Τα γυρίσματα του "Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children" έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον αγαπημένο μας Tim Burton να βρίσκεται στο τιμόνι της σκηνοθεσίας -πράγμα που ανεβάζει τις προσδοκίες μας στα ύψη.
Ο Asa Butterfield υποδύεται τον Jake, έναν 16χρονο που βασανίζεται από παράξενους εφιάλτες, έπειτα από μια μεγάλη οικογενειακή τραγωδία που οδηγεί εκείνον και τον πατέρα του -σύμφωνα με την συμβουλή του θεραπευτή του- σε ένα μακρινό ταξίδι. Εκεί, ο Jake, ανακαλύπτει το εγκαταλειμμένο, τώρα πια, ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε ο παππούς του. Όμως, κάτω από την επιφάνεια, κρύβεται μια μυστηριώδης αλήθεια, και το μέρος εκείνο αποτελεί την πύλη σε έναν άλλο κόσμο, όπου παιδιά με παράξενες δυνάμεις ζουν υπό την προστασία της δεσποινίδος Peregrine, την οποία υποδύεται η Eva Green.
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ransom Riggs, που κυκλοφόρησε το 2011 -και αποτελεί το πρώτο ενός διαφορετικού saga από τα συνηθισμένα fantasy-, το οποίο εκδόθηκε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πλατύπους που, δυστυχώς, πλέον δεν λειτουργούν. Οι vintage φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αποτέλεσαν μεγάλη πηγή έμπνευσης για τον Burton, σύμφωνα με τον οποίο, του θύμισαν παλιές ταινίες τρόμου ή και όνειρα.
Η ταινία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα ενώ η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Προσωπικά, αγαπώ το βιβλίο του Riggs, και δεδομένου ότι ο Burton είναι ο κορυφαίος στο είδος και στην αισθητική που υπηρετεί, είμαι βέβαιη πως το αποτέλεσμα θα είναι άψογο. Προς το παρόν, ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στην παραγωγή, απολαμβάνοντας τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.