Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Οι ήρωες που λατρέψατε είναι πάλι εδώ και είναι έτοιμοι να παραδοθούν στα πάθη τους…
Ενώ το νεαρό ζευγάρι του μπεστ σέλερ Όμορφος Ξένος –η πανέμορφη Σάρα Ντίλον, αστέρι στα οικονομικά, και ο Βρετανός καρδιοκατακτητής Μαξ Στέλαρ, το κακό παιδί της Γουόλ Στριτ που τη βρίσκει με πονηρές φωτογραφίες– εξακολουθούν να επιδίδονται με τρέλα σε ερωτικά παιχνίδια, η άφιξη ενός μωρού, της χαριτωμένης Άναμπελ, απειλεί να αλλάξει τα πάντα στη ζωή τους.
Θα καταφέρουν οι δυο τους να συμβιβάσουν την οικογενειακή ζωή με την αμοιβαία έλξη που νιώθουν, να βρουν ισορροπία ανάμεσα στις σεξουαλικές περιπέτειες που δεν είναι έτοιμοι να απαρνηθούν και τις νέες οικογενειακές τους ευθύνες; Ευτυχώς, όλη η παρέα τους είναι πρόθυμη να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση –ο Μπένετ, η Χλόη, ο Γουίλ, η Χάνα… και, φυσικά, ο ανεκδιήγητος Τζορτζ! Τρελό, απίστευτο, σέξι και τρυφερό… το νέο βιβλίο της σειράς-φαινόμενο θα σας συναρπάσει!

Προσωπική άποψη:
Μετά από δύο νουβέλες που αφορούσαν τους Χλόη και Μπένετ, και ακόμα μία που αφορούσε λίγο πολύ όλους, το συγγραφικό δίδυμο των Christina Lauren ξαναχτύπησε με μία τέταρτη νουβέλα, πολύ διαφορετική από τις τρεις προηγούμενες. Γιατί αν οι έντονες, καυτές και περιγραφικές σκηνές σεξ είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους, στο βιβλίο αυτό βλέπουμε πως χωρίς ν' απουσιάζουν, παρουσιάζονται με έναν τρόπο διαφορετικό, πιο συγκρατημένο και τελικά, ίσως και πιο ουσιαστικό. Στο βιβλίο αυτό ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στο αγαπημένο μας ζευγάρι του "Όμορφου ξένου", στη Σάρα και στον Μαξ, η ζωή των οποίων τώρα πια έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά, ακολουθεί διαφορετικές κατευθύνσεις από εκείνες που αρχικά είχαν ορίσει στα ξέχωρα και μετέπειτα στα κοινά τους μονοπάτια, με τους δυο τους να πρέπει να βρουν νέες ισορροπίες αλλά και να μην χάσουν τον εαυτό τους μέσα στη νέα τους πραγματικότητα.

Η Σάρα και ο Μαξ έγιναν γονείς, μια αλλαγή που μπορεί να μην περίμεναν να συμβεί τόσο σύντομα στη ζωή τους, αλλά που την αγκάλιασαν με αγάπη και τρυφερότητα. Η μικρή τους λατρεία, όμως, η κόρη τους, ήρθε για να ανατρέψει τις ζωές τους με δεκάδες τρόπους και ένας από αυτούς έχει επηρεάσει σημαντικά την ερωτική τους ζωή που από ξεχωριστή και ιδιαίτερη, έχει μεταμορφωθεί σε σχεδόν ανύπαρκτη. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ζευγάρι, αντιλαμβάνεστε πόσο λεπτές ισορροπίες ανατρέπει το γεγονός πως δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ρουτίνα γι' αυτούς, προσαρμόζοντας το παιδί στη ζωή τους, και όχι τη ζωή τους στην ύπαρξη αυτού. Και είμαι βέβαιη πως στο σημείο αυτό, όσοι έχετε γίνει γονείς, καταλαβαίνετε απόλυτα το δράμα των αγαπημένων μας ηρώων, αφού για κανένα ζευγάρι δεν είναι εύκολο να διαχωρίσει από την αρχή την σχέση εραστή-γονιού, με τον καθένα να χρειάζεται διαφορετική ώθηση και καθοδήγηση προκειμένου να διαπιστώσει πως μπορεί να είναι και τα δύο.

Αυτό που νομίζω πως θα εντυπωσιάσει τον κάθε αναγνώστη στη νουβέλα αυτή, είναι ο άρτιος, βαθύς και ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο οι συγγραφείς προσεγγίζουν, αναπτύσσουν και προσαρμόζουν, τελικά, τα ψυχογραφήματα των ηρώων τους, σύμφωνα πάντα με τις εκάστοτε καταστάσεις και συνθήκες, αποτυπώνοντας μια "σκληρή" μεν, άκρως ρεαλιστική εικόνα του τι σημαίνει να είσαι γονιός, να το ζεις, ν' αγαπάς το παιδί σου, αλλά να μην σταματάς να αγαπάς τον εαυτό σου, τα θέλω σου, τον σύντροφό σου και όλα όσα σε συνδέουν μαζί του. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτά, αλλά το να μην ξεχνάς να τα φροντίζεις και να τα προστατεύεις με τρόπους που θα σου επιτρέψουν να ωριμάσεις αλλά όχι ν' αλλάξεις. Αρκετές φορές γέλασα, άλλες τόσες συγκινήθηκα, ενώ ως μανούλα βρήκα κομμάτια από τις αναμνήσεις της δικής μου λοχείας που ναι, το ομολογώ, ήταν εξίσου παλαβή και μοναδική παράλληλα. Απολαύστε την "Όμορφη λατρεία", λοιπόν, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και πάρτε και μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει σύντομα στον υπέροχο κόσμο της σειράς "Beautiful bastard", που όπως λένε οι φήμες, θα μας χαρίσει την καλύτερη ιστορία όλων μέχρι σήμερα.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Σαρρή Μυρτώ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 168
ISBN: 978-618-515-803-3