Η Ομάδα ΣυνArtηση παρουσιάζει από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 τη παράσταση με τίτλο Lulu του Frank Wedekind, σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά, στο θέατρο Προσκήνιο.

Lulu. Ένα ταξίδι στον ερωτισμό με μόνη και σίγουρη κατάληξη το θάνατο. Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα των ηρώων είναι και μια κραυγή προς την απόγνωση, προς τη λύτρωση.

Απληστία, εξάρτηση, υποταγή, έλλειψη ηθικών φραγμών: έντονα χαρακτηριστικά της Lulu, μα και όλων των ηρώων. Όλου του κόσμου. Μια ολέθρια κοινωνική μάστιγα.

Η Lulu, απόλυτα υποταγμένη στη μοίρα της, εξαρτημένη από τη δύναμη και το χρήμα, μας φέρνει ενώπιον των ευθυνών μας, στην κοινωνία που ζούμε, και επιτρέπουμε να διαιωνίζεται, με την ανοχή μας.

Βασισμένη στην ιδιόμορφη και σκοτεινή αισθητική του Τιμ Μπάρτον, η Lulu που ανεβαίνει τον Φεβρουάριο του 2015 στο Θέατρο Προσκήνιο, είναι μια εξπρεσιονιστική παράσταση. Μεταφερμένη εκεί που ο κίνδυνος έχει τη δική του λογική: στον λαμπερό και ανεξήγητο κόσμο του Τσίρκου, η Lulu δαμάζει κάθε βράδυ το σκοινί της, επιδεικνύει τη μοναξιά της δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος, σαν μοναχικός εραστής που ζωντανεύει την ομορφιά σ’ ένα γοτθικό παραμύθι όπου όλα είναι πραγματικά, αλλά τίποτε δεν είναι μονοδιάστατο.

Συντελεστές
Απόδοση/ Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς
Σκηνικά-Κουστούμια: Ζαχαρίας Ρόχας
Πρωτότυπη Μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Make up Artist: Μαρίνα Μηλιάρη
Φωτογραφία: Alex Kat

Ηθοποιοί
Ζαχαρίας Ρόχας
Κώστας Λάσκος
Ναταλία Στυλιανού
Θεοδώρα Παπαϊωάννου
Ερρίκος Μηλιάρης
Μπλερίμ Δαμπιράι
Ουσίκ Χανικιάν
Μαρία Νίκα
Αγγελική Δεληγιάννη
Pepe Peperonius
Ιωάννης Παπλωματάς