O Γκέσε Μάικλ Ροτς ταξιδεύει από την Αμερική και έρχεται στο ΙΑΝΟ για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο "Ο Κόπτης των Διαμαντιών" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ελφίλ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20.00μ.μ.
Ο συγγραφέας θα μιλήσει στο κοινό για το έργο του και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ανάμεσα στα Σοφά Λόγια του Νταλάι Λάμα, και στις 7 Ιδιότητες του Στ. Κόβεϋ, «Ο Κόπτης των Διαμαντιών», μας δείχνει πώς να καλλιεργήσουμε τους σπόρους εκείνους που θα μας ανοίξουν το δρόμο για την Ευημερία. Πώς να ζήσουμε μια ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη ζωή στον καθημερινό μας κόσμο, βασισμένη στη Σοφία των αρχών του Θιβετανικού Βουδισμού.
Μ’ ένα μοναδικό συνδυασμό αρχαίας και σύγχρονης σοφίας, ο Κόπτης των Διαμαντιών μάς παρουσιάζει πανίσχυρες στρατηγικές για επιτυχία τόσο στη δουλειά όσο και στην καθημερινή μας ζωή. Ο Geshe Michael Roach ρίχνει μια σύγχρονη αλλά διεισδυτική ματιά στην Αρχαία Σοφία χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία ως βασικό στέλεχος τής Εταιρίας Διαμαντιών Andin International, την οποία ξεκίνησε με ένα κεφάλαιο 50.000 δολαρίων, και σήμερα είναι μια τεράστια διεθνής Εταιρία μ’ έναν ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 100.000.000 δολάρια! Διότι ο Λάμα Μάικλ, εκτός από βαθύς μελετητής του Βουδισμού (Geshe), υπήρξε και ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Το άνετο και πολλές φορές παιχνιδιάρικο ύφος ερμηνείας κι αφήγησης της πανάρχαιας αυτής Σοφίας, κάνει τον Κόπτη των Διαμαντιών μια πηγή ανεξάντλητης γνώσης και κατανόησης του τρόπου λειτουργίας των Νόμων τού Σύμπαντος, τόσο για τους εξοικειωμένους, όσο και για τους άσχετους με τον Θιβετανικό Βουδισμό.

Βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Γκέσε Μάικλ Ροτς, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, το 1952 και μεγάλωσε στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του στο σχολείο, με την αποφοίτηση το 1972, κρίθηκε άξιος του τιμητικού Προεδρικού Μεταλλίου από τον τότε Πρόεδρο Νίξον.
Σπούδασε και αποφοίτησε μετ’ επαίνων από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 1976. Εξειδικεύτηκε στη Διοίκηση, την Εκπαίδευση, και τη Μουσική. Κατά καιρούς ταξίδεψε επανειλημμένα στην Ινδία για σπουδές (συνολικά μιας 20ετίας) πάνω στον Θιβετανικό βουδισμό, χάρη στις οποίες το 1995 ανακηρύχθηκε ο πρώτος Αμερικανός Γκέσε, δηλ. πνευματικός δάσκαλος του βουδισμού.
Στο ίδιο διάστημα, από το 1981, συνέβαλε στο ξεκίνημα και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη, της Αντίν Ιντερνάσιοναλ, με αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία διαμαντιών, δραστηριότητα  στην οποία εφάρμοσε τη διδασκαλία του βιβλίου «Ο Κόπτης Διαμαντιών». Η επιχείρηση ξεκίνησε με δάνειο 50.000$ και σε 5 χρόνια περίπου έφτασε να έχει ετήσιες πωλήσεις 100.000.000$! Τα κέρδη χρηματοδότησαν διάφορα διεθνή φιλανθρωπικά προγράμματα.
Το βιβλίο περιγράφει τις αρχές και αξίες της γενναιοδωρίας, της εντιμότητας και της ακεραιότητας που εφάρμοσε στην λειτουργία της επιχείρησης διαμαντιών (αξίες στις οποίες οφείλει την τεράστια επιτυχία της), και έχει ήδη γίνει διεθνές ευπώλητο (μπεστ σέλλερ) σε περίπου 20 γλώσσες.
Είναι ο ιδρυτής πολλών ιδρυμάτων ανθρωπιστικού, επιμορφωτικού χαρακτήρα.