Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης―Εικόνες του 21ου αιώνα και το βιβλιοπωλείο IANOS, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας, όλες οι Συνεντεύξεις Τύπου του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 21 Μαρτίου 2015 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7). Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Συνεντεύξεων Τύπου.

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου 2015, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ, η οποία πρωταγωνιστεί και στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα, ο βασικός κορμός του προγράμματος του Φεστιβάλ απαρτίζεται από τις ακόλουθες ενότητες: Μικρές Αφηγήσεις, Πορτρέτα, Κοινωνία, Τέχνες, Καταγραφή της Μνήμης, Περιβάλλον, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Όψεις του Κόσμου, Μουσική & Χορός.