The Divergent Series: Allegiant - Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Το Σικάγο βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου και η Tris με τους συντρόφους της ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Evelyn. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για τη Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Tris ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη πλάνα του. Ενώ η Tris δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο David σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Tris θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.



Taxi - Ταξί στην Τεχεράνη
Σινεφίλ
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Ένα κίτρινο ταξί διασχίζει τους ζωντανούς και πολύχρωμους δρόμους της Τεχεράνης. Πολλοί και διαφορετικοί επιβάτες μπαίνουν στο ταξί, κι ο καθένας εκφράζει ειλικρινά τις απόψεις του, ενώ τους παίρνει «συνέντευξη» ο οδηγός, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, τον Jafar Panahi. Η κάμερά του, τοποθετημένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου του (που έχει μετατραπεί σε κινούμενο κινηματογραφικό στούντιο), συλλαμβάνει το πνεύμα της ιρανικής κοινωνίας μέσα από αυτήν την κωμική και δραματική διαδρομή.



Felix et Meira - Φέλιξ & Μέιρα
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Τίποτα κοινό δεν έχουν μεταξύ τους ο Felix και η Meira. Εκείνος διάγει έναν βίο χωρίς ευθύνες ή δεσμούς. Η μόνη του έννοια είναι να σπαταλήσει την οικογενειακή κληρονομιά. Εκείνη, μια νεαρή χασιδική εβραία, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, πλήττει. Τίποτα δεν έδειχνε πως θα συναντιούνταν, και ακόμα λιγότερο πως θα ερωτεύονταν.



Zoolander 2
Κωμωδία
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Την τελευταία φορά που είχαμε δει τα μοντέλα Derek και Hansel, απασχολούνταν στο «Κέντρο του Ντέρεκ Ζουλάντερ για Παιδιά που Δεν Διαβάζουν Καλά και Θέλουν να Μάθουν να Κάνουν Κι Άλλα Πράγματα Εξίσου Καλά», ενώ ο Mugatu ήταν φυλακή. Μια απρόσμενη καταστροφή πλήττει το Κέντρο και το ντουέτο εξαναγκάζεται να ζήσει όσο πιο αθόρυβα γίνεται... Δεκαπέντε καθοριστικά χρόνια μετά, βρίσκουμε έναν ακόμα ντροπιασμένο Derek και τον Hansel να ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας που θα λάβει χώρα στην αρχαία και μυστήρια πόλη της Ρώμης, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης κι έτσι τους ξαναβρίσκουμε πίσω στον πολιτισμένο κόσμο. Φτάνοντας, ο Derek και ο Hansel, γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής. Μόνο ο Derek κι ο Hansel έχουν τη δύναμη να σώσουν τη μόδα.



El ardor - Στις φλόγες του έρωτα
Περιπέτεια
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Ο Kai, 30 χρονών, φαίνεται ότι έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή στη ζούγκλα. Μια μέρα, όπως περπατάει στο φυσικό του περιβάλλον, συναντά ένα μικρό ράντσο καπνού. Εκεί γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, Joao, και την πανέμορφη κόρη του, Vania. Την ίδια νύχτα, γίνεται επίθεση στο ράντσο. Ο Joao σκοτώνεται και η κόρη του απαγάγεται βίαια από τους εισβολείς. Η Vania είναι απελπισμένη και οι εικόνες να δολοφονούν άγρια τον πατέρα της την φέρνουν στα όρια της τρέλας. Ο Kai παραμένει κρυμμένος και βάζει στόχο να βρει τους απαγωγείς και να σώσει τη Vania.



L' hermine - Το μυστικό του δικαστή
Δραμεντί
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο Michel Racine είναι πρόεδρος κακουργιοδικείου και πλησιάζει στο φινάλε της καριέρας του. Η φήμη του τον θέλει να είναι από τους πλέον σκληρούς του επαγγέλματος, μια και πάντα επιβάλλει ποινές πάνω από δέκα χρόνια. Για αυτό και τον έχουν ονομάσει ο «ο διψήφιος δικαστής». Αλλά αυτή η νέα υπόθεση για ένα νεκρό μωρό είναι κάτι το ξεχωριστό. Στην πλευρά των εν όρκων είναι η Birgit, μια γυναίκα που θαυμάζει εδώ και έξι χρόνια, και με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.



Where to invade next - Πού να κάνετε την επόμενη εισβολή
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Πλησιάζουν νέες εκλογές στις Η.Π.Α., κι ο Michael Moore μάζεψε ξανά το επιτελείο του για να ταξιδέψει ανά τον πλανήτη, χωρίς να τραβήξει τα φώτα των Μ.Μ.Ε. Κεντρικό του θέμα είναι οι αμερικανικές εισβολές όλα αυτά τα χρόνια και τα αποτελέσματα που αυτές έφεραν στις αμυνόμενες χώρες.



Μικρή Άρκτος - Ursa Minor
Σινεφίλ
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Στο λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου, ένας νέος άντρας συλλαμβάνεται, ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που διασχίζει την πολύβουη Αθήνα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών. Απ` την ανορθόδοξη γνωριμία του με την κοπέλα στο ίδιο ξενοδοχείο, πέντε μήνες πριν, ως τη δραματική κατάληξη της σχέσης τους το ίδιο πρωί. Στο μεσοδιάστημα, η προσπάθεια δυο ανθρώπων ν` αγαπηθούν.



Sunset song - Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα
Εποχής
Διάρκεια: 135'

Η περίληψη:
Αρχές του 20ού αιώνα, επαρχιακή βορειοανατολική Σκωτία. Η κόρη ενός αγρότη, η Chris Guthrie, βρίσκεται να μάχεται ανάμεσα στις δυσκολίες του έρωτα και την οικογενειακή της δυστυχία. Όταν η μητέρα της, μια πάμπτωχη γυναίκα καταστραμμένη από τις αλλεπάλληλες γέννες, δηλητηριάζει τον εαυτό της και τα δίδυμα μωρά της, η ανθεκτική νεαρή Chris πρέπει να την αναπληρώσει στη φάρμα. Έπειτα, ο πατέρα της παθαίνει εγκεφαλικό και μένει μόνιμα στο κρεββάτι, αφήνει τα όνειρα περί αγάπης και μόνη με τον αδελφό της πρέπει να αναλάβουν τα πάντα.