Η Kathryn Hunter συνυπογράφει και σκηνοθετεί το “My Perfect Mind”, ένα αξιοπερίεργο two-man-show που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Αγγλία και ετοιμάζεται πλέον να κατακτήσει την Off-Broadway σκηνή της Νέα Υόρκης, από τις 10 Ιουνίου 2015 στο 59E59 Theaters. Το “My Perfect Mind” είναι μια κατάβαση στην πραγματική ζωή του Βρετανού ηθοποιού Edward Petherbridge και το πως (και γιατί) δεν κατάφερε ποτέ να υποδυθεί το ρόλο της ζωής του, τον βασιλιά Ληρ!

Η υπόθεση έχει ως εξής: το 2007, ο Petherbridge ταξιδεύει μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία για να εκπληρώσει ένα από τα όνειρά της ζωής του: να παίξει τον θεότρελο μονάρχη του Σαίξπηρ. Μετά από δύο μέρες πρόβας όμως παθαίνει εγκεφαλικό και βρίσκεται κατάκοιτος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, χωρίς να έχει ξεχάσει ούτε λέξη από τον περίπλοκο ρόλο του!

Τέμνοντας την πραγματικότητα με ουκ ολίγη φαντασία, το “My Perfect Mind” είναι εν μέρη βιογραφία, εν μέρη φαρσοκωμωδία, περνώντας τον κόσμο τέχνης από ένα καυστικότατο σουρωτήρι που δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. Κατά βάθος όμως δεν είναι παρά ένας τρυφερός διαλογισμός πάνω στην εύθραυστη φύση της τρίτης ηλικίας και τη διαχρονική δύναμη του ανθρώπινου νου, που δεν σταματάει ποτέ να μας κάνει να νομίζουμε ότι δεν πέρασε μια μέρα.

Σκηνοθεσία: Kathryn Hunter
Παίζουν: Paul Hunter και Edward Petherbridge