Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Tess και ο Ben δεν είναι ένα τυχαίο ζευγάρι. Η περιπέτεια και η εξερεύνηση είναι στο αίμα τους. Γίνονται διάσημοι και εξώφυλλο στο National Geographic, όταν ανακαλύπτουν έναν αμύθητο θησαυρό.
Όμως η τύχη δε φαίνεται να τους ακολουθεί. Έχουν ήδη περάσει οκτώ χρόνια από την αρχική τους εντυπωσιακή ανακάλυψη και δυστυχώς, καμία αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει. Παρόλο που πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν, η τύχη δεν τους βοηθά.
Και το χειρότερο είναι ότι η ρήση "άνθρακες ο θησαυρός" αρχίζει να περιγράφει και τη σχέση τους, η οποία εξαιτίας των οικονομικών τους προβλημάτων, έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα.
Όμως, ως δια μαγείας, ενώ είναι στα όρια της διάλυσης του γάμου τους και της χρεοκοπίας, ένα νέο στοιχείο έρχεται ξαφνικά να ρίξει φως στην υπόθεση και να τους φέρει ξανά κοντά.

Προσωπική άποψη:
Θα περίμενε κανείς πως μετά το "Πως Να Χωρίσετε Σε Δέκα Μέρες", η επανένωση των Kate Hudson και Matthew McConaughey θα ήταν, αν όχι εξίσου καλή, τουλάχιστον ικανοποιητική. Τελικά, αν και η ταινία από μόνη της δεν είχε μεγάλες απαιτήσεις, κατά συνέπεια ο θεατής να μην έχει τρελές προσδοκίες, τα πράγματα φαίνεται να μην πήγαν καλά. Πού ήταν το λάθος; Δυστυχώς όχι σε ένα αλλά, σε πολλαπλά επίπεδα, πράγμα απογοητευτικότατο, έστω και σε μια ταινία σαν αυτή όπου το μόνο που περιμένουμε ουσιαστικά είναι να γελάσει λίγο το χειλάκι μας, πόσο μάλλον σε τέτοιυς χαλεπούς καιρούς όσο αυτοί που διανύουμε αυτή την περίοδο.

Τυχοδιώκτης αποτυχημένος σύζυγος ξεκινάει ένα τρελό κυνήγι θησαυρού στο οποίο παρασύρει και την πρώην σύζυγό του και εκεί είναι που ξεκινάνε τα δεινά τους και μπλέκονται σε μια, όχι και τόσο ξεκαρδιστική περιπέτεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πρώτα να αναρωτιόμαστε, όχι αν, αλλά πόσο σύντομα το ζευγάρι θα υποχωρήσει στις ορμές του και θα τα ξαναβρεί και έπειτα να προβληματιζόμαστε για το αν τελικά θα βρουν ή όχι τον πολυπόθητο θησαυρό που θα αλλάξει την ζωή τους. Μάλιστα... Είμαι βέβαιαη ότι αυτή τη στιγμή, έχετε δεν έχετε δει την ταινία, το ενδιαφέρον σας έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Φυσικά και αστειεύομαι, όχι απλά γιατί το σενάριο είναι τετριμμένο και πολυχρησιμοποιημένο αλλά, γιατί κατά κύριο και πρώτο λόγο είναι σαχλά δοσμένο.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο ο Andy Tennant σκηνοθέτησε την ταινία αυτή. Όχι ότι στο βιογραφικό του υπάρχουν μεγάλες υπερπαραγωγές αλλά, όπως και να το κάνουμε, σε αυτό το είδος, έχει επιδείξει πολύ πιο συμπαθητικές δουλειές. Προφανώς έψαχνε τρόπο να σκοτώσει την ώρα του και έτσι, για να πει ότι κάτι έκανε, έβαλε τους πρωταγωνιστές του να περιφέρονται όλη την ώρα ημίγυμνοι σε μια αποφράδρα προσπάθεια να οδηγήσει τους θεατές σε ένα ανελέητο οφθαλμόλουτρο, απομακρύνοντας την σκέψη τους από την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας και να την κατευθύνει τελικά σε πονηρές σκέψεις γραμμωμένων κοιλιακών που ιδρωκοπάνε από τον αγώνα της διεκδίκησης του ονείρου.

Και επανέρχομαι στους Kate Hudson και Matthew McConaughey οι οποίοι μπορεί κινηματογραφικά να αποτελούν ένα οπτικά πολύ ωραίο ζευγάρι όμως, η χημεία που είχαν στην προηγούμενη συνεργασία τους μοιάζει να έχει εξατμιστεί. Δεν ξέρω αλλά υποθέτω πως αυτό οφείλεται στο κακό σενάριο και όχι στην ξαφνική αδυναμία συνεργασίας τους. Μπορεί να είναι ωραίοι, πλην όμως άμυαλοι και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αμυδρά χαμογελάκια τα οποία όμως διαρκούν τόσο λίγο που σε καμία των περιπτώσεων δεν σου αφήνουν ικανοποίηση εκτός και αν σκοπός σου ως θεατής είναι να πάρεις μάτι, μην ρίχνοντας δεύτερη ματιά στο θέμα ποιότητας, ουσίας ή χιούμορ.

Επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, αν αναζητάτε μια ανάλαφρη, μια πραγματικά ανάλαφρη και χαζοχαρούμενη  κωμωδιούλα, τότε ίσως το "Fool's Good" να είναι η ταινία σας. Θα μπορέσετε να δείτε παραλίες, ήλιο, θάλασσα και να ταξιδέψετε με το νου σας εκεί, αδιαφορώντας για όλα τ' άλλα. Αν πάλι δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, καλύτερα να πάτε σε μια παραλία από το να την δείτε στην οθόνη. Η ψυχρολουσία της θάλασσας θα είναι σαφέστατα καλύτερη από εκείνη που θα σας προσφέρει η θέαση του συγκεκριμένου... προϊόντος, γιατί γι' αυτό πρόκειται καθαρά και ξάστερα.
Βαθμολογία 3/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Προσεχώς... Ζάμπλουτοι
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Andy Tennant
Πρωταγωνιστές: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Donald Sutherland, Alexis Dziena, Ewen Bremner, Ray Winstone, Kevin Hart, Malcolm-Jamal Warner, Brian Hooks
Παραγωγή: 2008
Διάρκεια: 113'

Επίσημο site: