Την εξαιρετικά επίκαιρη θεατρική παράσταση «Οι Αγνοούμενοι. Μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη παρουσιάζει η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ  από Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015, στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

Το έργο γράφτηκε το 2005, με αφορμή το δράμα των αγνοούμενων της Κύπρου, και έθεσε σε χρόνο φαινομενικά ανύποπτο τα θέματα της μνήμης και της άγνοιας σε μια εποχή γενικευμένης λήθης και ευδαιμονισμού που βίωναν και η Κύπρος και η Ελλάδα.

Μέσα από τη σχέση ενός σύγχρονου ζευγαριού που δέχεται την επίσκεψη της μεγάλης αδελφής από την Κύπρο, ταγμένης, από τη μητέρα, στην αναζήτηση του αγνοούμενου μικρότερου αδελφού, αποκαλύπτεται ο κρυφός μας φόβος να υπάρξουμε και κατά το τραγικό μας βάθος και πλάτος, σουλατσάροντας απλώς στην επιφάνεια μιας μεταμοντέρνας «ενδιαφέρουσας» ζωής. Το καταλυτικό τέλος θα αποδείξει ότι το θέμα του έργου δεν είναι οι αγνοούμενοι, αλλά οι αγνοούντες. Ο φόβος, ή αλλιώς η άγνοια.

Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθεσία:  Ομαδική*
Σκηνικά- Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Τάσος Δημόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video: Grou
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Νίκος Χανιωτάκης
Βοηθός Σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Σκεπετάρη
Φωτογραφίες: Πάνος Γκόλφης, Λέτα Γιαννούλη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Αιμιλία Υψηλάντη, ο Αλέξανδρος Σταύρου, Μαρία Τσαρούχα

*Οι τρεις ηθοποιοί επέλεξαν να αναζητήσουν οι ίδιοι τους εσωτερικούς προσωπικούς ερμηνευτικούς τους δρόμους στην παρουσίαση των χαρακτήρων του έργου και συνεργάστηκαν δημιουργικά  με όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Τοποθεσία: Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: Πρεμιέρα: Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015
Μέρες & ώρες:  Παρασκευή 21.00μ.μ., Σάββατο 18.15μ.μ.  &  21:15μ.μ. και Κυριακή 19:15μ.μ.
Διάρκεια: 105'

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό & 10 € φοιτητικό-μαθητικό-άνεργοι
Στην παράσταση του Σαββάτου στις 18.15μ.μ. η Γενική Είσοδος είναι 10 €

Πληροφορίες: τηλ. 2310-262051