτερο στίγμα, να γράψουν από μια ιστορία.
Συγγραφείς που θα συμμετέχουν: Κώστας Ακρίβος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ρέα Γαλανάκη, Ευτυχία Γιαννάκη, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Ισμήνη Καπάνταη, Μάρκος Κρητικός, Όλια Λαζαρίδου, Ηλίας Μαγκλίνης, Έλενα Μαρούτσου, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κάλλια Παπαδάκη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ντορίνα Παπαλιού, Βασιλική Πέτσα, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Χριστίνα Πουλίδου, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σχινά, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Χρήστος Χωμενίδης.