Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής περιόδου 2015-2016  δίνοντας έμφαση στο κλασικό ρεπερτόριο, στη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση, στις εκπαιδευτικές δράσεις και βήμα στις τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις. 

Με ένα κλασικό-επαναστατικό κείμενο του Μπρεχτ τον Γαλιλαίο στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, μουσική Διονύση Τσακνή και σκηνικά κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου, με τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ, την Επέτειο, την Αρκούδα και την Πρόταση Γάμου σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου για το Άρμα Θέσπιδος –Θέατρο Εκτός Σκηνής, που θα περιοδεύει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας , αλλά και την εδραίωση της Παιδικής Σκηνής που για φέτος η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη θα επιλέξει και θα σκηνοθετήσει ένα σύγχρονο έργο για μικρούς και μεγάλους, 


Η λειτουργία της Δραματικής Σχολής με διευθύντρια την Ελένη Μποζά, το θεατρικό παιχνίδι με την Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και τη Γιούλη Δούβου, σεμινάρια εκπαιδευτικών και φοιτητών, αλλά και η καθιέρωση της πρότασης του Michael R. Seibel, για την θεσμοθέτηση του Opera Studio, είναι μερικές από τις σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.


Μικρότερες θεατρικές παραγωγές από το σύγχρονο και κλασσικό ρεπερτόριο , συμπαραγωγές και μετακλήσεις που παρουσιάστηκαν με επιτυχία, περιλαμβάνονται επίσης στον προγραμματισμό του θεάτρου.

Με καταξιωμένους αλλά και νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, μουσικούς, χορογράφους, χορευτές, σκηνογράφους, συγγραφείς, το πρόγραμμα του θεάτρου δίνει τη δυνατότητα και φέτος στους θεατές να παρακολουθήσουν παραστάσεις με αισθητική.

Με την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου το θέατρο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του. Με την συνεργασία των δημοσιογράφων , των χορηγών και φίλων του θεάτρου και κυρίως με την αρωγή του Δήμου της Πάτρας, σε μία περίοδο δύσκολη, το θέατρο καλεί τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν το έργο του.


Πληροφορίες: facebook.com/pages/Δημοτικό-Περιφερειακό-Θέατρο-Πάτρας-ΔΗΠΕΘΕ-Πάτρας