Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00μ.μ.
Συζήτηση με νέους γονείς και τον Καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλο με αφορμή το νέο ομότιτλο βιβλίο του

Έπειτα από εννέα μήνες έφτασε η πολυπόθητη μέρα που κρατήσατε στην αγκαλιά σας το νέο σας μωράκι και η ώρα να επιστρέψετε σπίτι σας μαζί του. Αισθάνεστε πως φύγατε από το μαιευτήριο ξεχνώντας το εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς πρέπει να το φροντίσετε; Έχετε χιλιάδες ερωτήματα και καμία απάντηση;
Θα αλλάξει το χρώμα των ματιών του; Μπορώ άφοβα να το φωτογραφίζω; Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται και πώς θα το βοηθήσω να κοιμάται τη νύχτα; Πότε και πώς θα κόψει την πιπίλα; Πότε μπορώ να του βάλω παπούτσια; Η τηλεόραση επιτρέπεται; Ποια πρέπει να είναι η διατροφή μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Μπορώ να γυμνάζομαι; Τι πρέπει να γνωρίζω για τα εμβόλια; Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα; Θα του δημιουργήσουμε πρόβλημα εάν εμείς οι γονείς του του μιλάμε σε δύο διαφορετικές γλώσσες; Πρέπει να ανησυχώ όταν έχει πυρετό; Αλήθεια, με συμπαθεί το μωρό μου; Πώς θα το κάνω να νιώσει ασφάλεια;
Από τα πιο σοβαρά ερωτήματα μέχρι αυτά που αφορούν πρακτικά καθημερινά θέματα, τίποτα δεν πρέπει να σας τρομάζει. Η έλευση ενός μωρού και η φροντίδα του είναι εύλογο να δημιουργεί αγωνία και ανασφάλεια στους νέους γονείς. Μην πέσετε στην παγίδα του άγχους. Αντιμετωπίστε το σαν μια καινούργια πρόκληση για εσάς και απολαύστε τον πρώτο χρόνο μαζί με το μωρό σας. Είναι μοναδικός.
Ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Κωνσταντόπουλος σας περιμένει σε μια καθησυχαστική συζήτηση όπου θα λύσει όλες τις πιθανές απορίες σας απαντώντας στα ερωτήματα που απασχολούν τους νέους γονείς κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους. Στη συζήτηση συμμετέχει η ιατρική συντάκτρια του ΑΝΤ1 Φωτεινή Γεωργίου, ενώ η ηθοποιός Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές της εμπειρίες από τον ρόλο της ως μητέρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ή/και να συμμετάσχετε στη συζήτηση, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ιδιότητα) και την ένδειξη ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ.
Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση.