Από πέρσι υπήρχαν φήμες που ήθελαν τα "The Vampire Diaries" και "The Originals", να διασταυρώνουν τα story plots τους κατά τη διάρκεια της season. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά ποτέ, με αποτέλεσμα αρκετοί fans να δυσαρεστηθούν και κυρίως, εκείνοι που περίμεναν πως ο Klaus και η Caroline ίσως να έβρισκαν έναν τρόπο να συναντηθούν, πέρα από το να ρίξουν ένα γρήγορο στο δάσος. Ε, λοιπόν, φέτος ίσως να έχετε την ευκαιρία σας.
Η Julie Plec, σεναριογράφος των δύο τηλεοπτικών σειρών, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της τις φήμες αυτές, δηλώνοντας πως κατά το πρώτο μισό της 6ης season του "The Vampire Diaries", ένας επισκέπτης από το "The Originals" θα κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή του στην σειρά. Ποιος είναι αυτός ή πότε ακριβώς θα γίνει αυτό δεν είπε, καθώς τα επεισόδια δεν έχουν ακόμη γυριστεί, ωστόσο η ίδια φάνηκε εξαιρετικά ενθουσιασμένη από την προοπτική αυτή.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σε κάποια από τα επεισόδια του "The Vampire Diaries" θα αναλάβει κι έναν νέο ρόλο, εκείνον του σκηνοθέτη, με την ίδια να βρίσκεται για πρώτη φορά πίσω από τις κάμερες, καθώς και ότι ο Alaric δεν θα εμπλακεί καθόλου στην ιστορία που θα παρακολουθήσουμε, πράγμα που με ανησυχεί ιδιαιτέρως, αλλά που δεν με εκπλήσσει καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Matthew Davis, ίσως να μην του επιτρέπουν κάτι περισσότερο από ένα απλό πέρασμα.