Από 05 εως 12 Noεμβρίου 2014 διαρκεί η νέα εκθεση της καλλιτέχνιδας Μαρίας Ιγνατίου- Σιακαλλή στο χώρο τέχνης Booart, Σαρρή 21, Ψυρρή.

Η Μαρία Ιγνατίου-Σιακαλλή το 1988 ανεχώρησε από την Κύπρο για τις σπουδές της.
Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αμερική με ετήσιες ακαδημαϊκές υποτροφίες (Academic Scholarships 1988-1992), με υποτροφίες ξένων φοιτητών (Foreign Student Scholarships 1988-1992) και με τις υποτροφίες Κάλντγουελ (Caldwell Scholarships 1989-1992).
Tο 1991, αναδείχτηκε με την υποτροφία Bessie Massengil Art Scholarship ως η καλύτερη φοιτήτρια στον κλάδο Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της. (Το τμήμα Art and Design απονέμει ετησίως, την υποτροφία Bessie Massengil Αrt Scholarship στην καλύτερη φοιτήτρια όλου του πανεπιστημίου).
Το 1991 εντάχθηκε στο Αlpha Chi (AX) National Honor Scholarship Society.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σπουδαστών και επώνυμων καλλιτεχνών κεραμικής και ζωγραφικής της Βορείου Καρολίνας των Η.Π.Α.
Το 1992 επέστρεψε στην Κύπρο. Αρχικά δίδαξε στα επιμορφωτικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας. Έπειτα δημιούργησε τη δική της Σχολή Τέχνης, διδάσκοντας ζωγραφική, κεραμική και γλυπτική.
Παράλληλα το 1998, ίδρυσε την εταιρία Κιβωτός Οίκος Φωτός και Τέχνης η οποία ειδικεύεται στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, αντιπροσωπεύοντας επώνυμους οίκους πολυτελείας χειροποίητου επίπλου και φωτισμού όπως Versace Home, Barovier and Toso κ.λ.π.
Από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση, απόσπαση στη Σχολή Τυφλών Λευκωσίας. Επίσης παρέχει τις επαγγελματικές της υπηρεσίες εθελοντικά σε θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικών οργανισμών και ειδικότερα στον τομέα της σκηνογραφίας και ενδυματολογίας.
Τον Μάιο του 2011 παρουσίασε με επιτυχία την πρώτη ατομική της έκθεση στην γκαλερί Art Prive στη Λευκωσία.
Τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον οργανισμό Bussiness Woman of the Year Awards, ο οποίος ιδρύθηκε από την Janice Ruffle. Τα έργα τέχνης της ζωγράφου παρουσιάζονται στις ετήσιες εκδηλώσεις του οργανισμού. Ο οργανισμός προσφέρει έργο της ζωγράφου ως κύριο βραβείο στην νικήτρια επιχειρηματία της χρονιάς.
Τον Ιούνιο του 2013 η Μαρία Ιγνατίου-Σιακαλλή ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Kivotos Love for Art. Σκοπός του οργανισμού είναι να βοηθήσει άπορα παιδιά προσφέροντας μαθήματα και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τον προσωπικό εμπλουτισμό και την επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών στο χώρο της τέχνης.
Τον Φεβρουάριο του 2014 παρουσίασε έργα της στην έκθεση Τέχνης και Φωτογραφίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού . Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον σύνδεσμο καθηγητών Τέχνης και το τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Τα έσοδα των πωλήσεων διατέθηκαν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Μέρος των εσόδων των έργων της ζωγράφου διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει θεωρητικά την εικαστική παρουσία της δημιουργού τη βραδιά των εγκαινίων επισημαίνει μεταξύ άλλων:
"Oριοθετώντας η καλλιτέχνιδα Μαρία Ιγνατίου-Σιακαλλή έναν εμφανή χώρο χρωματικής και σχεδιαστικής προσέγγισης υπερασπίζεται με διακριτικότητα και ευφρόσυνη συνέπεια την αποτύπωση των εμπνεύσεων που αποδίδει. Η τεχνοτροπία της δραστηριοποιεί το σχέδιο με αισθαντικότητα απαράμιλλη ενώ από τη τεχνική της απορρέει μια διάθεση απόψεων που συγκινούν εμβόλιμα. Η λειτουργική αξία της εικαστικής εργασίας της διαφοροποιεί τη σχηματοποίηση και την αδιάλειπτη διατύπωση της λεπτομέρειας ενώ επισημαίνει με ευαισθησία τομείς που διακατέχονται από πρωτογενείς παρεμβάσεις και προβάλουν εξασκημένες χειρονομίες εκθέτοντας με ακριβή ιδιαιτερότητα στάσης τα ατομικά χαρακτηριστικά των καταβολών της .Τονίζει διαφοροποιήσεις με ρευστότητα υλικού στις επιφάνειες που πραγματεύεται με ανατρεπτική σκιαγραφημένη αρμονία. Εύστοχα οι συλλήψεις της γίνονται οι μεσολαβητές μιας πληθωρικότητας που διαμηνύει ένα ώριμο αυθεντικό ταλέντο της τάσης του. Διεξάγει αποτελεσματικά διαφορετικές παραμέτρους αλλά και ενιαίες κατηγοριοποιήσεις. Ανανεώνοντας μια μακρόχρονη παραδοσιακή υφή κατευθύνεται προς μια αντίληψη αλλαγής στην οποία ενστερνίζεται ορολογίες ανέλιξης που ξεκινούν και καταλήγουν σε ένα πρωτότυπο ειρμό".

Ο συντονισμός της έκθεσης έγινε από την εικαστικό Argy Pappas-Τσιώτα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 05 Νοεμβρίου στις 20.00μ.μ. και θα είναι ανοικτή καθημερινά όλη την ημέρα.

Για κάθε επικοινωνία: www.kivotoslifestyle.com