Το Θέατρο  Σημείο  θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, την σκηνική σύνθεση  με τίτλο  UNDER -  κρυμμένες φωνές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 στις 12.30μ.μ. στον πεζόδρομο Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη.

Ανατριχιαστικά επίκαιρο μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, το Θέατρο Σημείο καλεί σε συνέργειες εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού μέσα από τη σύνθεση UNDER.
Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Σημείο μέχρι τέλος Απριλίου.

Η σκηνική σύνθεση  είναι μία  παράσταση  σχόλιο  πάνω  στο πρόβλημα  της  μετανάστευσης  και  στον τρόπο  που  μία  σύγχρονη  κοινωνία  προσπαθεί  να το λύσει  μέσα  από τον  σεβασμό και την αλληλεγγύη  προς τον  άλλο.

Η παράσταση καταγραφεί τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες μέσα στις οποίες  οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην χώρα μας προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο -ένα μέλλον.
Επίσης η παράσταση περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν.
Η παράσταση  UNDER  θέλει  να τονίσει  τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας προς αυτούς.
Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι σαν και μας με τα ίδια προβλήματα,  τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες  ελπίδες για ζωή.

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα ταχυδράματα γραμμένα από μία νέα γενιά σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων όπως την Βασιλική Πέτσα, Ναταλία Κατσού, Χρήστο Χρυσόπουλο, Χρήστο Αγγελάκο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Σημείο για συμμετοχικότητα και παρέμβαση σε ένα πολύ δύσκολο κοινωνικό θέμα.

Επίσης το Θέατρο Σημείο έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα καθώς και από άλλες οργανώσεις που κινούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Στόχος της παράστασης under-κρυμμένες φωνές, από το θέατρο Σημείο είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μέσα στις οποίες ερχόμαστε εξίσου αντιμέτωποι τόσο με τις προκλήσεις όσο και με τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Στο υλικό που χρησιμοποιείται, περιγράφεται με πολύ μεγάλη ακρίβεια, με εξαιρετικά ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, η περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται σε κατάσταση under.

Η παράσταση παρουσιάζεται με την στήριξη  του Μορφωτικού τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Δήμου Αθηνών.

Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής
Ηθοποιοί: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας ,Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν.