Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο Νίκος Δαδινόπουλος, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πολύ γνωστός ηθοποιός, εδώ και αρκετό καιρό έδινε τη δική του μάχη. Μάλιστα πριν λίγο διάστημα , είχε κάνει έκκληση μέσω Facebook και Twitter, ζητώντας 6 φιάλες αίμα απ΄ όσους μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Ο λόγος όπως είχε πει, είναι πως θα έμπαινε στο χειρουργείο για μια πολύ σοβαρή εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και στο κάλεσμα του αυτό είχαν ανταποκριθεί τότε πολλοί επώνυμοι.
Ο Νίκος Δαδινόπουλος, γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1944 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τον κινηματογράφο από το 1966, παίζοντας συνολικά σε 24 ταινίες. Πιο μεγάλη καριέρα έμελε να κάνει στη μικρή οθόνη, όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1972 στο "Κορίτσι Της Κυριακής". 
Το 1974, έπαιξε στο "Λούνα Παρκ", όπου εμφανίζονταν δίπλα στη μελλοντική σύζυγο του, από το 1979, τη Μαίρη Ευαγγέλου. Μαζί έκαναν έναν γιο, τον Άλκη, που αυτή τη στιγμή εργάζεται ως σκηνοθέτης. Τελευταία του εμφάνιση αυτή στο σίριαλ "Η Ζωή Της Άλλης". 
Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Τρίτη, από το Νεκροταφείο του Βύρωνα και πάρα πολλοί φίλοι του, καλλιτέχνες και μη, βρέθηκαν εκεί για να του πουν το τελευταίο αντίο, για να τιμήσουν τον άνθρωπο και τον φίλο που όπως όλοι δήλωσαν σύσσωμη, ξεχώριζαν για το ήθος και την καλοσύνη του..