"Ήμασταν ψεύτες" της Emily Lockhart

Ξάπλωσα στο σκοτεινό δωμάτιο νιώθοντας απεγνωσμένη λύπη για τον εαυτό μου. Η επιλεκτική αμνησία μου δεν βοηθά τα φαντάσματα της μνήμης να συναρμολογήσουν τη μέρα του ατυχήματος.
Από εκείνο το καλοκαίρι θυμάμαι…
Να ερωτεύομαι τον Γκατ.
Το τριαντάφυλλό του για τη Ρακέλ και τη νύχτα μου γεμάτη κρασί και θυμό.
Το νυχτερινό κολύμπι.
Να φιλάω τον Γκατ στη σοφίτα.
Την κούνια από λάστιχο αυτοκινήτου, το υπόγειο, το περιμετρικό μονοπάτι.
Τον Γκατ να με βλέπει να αιμορραγώ.
Το χέρι της Μίρεν να κρατάει ένα δοχείο με βενζίνη.
Τα πόδια του Τζόνι να τρέχουν κατεβαίνοντας προς το λεμβοστάσιο.
Και εμάς τους τέσσερις Ψεύτες να γελάμε.
Εγώ, ο Τζόνι, η Μίρεν και ο Γκατ.
Ποιοι ήμασταν;
Πού ήμασταν;
Δεν ξέρω…

"Σημείο μηδέν" των Jorn Lier Horst & Thomas Enger

Όσλο, 2018. Η Σόνια Νόρντστρεμ, πρώην δρομέας μέσων και μεγάλων αποστάσεων, δεν εμφανίζεται στην παρουσίαση της αμφιλεγόμενης αυτοβιογραφίας της με τίτλο Για Πάντα Νούμερο Ένα . Όταν η σελέμπριτι μπλόγκερ Έμα Ραμ επισκέπτεται το σπίτι της Νόρντστρεμ αργότερα την ίδια μέρα, βρίσκει την πόρτα ξεκλείδωτη και σημάδια πάλης στο εσωτερικό του. Στην οθόνη της τηλεόρασης είναι κολλημένος ένας αριθμός συμμετοχής σε αγώνα: το νούμερο 1.
Ο αστυνομικός ερευνητής Αλεξάντερ Μπλιξ αναλαμβάνει την υπόθεση της Νόρντστρεμ, καθώς και άλλων αγνοούμενων διασημοτήτων. Σύντομα, αρχίζουν να εμφανίζονται ίχνη της σε διάφορα μέρη, όμως όλα δείχνουν πως τα στοιχεία αποκαλύπτονται με έναν τρόπο προσεκτικά μελετημένο, σαν κομμάτια ενός παζλ που ο Μπλιξ δεν μπορεί να συνδυάσει.
Ο Μπλιξ και η Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους, αποφασισμένοι να εντοπίσουν και να σταματήσουν έναν αδίστακτο δολοφόνο που διψά για προσοχή.
Το πρόβλημα είναι ότι μόλις άρχισε να την κερδίζει και το απολαμβάνει…
Σε αυτό το νεο-νουάρ θρίλερ, ο αστυνομικός ερευνητής Αλεξάντερ Μπλιξ και η σελέμπριτι μπλόγκερ Έμα Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που διψά για προσοχή και καταδιώκει διασημότητες.

"Το μικρό βιβλίο της ζωής" των Kahlil Gibran & Neil Douglas Klotz

Ο Χαλίλ Γκιμπράν ανήκει στους πιο πολυδιαβασμένους ποιητές όλων των εποχών. Ο Προφήτης , το αριστούργημά του, διαβάστηκε και διαβάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συνιστώντας μια εμπειρία αληθινής φώτισης.
Σε αυτό το μικρό βιβλίο συγκεντρώθηκαν 100 αποφθέγματα, ιστορίες και ποιήματα από όλο το έργο του για το νόημα της ζωής. Για τον Γκιμπράν, ζωή είναι η ενέργεια που διαποτίζει όλα όσα βλέπουμε και αισθανόμαστε – και όλα όσα μπορούμε απλώς να φανταστούμε.
Μια φωνή σοφίας, γαλήνης και ανεκτικότητας που μας καλεί να στοχαστούμε πάνω στο μεγαλύτερο μυστήριο, αυτό της ύπαρξης.
Ακούγοντας τη Ζωή της Φύσης.
Το να αφιερώσεις χρόνο για να αφουγκραστείς τον φυσικό κόσμο αποκαλύπτει μια νέα διάσταση της ανθρώπινης ιδιότητας. Είναι σαν όλη η φύση να ήταν ήδη μέσα μας, θυμίζοντάς μας πως μοιραζόμαστε όλοι την ίδια ζωή.

"Το μικρό βιβλίο της αγάπης" των Kahlil Gibran & Neil Douglas Klotz

Ο Χαλίλ Γκιμπράν με τον Προφήτη , το αθάνατο αριστούργημά του, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν με νόημα και σκοπό. Οι στίχοι και οι ρήσεις του καλύπτουν όλες σχεδόν τις ανθρώπινες σχέσεις, τα συναισθήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τους αγαπημένους μας, τους ξένους, τους εχθρούς μας.
Σ’ αυτό το μικρό βιβλίο συγκεντρώθηκαν ενενήντα από τις ρήσεις του που καλύπτουν το θεμελιώδες συναίσθημα της αγάπης σε όλες του τις εκφάνσεις – από τον πόθο ως τη φιλία και την εξιδανικευμένη αγάπη.
Ένα βιβλίο για να διαβαστεί από όσους αγαπούν, να προσφερθεί σε όσους αγαπιούνται. Μια ανεξάντλητη πηγή σοφίας, έμπνευσης και φώτισης.
Ποιον αγαπάμε;
Στάθηκα μπροστά σου, κρυστάλλινος καθρέφτης, με κοίταξες και την εικόνα σου αντίκρισες.
Ύστερα είπες «σ’ αγαπώ».
Μα τον εαυτό σου ήταν που αγάπησες σ’ εμένα.
Η αγάπη δεν είναι παρά το πέπλο στους εραστές ανάμεσα.

"Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι - Δεξιότητες ζωής" της Keilly Swift

Δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, ενσυνειδητότητα, ενσυναίσθηση, ομαδικότητα.
Τι είναι οι δεξιότητες ζωής;
Πώς θα φαινόταν αν κάθε παιδί μπορούσε να χτίσει έναν πύργο με τουβλάκια για να δημιουργήσει το δικό του μέλλον;
Κάθε τουβλάκι αντιπροσωπεύει μία δεξιότητα: επίλυση προβλημάτων, τρόποι σκέψης, επικοινωνία, συναισθήματα, αντιμετώπιση καταστάσεων.
Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να λύσουν με επιτυχία τα προβλήματά τους.
Δεν χρειάζεται να τα κάνουν πάντα όλα σωστά.
Το σημαντικό είναι να μάθουν από τις εμπειρίες τους και να ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται.
Οι δεξιότητες ζωής θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

"Νεύτων και Κιουρί - Τα σκιουράκια και οι νόμοι της Φυσικής" του Daniel Kirk

Όταν ένα μήλο πέφτει στο κεφάλι του, ο Νεύτων αρχίζει να αναρωτιέται πώς λειτουργεί ο κόσμος.
Τότε κάθεται έξω από το παράθυρο μιας τάξης και ακούει τη δασκάλα που εξηγεί τι είναι η βαρύτητα και η δύναμη και μετά δοκιμάζει τα δικά του πειράματα στο σπίτι με τη βοήθεια της αδελφής του Κιουρί.
Τα δύο σκιουράκια θα μάθουν να φτιάχνουν απλές μηχανές, θα βοηθήσουν τους αγαπημένους τους φίλους και θα ανακαλύψουν ότι η επιστήμη είναι για όλους… ακόμα και για τους σκίουρους!

"Γέτι - Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης" της Μαρίνας Γιώτη

92 ημέρες γεμάτες θετική παρότρυνση, παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες!
Άλλαξε τη νοοτροπία του παιδιού σου μέρα με τη μέρα!
Για πιο ευτυχισμένα παιδιά, που ξέρουν πώς να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

 
"Βοήθησέ με να μιλήσω" της Ευγενίας Στεφανάκη

Γιατί δεν μιλάει το παιδί μου;
Πότε θα αρχίσει να επικοινωνεί;
Έχει αργήσει ή είναι φυσιολογικό για την ηλικία του;
Με απλό τρόπο και με σαφήνεια η καταξιωμένη λογοπαθολόγος-λογοθεραπεύτρια Ευγενία Στεφανάκη εξηγεί τις βασικές έννοιες που αφορούν την ομιλία και περιγράφει τι αναμένεται από κάθε παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του σε σχέση με τον λόγο.
Στη συνέχεια αναλύει τις προγλωσσικές δεξιότητες που πρέπει να έχει κατακτήσει το παιδί ώστε να μπορέσει να μιλήσει και περιγράφει τους τρόπους που κάθε φροντιστής μπορεί να το βοηθήσει. Καταγράφει ακόμα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν το παιχνίδι και οι καθημερινές ρουτίνες στη γλωσσική ανάπτυξη.
Μέσα από πολλά παραδείγματα, στρατηγικές και δραστηριότητες που μπορεί να κάνει πράξη ο κάθε γονιός ή φροντιστής στην καθημερινότητα, το βιβλίο αυτό βοηθά ώστε να ενθαρρύνουμε στο μέγιστο τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού και να φτάσουμε μεθοδικά στον τελικό μας στόχο:
Να μιλήσει!
Η Ευγενία Στεφανάκη οδηγεί τον αναγνώστη από τη θεωρία στην πράξη και απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό ή φροντιστή σχετικά με την ομιλία των παιδιών αναλύοντας τα παρακάτω θέματα:
Ορόσημα γλωσσικής ανάπτυξης
Βασικά ερωτήματα για την ανάπτυξη της ομιλίας ενός παιδιού
Τι να κάνετε αν διακρίνετε καθυστέρηση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το παιδί σας
Ποιες δεξιότητες πρέπει να έχει ένα παιδί για να μιλήσει και πώς να τις ενισχύσετε
Πώς να παίζετε με σκοπό τη γλωσσική ανάπτυξη
Αποτελεσματικές συμβουλές, τεχνικές και στρατηγικές ανάπτυξης της ομιλίας
Συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του παιδιού σας χωρίς να προκαλέσετε πίεση ή απογοήτευση
Δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τις δεξιότητες ομιλίας του παιδιού σας
Απλές οδηγίες με πολλά παραδείγματα για την ενίσχυση της κατανόησης και της ενδυνάμωσης του λόγου
Τρόποι ενσωμάτωσης δραστηριοτήτων ανάπτυξης ομιλίας στις καθημερινές σας ρουτίνες

"Η ελευθερία είναι επιλογή" της Edith Eger

Η Dr Edith Eger επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, και κατάφερε να γιατρέψει τις πληγές της και να ταξιδέψει προς την ελευθερία. Έγινε ψυχολόγος και βοήθησε με τη σειρά της άλλους ανθρώπους να θεραπεύσουν τα δικά τους τραύματα. Χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο τής έγραψαν ότι η ιστορία της τους έδωσε την έμπνευση που χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους.
Με αυτά τα λόγια κατά νου, η Eger αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο με πρακτικές συμβουλές για το πώς εμείς, και κανένας άλλος, θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να σπάσει τα καταστροφικά μοτίβα του παρελθόντος που τον εγκλωβίζουν.
Εξίσου δυσβάσταχτη φυλακή με τους τοίχους και τα συρματοπλέγματα είναι η φυλακή που δημιουργούν οι σκέψεις μας. Η Eger περιγράφει τις πιο επίμονες πεποιθήσεις που ρίζωσαν μέσα της, όπως ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη, η ενοχή, η ντροπή, και για καθεμία παρουσιάζει τα εργαλεία που τη βοήθησαν να την αντιπαρέλθει.
Μέσα από την προσωπική της ιστορία, καθώς και τις ιστορίες των ασθενών της, θέτει στον αναγνώστη δύο κρίσιμες ερωτήσεις:
Θα ήθελες να παντρευτείς τον εαυτό σου;
Εξελίσσεσαι ή κάνεις βήματα προς τα πίσω;
Γεμάτο ενσυναίσθηση, σοφία και χιούμορ, το Η ελευθερία είναι επιλογή καταγράφει πόσο ευάλωτοι είμαστε στους αυτοπεριορισμούς μας και, ταυτόχρονα, μας δίνει την κατάλληλη ενθάρρυνση για να βρούμε γιατρειά και να απολαύσουμε την πραγματική ελευθερία που μας αξίζει.

"Πρώτες Βοήθειες για το Μυαλό του Παιδιού σας" της Alicia Eaton

Ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άγχος αυξάνεται συνεχώς και οι περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι είναι απροετοίμαστοι όσον αφορά την υποστήριξη της συναισθηματικής υγείας των παιδιών τους.
Η Alicia Eaton είναι θεραπεύτρια με περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη συναισθηματική υποστήριξη παιδιών, βοηθώντας τα να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν το άγχος.
Μας εξηγεί ότι, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά θα κάνουν ένα καρούμπαλο ή μία μελανιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αποκτήσουν και κάποια εσωτερικά τραύματα, με τη μορφή του άγχους και της ανησυχίας. Αν μάθουν να τα αντιμετωπίζουν άμεσα, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να μετατραπούν σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.
Είτε το παιδί σας φοβάται τα σκυλιά, τις αράχνες, τον οδοντίατρο ή τις ενέσεις είτε δυσκολεύεται στο σχολείο, πάνω στη σκηνή σε μια παράσταση ή να κοιμηθεί το βράδυ, σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε όλες τις απλές λύσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός.
Γιατί, όταν το παιδί σας είναι χαρούμενο, η δική σας χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη!
Συχνά ακούμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο αγχωμένα από τις προηγούμενες γενιές. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με ανησυχητικές ειδήσεις για την απειλή της τρομοκρατίας ή την κλιματική αλλαγή, ατελείωτες εξετάσεις στο σχολείο και διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όλα αυτά συμβάλλουν σε μια αυξανόμενη αίσθηση άγχους. Και τελικά, αυτό ακριβώς το άγχος είναι πλέον βασική αιτία άγχους για τους ίδιους τους γονείς.

"Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα" της Τζωρτζίνας Σπύρη & Μάνιας Ζηρίδη

Η Τζούμπα, ένα τραυματισμένο θηλυκό τσιτάχ, αναγκάζεται να αναζητήσει ένα νέο μέρος για να ζήσει, καθώς η σαβάνα, το σπίτι της, απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Στο δρόμο της γνωρίζει έναν βουφάγο, ένα ρινόκερο και ένα κοπάδι ελεφάντων, που γίνονται σύμμαχοι στις προκλήσεις του ταξιδιού.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τη φιλία που δημιουργείται μέσα από την περιπέτεια και τις προκλήσεις της ζωής. Μια επίκαιρη ιστορία, μια ιστορία δημιουργημένη από τη συνεργασία Περιβαλλοντολόγου και Ψυχολόγου που μας μιλά με ειλικρίνεια για τις αλλαγές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ζώα στην άγρια φύση.