Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων. Πρέπει να χαρεί! Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να βρυχηθεί δυνατά! Να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος! Να βαδίσει βαριά στη γειτονιά! Όμως ο Μπόμπος νιώθει μικρός αφού η ουρά του ακόμα χωράει μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα δεν έχει σπάσει την καρέκλα της κουζίνας. 'Aλλωστε, η Aκαδημία Δεινοσαύρων είναι για μεγάλους δεινόσαυρους…

Προσωπική άποψη:
Κάθε παιδάκι, όταν ξεκινάει η σχολική του ζωή, νιώθει τρομοκρατημένο. Πολύ περισσότερο, εκείνα που δεν έχουν καμία πρότερη επαφή με παιδικούς σταθμούς, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το άγνωστο. Ένα τεράστιο κτήριο που στα αθώα μάτια τους φαντάζει τεράστιο, απειλητικό κι έτοιμο να τα καταπιεί, γεμάτο από άγνωστους ανθρώπους που πρέπει να αντιμετωπίσουν αλλά δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Με πιο απλά λόγια, δεν είναι λίγα τα παιδάκια που αισθάνονται πανικοβλημένα και ανέτοιμα για ν' αντιμετωπίσουν μια τέτοια τεράστια αλλαγή. Η ιστορία του Μπόμπου, του μικρού δεινόσαυρου, είναι μια παρόμοια περίπτωση.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό, γεμάτο όμορφα χρώματα και σχέδια παιδικό βιβλίο, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πως δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται έτσι. Συνειδητοποιούν πως δεν είναι κακό ή λάθος το να αισθάνονται έτσι. Αντιθέτως, είναι απόλυτα φυσιολογικό αν και παρ' όλα ταύτα, καλούνται να το αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να κυριαρχήσουν πάνω τους και το σημαντικότερο, όχι να προσπαθήσουν να θάψουν ή να κρύψουν τις αδυναμίες τους, αλλά να βρουν τα δυνατά εκείνα σημεία που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν τα δικά τους ξεχωριστά ταλέντα, την μοναδικότητά τους που τους καθιστά ξεχωριστούς και ιδιαίτερους.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Ρουσάκη Μαρία
Εικονογράφος: Ελευθερίου Σάντρα
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2014
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-569-108-0