Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το βιβλίο "Θρακιώτικη κουζίνα" της Στέλλας Σπανού, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00μ.μ. Θα μιλήσουν οι Γεώργιος Μαστροδημήτρης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος, Γεώργιος Παλησίδης Ερευνητής γαστρονομίας-Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τμήμα επιστήμης διαιτολογίας-διατροφής.

Το ταξίδι στις γεύσεις της Θράκης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκεί που νομίζεις ότι πλησιάζεις στον κορεσμό, εκεί ανακαλύπτεις καινούργιες μυρωδιές και γεύσεις.
Σε κάθε σου βήμα παρουσιάζεται ένας καινούργιος γευστικός πειρασμός που σε καλεί να τον δοκιμάσεις. Αυτή η πολυπολιτισμική κουζίνα που έχει η περιοχή είναι αυτό το «κάτι» που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ γευστικά.
Τόπος γεμάτος με μπαξέδες και λογής-λογής κρεατικά, θαλασσινά με έντονο το άρωμα της θάλασσας, σιτηρά και ψωμί με μοσχοβολιές και με μια αυθεντικότητα, τόσο στα γλυκά και στα ανατολίτικα μπαχάρια, όσο και στους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν μέσα από τη γη τα προϊόντα.
Σε κάθε της γωνιά η Θράκη σού θυμίζει ότι, παρόλο που όλα αλλάζουν γύρω μας, η ψυχή της κουζίνας της μένει πάντα ίδια και απαράλλακτη. Ανέπαφη, βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να τη δοκιμάσεις, να πειραματιστείς μαζί της και να τη γευτείς.