Την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις 20:00μ.μ., η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μετρονόμος διοργανώνουν εκδήλωση με την τραγουδίστρια και μουσικό Κατερίνα Ντίνου και τον κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη, οι οποίοι μόνο με τις κιθάρες τους παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Εισιτήριο θεάματος: 12€ (περιλαμβάνει ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)
Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3KxCsNe

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Η Κατερίνα Ντίνου χρόνια στα προγράμματα των παραστάσεων της παίζει και τραγουδάει πάντα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης έχει «περάσει« στην κιθάρα του τόσα τραγούδια του συνθέτη, δίνοντας τους μιαν άλλη, απλή, λιτή και νέα διάσταση. Εδώ, με αγάπη, γνώση και σεβασμό, σε όλο αυτό το μεγάλο έργο του συνθέτη, επιμελήθηκαν ένα γεμάτο, σφιχτό, υψηλής αισθητικής και ομορφιάς πρόγραμμα, μόνο με τις κιθάρες τους και την αγάπη τους.
Τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή αγαπηθήκαν και τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη σφραγίζοντας ανεξίτηλα για πάντα το Ελληνικό τραγούδι. Από το « Όταν ανθίζουν οι πασχαλιές» έως το «Τρελοί και άγγελοι», τα τραγούδια αυτής της παράστασης, που με μεράκι και γνώση έστησαν η Κατερίνα Ντίνου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μας υπενθυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο, όλη αυτή την ομορφιά και ποιότητα, που συνέβαλε καθοριστικά στην αιμοδότηση του πολιτισμού μας με φως και αίμα για πάντα. Αυτή η παράσταση μας ταξιδεύει, με τον ήχο απ’ τις δυο μαγικές κιθάρες και την εξαιρετική ερμηνεία της Κατερίνας Ντίνου στον ωραίο κήπο με τις πασχαλιές, τους τρελούς και τους αγγέλους στα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο ποιητής Δημήτρης Λέντζος.

Διοργάνωση: εκδόσεις Μετρονόμος