Συνοπτική περίληψη του έργου:
O Κώστας και ο Βασίλης είναι δυο μπάτσοι του τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Αχώριστοι,ανήθικοι,απροσάρμοστοι,και ξέρουν πως να ξεπερνούν τα όρια.
Όταν ένας Υπουργός βρίσκεται δολοφονημένος,αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να βρούν τους υπεύθυνους.

Προσωπική άποψη:
Αναρωτιέστε τι μπορεί να σας προσφέρει μια αστυνομική ταινία μεσαίας διάρκειας και μάλιστα δημιουργημένη από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές; Πιστέψτε με, μπορεί πολλά περισσότερα απ' όσο είναι σε θέση να προσφέρουν οι επιχορηγούμενες, πολυδιαφημιζόμενες και μεγάλης διάρκειας παραγωγές. Τι έχει συγκεκριμένα να σας προσφέρει το "Ζήσε Σαν Μπάτσος, Ψόφα Σαν Σκύλος"; Πρώτον και κύριο, μια κυνική και καυστική ματιά στον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής αστυνομίας και δεύτερον, ένα άκρως διασκεδαστικό 40λεπτο το οποίο δεν χορταίνεις να βλέπεις ξανά και ξανά.

Η ταινία θυμίζει κάτι από Ιταλικές αστυνομικές ταινίες της δεκαετίας του '70. Είναι γρήγορη, έχει νεύρο, έχει απίστευτο χιούμορ. Οι συντελεστές της όχι απλά διασκέδασαν γυρίζοντάς την αλλά, μεταφέρουν την απόλαυση και την ικανοποίησή τους με όποιον τρόπο μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κάθε θεατή ξεχωριστά. Ναι, ξέρω τι θα μου πείτε... η διαφθορά των αστυνομικών αρχών είναι σεναριακά τετριμμένη. Εν μέρη αυτό ισχύει ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό που θες να πεις αλλά, τα μέσα που χρησιμοποιείς για να το πεις και πιστέψτε το, τα παιδιά αυτά μέσα από την σάτιρα και την καυστικότητα, είναι πιο κατανοητά στο λόγο τους και στο μήνυμα που θέλουν να περάσουν από άλλους, πιο πεπειραμένους του χώρου.

Ο Θάνος Κερμίτσης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί και παρά που οι υποχρεώσεις του μοιράζονται, δεν υστερεί σε κανέναν τομέα από αυτούς που έχει αναλάβει. Άλλωστε το σενάριο είναι δικό του πόνημα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, να το κατανοεί ίσως περισσότερο, να ξέρει τι ακριβώς ζητάει και τι είναι εκείνο που τελικά θέλει. Ο Άρης Καπλανίδης από την άλλη, όχι απλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά το μοντάζ, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο τελικό αποτέλεσμα κάθε παραγωγής αλλά, και ως ανέντιμο ρεμάλι μπάτσος, κλέβει τις εντυπώσεις αφήνοντάς μας με μεγάλες υποσχέσεις για το προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχει λόγος να πω κάτι περισσότερο. Απλά θα γεμίσω ένα ακόμη κείμενο με φανφάρες που πιθανότατα να μην χρειάζονται για να σας πείσω. Το να δείτε την ταινία είναι αρκετό για να αποφασίσετε από μόνοι σας και είμαι βέβαιη ότι, δεν μπορεί να πέφτω τόσο έξω για το που τελικά θα κλίνετε. Απολαύστε τους μπάτσους, διασκεδάστε με το χιούμορ τους και στηρίξτε τις κινηματογραφικές εκείνες προσπάθειες των ανθρώπων που πραγματικά γουστάρουν και χαίρονται με αυτό που κάνουν. Αν μη τι άλλο, θα περάσετε ένα ευχάριστο 40λεπτο και ακόμα και ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν εντυπωσιάζονται εύκολα, θα διασκεδάσετε.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Ζήσε Σαν Μπάτσος, Ψόφα Σαν Σκύλος
Είδος: Μεσαίου Μήκους
Σκηνοθέτης: Θάνος Κερμίτσης
Πρωταγωνιστές: Θάνος Κερμίτσης, Άρης Καπλανίδης, Νικολέτα Βασιλάτου, Νίκος Παπαευαγγελίου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Αντώνης Δρούλιας, Σπύρος Παπαγιάκουμος, Μανώλης Κερμίτσης, Ελένη Αλεξίου, Αντώνης Κουτελιάς, Γιάννης Τζουβελέκης, Ευάγγελος Ευαγγέλου
Παραγωγή: 2010
Διάρκεια: 41'

Δείτε την ταινία στο: