Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η μέρα του γάμου πλησιάζει για τη Χλόη Μιλς και τον Μπένετ Ράιαν. Η Χλόη, εξουθενωμένη και αγχωμένη με τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, φλερτάρει με την ιδέα να το σκάσουν για να παντρευτούν στο Λας Βέγκας.
Από τη μεριά του, ο Μπένετ έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του: τον ανησυχεί τόσο πολύ η επίδραση που έχει πάνω του το κορμί της Χλόης, που αποφασίζει να επιβάλει έναν κανόνα αποχής από το σεξ μέχρι τη νύχτα του γάμου. Φυσικά, το μόνο που θα καταφέρει με αυτόν τον κανόνα είναι να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον ίδιο…
Καθώς οι παρανοϊκοί συγγενείς καταφθάνουν για τη μεγάλη μέρα –με ελάχιστους απ’ αυτούς να προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν– οι φλογεροί εραστές θα διαπιστώσουν ότι τα πάντα είναι μια δοκιμασία. Είναι ποτέ δυνατόν ένα ζευγάρι που τσακώνεται διαρκώς να αντέξει τόσο ώστε να φτάσει να ανταλλάξει βέρες –και όχι μόνο βρισιές;...

Προσωπική άποψη:
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι ως άνθρωπος είμαι ιδιαίτερα κυνική, λατρεύω τον αυτοσαρκασμό αλλά και το πονηρό χιούμορ, έστω κι αν ορισμένοι επιμένουν να το αποκαλούν σεξιστικό χιούμορ. Προσωπικά θεωρώ πως το kinky χιούμορ με το σεξιστικό απέχουν χιλιόμετρα, και αν κάποιος είναι αντίθετος στην ιδέα αυτή, θα μπορούσε πολύ απλά να διαβάσει ένα βιβλίο σαν το "Όμορφο ξεκίνημα" προκειμένου να κατανοήσει τι ακριβώς εννοώ, αλλά και να εντοπίσει τις θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες. Βέβαια, ίσως να θεωρείτε κάπως άσχετο όλο αυτό το παραλήρημα, αλλά πρέπει να σας πληροφορήσω πως καθόλου άσχετο δεν είναι, αφού το συγγραφικό δίδυμο Christina Lauren, στη νουβέλα αυτή, έχει ξεδιπλώσει το χιούμορ του σε όλο του το μεγαλείο και χωρίς περιορισμούς.

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε γάμους. Κάποιοι, μάλιστα, έχουμε αποτελέσει και ενεργά μέλη του μυστηρίου, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά τα ευτράπελα που το συνοδεύουν, είτε αυτά αφορούν αποκλειστικά το ζευγάρι -πράγμα σπάνιο- είτε όχι. Αν, λοιπόν, εμείς οι κοινοί θνητοί και κατά τ' άλλα φυσιολογικοί άνθρωποι έχουμε αναγκαστεί να αντιμετωπίσουμε ακραίες γαμήλιες καταστάσεις, μπορείτε να φανταστείτε τι αντιμετώπισαν η Χλόη και ο Μπένετ λίγο πριν το δικό τους γάμο. Άλλωστε μιλάμε για δύο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες και στην πραγματικότητα, για δύο ανθρώπους που συγκλίνουν σε τόσα πολλά πράγματα, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν, που θα ήταν εξωφρενικό μια τόσο σημαντική για εκείνους μέρα να έρθει χωρίς να έχει χαλάσει ο κόσμος νωρίτερα. Και πράγματι, αυτό ακριβώς συμβαίνει, κυρίως επειδή ο Μπένετ έχει τη φαεινή ιδέα να μην κάνουν σεξ πριν το γάμο, την ίδια ώρα που η Χλόη δεν έχει στο μυαλό της τίποτα άλλο, οδηγώντας σε έναν διαρκή αγώνα καβγάδων και έντασης που δεν γίνεται να μην εκτονωθεί.

Αν και αγαπώ την σειρά των Christina Lauren, κάτι που έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν, η Χλόη και ο Μπένετ δεν είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι, όχι γιατί δεν μου αρέσουν -το αντίθετο- αλλά επειδή η ιστορία τους είναι -ίσως- η πιο κοινότοπη απ' όλες, οπότε δεν μου επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις ούτε καμία τραγική εξέλιξη. Το "Όμορφο ξεκίνημα", όμως, αποδείχτηκε μια αναγνωστική εμπειρία άκρως ανατρεπτική, τολμηρή, απολαυστική, διασκεδαστική, που με έκανε να γελάσω μέχρι δακρύων, να ταυτιστώ απόλυτα με τους ήρωες και τα βάσανά τους, κάνοντάς με να νιώθω μια μικρή ζήλια που ο δικός μου ο γάμος ήταν τόσο φυσιολογικός και δεν είχε κάτι από την τολμηρή και παθιασμένη ταραχή του δικού τους. Αν, λοιπόν, είστε fans της Χλόης και το Μπένετ, η περιπετειώδης και σέξι διαδρομή τους μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας θα σας χαρίσει απίστευτα καυτές στιγμές συγκρατημένου πάθους, αλλά και καινούργιους κοιλιακούς.
Βαθμολογία 8/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Σαρρή Μυρτώ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 240
ISBN: 978-618-515-802-6