Τέσσερις νέοι δημιουργοί – τρεις ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης, και ένας μουσικός επί σκηνής – διασκευάζουν το γνωστό έργο του Éric-Emmanuel Schmitt "Oscar et la Dame Rose", και το παρουσιάζουν στον Ειλισσό από τις 09 Μαρτίου 2015 με τον τίτλο «Αγαπητέ Θεέ».

«Aγαπητέ θεέ, είμαι ο Όσκαρ και είμαι δέκα και μου αρέσει να βάζω φωτιά στη γάτα και στο σκύλο και στο σπίτι και μια φορά τηγάνισα και τα χρυσόψαρα και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πυροσβέστης.»

Το έργο απαρτίζεται από τα γράμματα του δεκάχρονου Όσκαρ στον θεό. Υπάρχει; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπει την αρρώστια; Είναι κακός ή απλώς δεν είναι έξυπνος;

Ο Όσκαρ κάνει ένα πάρτι και, ανάμεσα στις νεροπιστολιές, διερωτάται για την πίστη, την αρρώστια, τον έρωτα και τον θάνατο. Ένας ξεκοιλιασμένος αρκούδος, ένας πατέρας – πρωταθλητής στα χαμένα κυριακάτικα απογεύματα, ένας γιατρός με μαύρα πυκνά φρύδια, μια ζαλισμένη καθαρίστρια και μία μπλε Χιονάτη θραύονται για να συναρμολογηθούν ξανά από τη super θεία Ροζ. Το πάρτι θα διαρκέσει 12 ημέρες. Στο τέλος όλα θα είναι πράσινα.

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδόσεις Opera
Σκηνοθεσία – διασκευή: Ηλίας Αδάμ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Σαχάλωφ
Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Κουρούμαλη
Φωτισμοί: Βασίλης Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κεχρής, Δημήτρης Χατζημαρινάκης
Σκίτσο αφίσας: Πέτρος Πετροζέλης

Παίζουν: Στυλιάνα Ιωάννου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ηλίας Αδάμ