Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Sarah είναι απογοητευμένη από τη ζωή της. Το αγόρι της της ζητάει να παντρευτούν και η ίδια συμφωνεί χωρίς να είναι σίγουρη ότι το θέλει ενώ, η καριέρα της πάει από το κακό στο χειρότερο
Επιπλέον, η αδερφή της παντρεύεται και αναγκάζεται να βρεθεί με την οικογένειά της για την οποία αποτελεί το μαύρο πρόβατο.
Η συνάντησή της με τον εκατομμυριούχο Beau Burroughs την βοηθάει να δει τους συγγενείς της με άλλο μάτι και να ξεκλειδώσει κάποια συναισθήματά που είχε καλά κρυμμένα.
Ταράζεται όμως όταν υποψιάζεται ότι ενδεχομένως αποτελεί τον καρπό του έρωτα δύο ανθρώπων, στις ζωές των οποίων βασίστηκε το βιβλίο και η ταινία "Ο Πρωτάρης", η οποία είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση τη δεκαετία του '60.

Προσωπική άποψη:
Αυτή η ταινία αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που λέει ο σοφός μας ο λαός... μπερδέψαμε την βούρτσα με την... φούτσα! Νεαρά και γοητευτική κυρία, ανακαλύπτει ότι όλες οι γυναίκες της οικογένειάς της το έπνιγαν το κουνέλι. Η γιαγιά έχει υπάρξει τεκνατζού, η μαμά άπιστη κι εκείνη καταλήγει να κάνει sex με τον άντρα που της έχει πάρει και τις δύο προηγούμενες κυρίες, έπειτα από μια τρελή βραδιά καρναβαλιού. Πού θέλει να καταλήξει η ιστορία; Στο θεμελιώδες κινηματογραφικό ερώτημα τόσων και τόσων ρομαντικών κωμωδιών. Πρέπει να παντρευτώ ή όχι;

Αν ανήκεις στην συγκεκριμένη οικογένεια καλό είναι να το αποφύγεις γιατί δεν ξέρεις του σου ξημερώνει. Μπορεί ο σύζυγός σου μια μέρα να βρεθεί ότι είναι παππούς ή πατέρας σου. Το στοιχείο εκείνο που προσθέτει έναν τόνο διαφορετικότητας από άλλες ταινίες του είδους, είναι η υπόνοια ότι ο “Πρωτάρης” βασίστηκε στην ερωτική ιστορία της γιαγιάς της πρωταγωνίστριας, με τον πρωταγωνιστή σε νεαρή ηλικία. Μάλιστα, η ιστορία αυτή τώρα εξελίσσεται και πάει ένα βήμα παρακάτω, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας. Και μέσα απ’ όλο αυτό, προκύπτει ένας μύλος, του οποίου όμως το ενδιαφέρον εξαντλείται γρήγορα.

Ο Rob Reiner απογοητεύει σε ένα είδος μάλιστα που ξέρει να το χειρίζεται καλά και που στο παρελθόν, μας έχει χαρίσει πηγαίες ρομαντικές, τρυφερές και συνάμα κωμικές στιγμές. Είχε ένα ενδιαφέρον υλικό στα χέρια του, το οποίο όμως μάταια προσπαθεί να αξιοποιήσει αφού συνεχώς πισωγυρίζει σε ανούσιες και άνευ λόγου ύπαρξης καταστάσεις που απλά, επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι ταινίες δεν πρέπει να βγαίνουν στις αίθουσες, αλλά απευθείας σε dvd. Κλισέ, χιλιοειπωμένα αστειάκια και αναχρονιστική χιουμοριστική διάθεση, που στους Αμερικάνους μπορεί να φάνικη απλά άκαιρη, για εμάς όμως είναι αδιάφορη.

Η Jennifer Aniston όσο και να κωλοχτυπιέται να ανέλθει στα υψηλότερα κινηματογραφικά κλιμάκια, δεν τα καταφέρνει. Πάνω που πάει να κάνει κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε συμπαθητικό, στην στροφή μας κόβει κάθε καλή διάθεση αναγκάζοντάς μας να γίνουμε σκληροί και άπονοι κριτές. Ίσως θα έπρεπε να στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον στα τηλεοπτικά δρώμενα, προσπαθώντας όμως παράλληλα να αποβάλει την Reitchel από πάνω της, που ώρες-ώρες μοιάζει να την έχει στοιχειώσει.

Ο πενηντάρης Kevin Costner, τα πάει μια χαρά στο ρόλο του γοητευτικού πουρού, άλλωστε δεν έχει τίποτα μεγάλες απαιτήσεις ο ρόλο αυτός, ενώ την παράσταση κλέβει η πάντα γοητευτική και αγέρωχη, Shirley MacLaine στο ρόλο της καυτής γιαγιάς. Τέλος, ο Mark Ruffalo κυμαίνεται στην ίδια μετριότητα όπου κινείται πάντα, επιβαβιώνοντας ότι το ταλέντο του είναι κάτι που μάλλον ξεχνάει στην ντουλάπα του πριν παέι για γύρισμα.

Δυστυχώς, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σχετικά, πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, ο Reiner καταλήγει να κάνει μια τρύπα στο νερό και να μας κάνει σχεδόν να μετανιώσουμε για τη μιάμιση αυτή ώρα που χάσαμε από την ζωή μας, για να οδηγηθούμε δε, σε ένα καθ’ όλα κλασσικό γλυκανάλατο φινάλε. Ας μείνουμε καλύτερα με την θύμιση του “Πρωτάρη”. Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια και όμως, η ιδέα μοιάζει πιο φρέσκια και ζωντανή από αυτήν εδώ.
Βαθμολογία 3,5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Οι Φήμες Λένε...
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Rob Reiner
Πρωταγωνιστές: Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine, Mark Ruffalo, Richard Jenkins, Mena Suvari
Παραγωγή: 2005
Διάρκεια: 96’

Επίσημο site:
http://rumorhasitmovie.warnerbros.com/indexa.html