"Μετά - After" της Anna Todd

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ Η ΤΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΝΤΙΝ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Η ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ
Η Τέσα έχει ήδη το τέλειο αγόρι. Γιατί, λοιπόν, προσπαθεί τόσο πολύ να ξεπεράσει τη δική της πληγωμένη περηφάνια και την προκατάληψη του Χάρντιν για τα καλά κορίτσια όπως αυτή;
Ή μήπως... έτσι είναι ο έρωτας;
Το fanfiction Μετά της Anna Todd έχει καταγράψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναγνώσεις διαδικτυακά, προσελκύοντας αναγνώστες από ολόκληρο τον πλανήτη.
Γνωρίστε τώρα κι εσείς το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο του ίντερνετ!
Ένα καλό κορίτσι, η Τέσα, διατηρεί σχέση με ένα γλυκό και αξιόπιστο αγόρι.
Έχει μόλις μετακομίσει στην εστία του κολεγίου ως πρωτοετής, όταν συναντά τυχαία τον Χάρντιν.
Με ανακατεμένα μαλλιά, έντονη αγγλική προφορά, τατουάζ και σκουλαρίκι στα χείλη, ο Χάρντιν είναι ωραίος και διαφορετικός απ’ ό,τι εκείνη έχει συνηθίσει.
Όμως για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται η Τέσα θα έπρεπε να τον μισεί.
Και όντως τον μισεί, ώσπου βρίσκεται μόνη μαζί του στο δωμάτιό του.
Κάτι στη σκοτεινή διάθεσή του την ελκύει και, όταν φιλιούνται, την πλημμυρίζει ένα πρωτόγνωρο πάθος…

"Παγκόσμια τάξη" του Henry Kissinger

Το βιβλίο με τίτλο Παγκόσμια Τάξη αποτελεί το απόσταγμα των σκέψεων του Κίσιντζερ γύρω από την ιστορία, τη στρατηγική και την πολιτική διαχείριση των κρατών. Είναι σαν ο συγγραφέας να παρατηρεί τον πλανήτη μας από κάπου ψηλά, καταγράφοντας τις τιτάνιες μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών της ιστορίας και τα κίνητρα των εθνών, ερμηνεύοντας τη στάση που τήρησαν κράτη και αυτοκρατορίες απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο από τη διαμόρφωση της Ευρώπης μέχρι την εποχή μας.
Ο Κίσιντζερ εντοπίζει τέσσερις βασικές εκδοχές της «παγκόσμιας τάξης» στην ιστορία: την ευρωπαϊκή, την ισλαμική, την κινεζική και την αμερικανική. Από το τέλος της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου, και ιδίως μετά την Ειρήνη της Βεστφαλίας το 1648, οι Ευρωπαίοι επιδίωξαν με κάθε τρόπο την επίτευξη μιας ισορροπίας στις διεθνείς σχέσεις, αρχικά εντός των ορίων της δικής τους ηπείρου και αργότερα σε παγκόσμια κλίμακα. Τα ισλαμικά κράτη εστίασαν την προσοχή τους στην επέκτασή τους σε περιοχές κατοικούμενες από απίστους, μια στάση την οποία εκφράζει χαρακτηριστικά στην εποχή μας το Ιράν υπό την ηγεσία των αγιατολάδων. Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια οι Κινέζοι θεωρούσαν πως «τα πάντα υπό τον Ουρανό» οφείλουν να αποτίουν φόρο τιμής στον Κινέζο αυτοκράτορα. Η δε Αμερική βλέπει τον εαυτό της ως μια «πόλη πάνω στο λόφο», ένα φάρο για τον υπόλοιπο πλανήτη, με τις αξίες της να έχουν πανανθρώπινη εφαρμογή.
Πώς έχουν εξελιχτεί αυτές οι τάσεις και με ποιον τρόπο έχουν διαμορφώσει την ιστορία των αντίστοιχων εθνών και περιοχών, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη; Τι συνέβη όταν οι απόψεις αυτές ήρθαν σε επαφή η μια με την άλλη; Πώς έχουν εξασφαλίσει μια ισορροπία μεταξύ νομιμότητας και ισχύος στις διάφορες εποχές; Και τι θέση έχει καθεμία από τις θεωρήσεις αυτές στην εποχή μας; Με ποιον τρόπο διαμορφώνουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών σήμερα;
Ο Χένρι Κίσιντζερ αντλεί από την πολύχρονη γνώση που διαθέτει έχοντας περάσει μια ζωή μελετώντας την ιστορία και διαθέτοντας ασύγκριτη εμπειρία ως πολιτικός με σημαντική δράση στη διεθνή σκηνή. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πλούσιο σε παρατηρήσεις σχετικά με το πώς συντελείται η ιστορική αλλαγή, πώς κάποιοι ηγέτες διαμορφώνουν την εποχή τους, ενώ άλλοι αποτυγχάνουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους, και πώς μερικά κράτη μπορούν να εκτραπούν από τα ιδεώδη και τις αρχές που τα προσδιορίζουν. Το βιβλίο Παγκόσμια Τάξη είναι μια αριστουργηματική αφήγηση, ανάλυση και παρουσίαση των μεγάλων πρωταγωνιστών της ιστορίας, τέτοια που μόνο ο Χένρι Κίσιντζερ θα μπορούσε να συνθέσει.

"Ενοχή" του Jussi Adler Olsen

1987
Η Νέτε Ρόζεν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω της τα τραύματα της νεανικής της ηλικίας. Οι στοργικοί ανάδοχοι γονείς της και ο τρυφερός σύζυγός της την είχαν βοηθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Κι όμως, όταν ένας άντρας από το παρελθόν της επανεμφανίζεται απρόσμενα, η καινούρια ζωή της Νέτε απειλείται με καταστροφή.
Εκείνη, όμως, αρνείται να υποκύψει στον παλιό εφιάλτη και δεν πρόκειται να γίνει εκ νέου θύμα…
2010
Ο επιθεωρητής Καρλ Μερκ, του τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης, ανακινεί την υπόθεση της εξαφάνισης της Ρίτα Νίλσεν, ιδιοκτήτριας ενός πρακτορείου συνοδών. Στην πορεία αποκαλύπτεται ότι η Ρίτα δεν είναι παρά ένα κομμάτι του γρίφου.
Κι αυτό γιατί η εξαφάνισή της δεν αποτέλεσε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ήταν μέρος ενός ανησυχητικού μοτίβου που κατόρθωσε να παραμείνει κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα για περισσότερα από είκοσι χρόνια…

"Ρωξάνη" της Joséphine Dedet

Ήταν αιχμάλωτή του.
Ο Αλέξανδρος τη διάλεξε για γυναίκα του.
Έχοντας κατακτήσει τη Μικρά Ασία, τη Συρία και την Αίγυπτο, ο Αλέξανδρος ετοιμάζεται να επιτεθεί στο τελευταίο περσικό οχυρό, όταν σαγηνεύεται από την εξαίσια ομορφιά της κόρης του σατράπη της Βακτριανής, της εκθαμβωτικής Ρωξάνης. Στα δεκαεφτά της, η Ρωξάνη θα γίνει βασίλισσα μιας απέραντης αυτοκρατορίας. Αν και λιγότερο γνωστή από τη Στάτειρα, τη δεύτερη σύζυγο, η Ρωξάνη είναι η γυναίκα που θα αγαπήσει ο Αλέξανδρος. Θα κρατήσει τη θέση της ανάμεσα σε σκληροτράχηλους πολεμιστές και θα ακολουθήσει τον Αλέξανδρο σε όλες του τις εκστρατείες από το έπος της Ινδίας έως την έρημο της Γεδρωσίας.
Μέσα από τη ματιά της ερωτευμένης γυναίκας, ζωντανεύουν τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του Αλέξανδρου, μέχρι τη μέρα που, δώδεκα χρόνια μετά το θάνατό του, εκείνη θα δολοφονηθεί μαζί με το γιο της…

"Η δύναμη της καρδιάς" του Baptist De Pape

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Από την αυγή της ανθρώπινης ιστορίας, οι µεγάλοι διδάσκαλοι των πνευµατικών παραδόσεων σε όλο τον κόσµο περιέγραψαν την καρδιά ως πηγή αληθινής δύναµης και κατανόησης. Στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε πώς να ενεργοποιήσετε τη δυναµική της δικής σας καρδιάς, µε τη βοήθεια των σηµαντικότερων πνευµατικών ταγών του σήµερα.
ΜΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ, ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ, ΤΖΟΝ ΓΚΡΕΪ, ΜΑΡΙΑΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ, ΓΚΑΡΙ ΖΟΥΚΑΒ, ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΕΛΟ, ΡΟΛΙΝ ΜΑΚ ΚΡΕΪΤΙ, ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΜΑΡΤΙΝ, ΜΑΪΚΛ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ, ΜΠΕΚΓΟΥΙΘ ΤΖΟ ΝΤΙΣΠΕΝΤΣΑ, ΝΙΛ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΟΥΟΛΣ, ΡΙΝΤΙΓΚΕΡ ΣΑΧΕ, ΜΑΡΣΙ ΣΙΜΟΦ, ΝΤΙΝ ΣΡΟΚ, ΕΚΧΑΡΤ ΤΟΛΕ, ΝΤΙΠΑΚ ΤΣΟΠΡΑ, ΛΙΝΤΑ ΦΡΑΝΣΙΣ
Ζείτε τη ζωή που προοριζόσασταν να ζήσετε;
Υλοποιείτε τα όνειρά σας και εκπληρώνετε το σκοπό της ύπαρξής σας;
Μέσα απ' αυτό τον καλαίσθητο πνευµατικό οδηγό θα συµµετέχετε σε µια χωρίς προηγούµενο παγκόσµια σύνοδο δεκαοχτώ από τους µεγαλύτερους πνευµατικούς στοχαστές, συγγραφείς και επιστήµονες που µοιράζονται µαζί σας τη γνώση για το πώς να ανακαλύψετε και να πραγµατώσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.
Ως νεαρός δικηγόρος, ο Μπατίστ ντε Παπ ανησυχούσε για το µέλλον του, ώσπου ένιωσε το κάλεσµα να εξερευνήσει την απίστευτη δύναµη της καρδιάς και το πώς µπορεί να µας οδηγήσει στον αληθινό σκοπό µας στη ζωή. Ξεκινώντας µια αναζήτηση που τον οδήγησε σε όλο τον κόσµο, ο Ντε Παπ συνοµίλησε µε δεκαοχτώ εν ζωή πρότυπα, στα οποία συµπεριλαµβάνονται η Ιζαµπέλ Αλιέντε, ο Πάουλο Κοέλο, ο Ντίπακ Τσόπρα, ο Έκχαρτ Τόλε και ο Ρίντιγκερ Σάχε.
Καθώς µοιράζονται γενναιόδωρα προσωπικές εµπειρίες και βαθυστόχαστη καθοδήγηση, αυτοί οι πνευµατικοί ταγοί συν-δηµιούργησαν µαζί µε τον Ντε Παπ µια πολυδιάστατη, ιδιαίτερα διαφωτιστική απεικόνιση της καρδιάς ως µιας ανεξάντλητης πηγής αγάπης και σοφίας, που ξεπερνά κατά πολύ εκείνη του µυαλού.
Με συναρπαστική πνευµατική και επιστηµονική οξυδέρκεια, Η Δύναµη της Καρδιάς παρέχει συγκλονιστικές αποδείξεις ότι η καρδιά δεν είναι ένα απλό σωµατικό όργανο. Η καρδιά διαθέτει τη δική της νοηµοσύνη, ικανή να µεταµορφώσει τις απόψεις σας για το χρήµα, την υγεία, τις σχέσεις και την επιτυχία. Ασκήσεις επίγνωσης και διαλογισµού σε όλες τις σελίδες σάς καθοδηγούν να ενεργοποιήσετε τις ιδιαίτερες δυνάµεις της καρδιάς σας, όπως τη διαίσθηση, την ευγνωµοσύνη, τη συγχώρηση και την αγάπη.
Αυτά τα αλησµόνητα µαθήµατα από τους σπουδαιότερους δασκάλους στον κόσµο θα σας εµπνεύσουν να ανακαλύψετε τα κρυφά σας ταλέντα, να ακούσετε την εσώτερη φωνή σας και να εκπληρώσετε τον ανώτατο σκοπό σας στη ζωή.