"Αφαιρετική μέθοδος: Βαθύ σκούρο μπλε" της Γεωργίας Πετούλη Γλάρου

Η Λιζ στεκόταν µπροστά στην τζαµαρία του µικρού της δωµατίου και κοίταζε τη θάλασσα. Ξαφνικά, γύρισε το κεφάλι της προς το µέρος του και είπε ενθουσιασµένη: «Τοµ, αγόρι µου, σήµερα προβλέπεται να είναι µια ιδιαίτερα εξαιρετική µέρα, µόλις πέρασαν από µπροστά µου δυο ερωτευµένοι υπεροπτικοί γλάροι, και ξέρεις, οι γλάροι που φλερτάρουν είναι το γούρι µας!».
• • •
Είχε τη βεβαιότητα ότι διέθετε τον µηχανισµό που του εξασφάλιζε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων, των ερωµένων, των εχθρών. Πίστευε ότι είχε προικιστεί µε την ικανότητα να οδηγεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα εκεί που βόλευαν τον ίδιο. Όπως και στις τρεις προηγούµενες περιπτώσεις που είχε αναλάβει αποστολή, ο Λεόν έλαβε µήνυµα στο κινητό του, που τον ενηµέρωνε ότι στην ταχυδροµική θυρίδα που είχε ανοιχτεί στο όνοµά του, υπάρχουν έγγραφα, οδηγίες και προκαταβολή. Μόλις επέστρεψε από το ταχυδροµείο, άνοιξε τον φάκελο και βρήκε µια δεσµίδα µε χρήµατα, δύο φωτογραφίες µε το πρόσωπο ενός κοριτσιού, δεκατρείς εκτυπωµένες σελίδες και ένα εισιτήριο κινηµατογράφου µε ηµεροµηνία της ίδιας ηµέρας. Η πρώτη σελίδα ανέφερε «Έχεις στη διάθεσή σου µία εβδοµάδα για να σε εµπιστευτεί» και τίποτα άλλο.
• • •
Και ξαφνικά, την είδε να µπαίνει.
Ένα κορίτσι µε σγουρά µαλλιά, φορώντας ένα κόκκινο µπουφάν και κρατώντας µια κόκκινη οµπρέλα, µπήκε µέσα στην αίθουσα. Τίποτα το ιδιαίτερο, σκέφτηκε ο Λεόν. Έβγαλε το ρολόι πολυτελείας από τον καρπό του και το έχωσε βαθιά στην τσέπη του τζάκετ που φορούσε.