Οι συγγραφείς Άλκηστη Κόλλια και Πάρης Πάτρας παρουσιάζουν το βιβλίο τους "Μεγαλώνοντας την Αγάπη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διώνη, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 20.00μ.μ.

Θα μιλήσει η Ρίτα Ταζάρτες.
Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Λαμπρινή Λίβα και Γιάννης Τραμπίδης.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη

Ο Βασίλης συνειδητοποιεί ανήμερα Χριστουγέννων, ότι μεταμορφώθηκε σε αυτό που ποτέ δεν ήθελε. Όσο κι αν δυσκολεύεται να το πιστέψει, τελικά έχει παντρευτεί! Τώρα πλέον συζεί με τη Χριστίνα, την οποία συνεχίζει να θεωρεί μονίμως υπεύθυνη για την κατάστασή του. Ευτυχώς, όλες του οι αντιδράσεις ανακόπτονται μπροστά στο μικρό τους αγγε…λούδι, την Αγάπη, ένα λου…λούδι που ευωδιάζει την καθημερινότητά τους. Η μικρή Αγάπη γίνεται η αφορμή για τον μπαμπά της να φιλοσοφήσει και να ανακαλύψει τη μαθηματική εξίσωση για τη σχέση ενός ζευγαριού. Στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις παίρνουν μέρος και οι φίλοι του «κυνηγοί κουνελιών». Φιλιά, γρανάζια, ρούχα και κόκορες ανακατεύονται στο μυαλό του με απολαυστικό τρόπο. Η οικογενειακή θαλπωρή, αν και με τρυφερές και ζεστές στιγμές, δεν είναι αρκετή για να τον κάνει να σταματήσει τα νυχτοπερπατήματα και τις πολύμηνες αποδράσεις από το σπίτι. Η Χριστίνα μονίμως ερωτευμένη με τον ιππότη της, υπομένει τη συμπεριφορά του ή κατά περιόδους αδιαφορεί. Έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι μόνο με αγάπη, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό, μεγαλώνει η τριανταφυλλένια Αγάπη! Ο χωρισμός τους είναι αναμενόμενος, αλλά συνέχεια με μαγικό τρόπο αναβάλλεται, χάρη στο πιο όμορφο και έξυπνο μωρό του κόσμου τους. Η φλόγα της αγάπης τους, αν και σιγοσβήνει στις καρδιές τους, δεν έχει πεθάνει εντελώς. Ο Βασίλης μπερδεμένος ακόμα με αυτό που πραγματικά επιθυμεί στη ζωή του, αποφασίζει να αφήσει τη μοίρα να πάρει το πάνω χέρι. Ένα τυχαίο περιστατικό που του συμβαίνει μεταμορφώνει στα μάτια του τη Χριστίνα από αδιάφορη στο φύλακα άγγελό του. Όλα ανατρέπονται και η σχέση τους πλέον αποκτά άλλο νόημα. Η ισορροπία του σύμπαντος αποκαθίσταται προσωρινά, μέχρι να έρθει η επόμενη καταιγίδα, που ίσως τους δέσει ή ίσως τους χωρίσει για πάντα…

Η Άλκηστη και ο Πάρης γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν σε διαφορετικά μέρη. Ερωτεύθηκαν από πολύ μικρή ηλικία τα γράμματα και βλέποντας ο ένας στον άλλο κρυφά διαμάντια είπαν να πειραματιστούν με την ψυχή τους και να αγωνιστούν στο στίβο της πεζογραφίας. Τους αρέσουν τα νοερά και τα πραγματικά ταξίδια και συνήθως πορεύονται κατά το δοκούν. Αν και τελείως διαφορετικοί, αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, παίζοντας μια με το κρύο και μια με τη ζέστη. Το πρώτο τους βιβλίο, Πάντα υπάρχει γυρισμός, εκδόθηκε το 2012 από τις (εκδόσεις Ηριδανός) και το δεύτερο είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Καλή ανάγνωση!