"Λυμένα κορδόνια" της Ιωάννας Φαββατά

Η Σοφία θέλει οπωσδήποτε τα καινούρια της παπούτσια να έχουν κορδόνια. Την ημέρα που θα τα φορέσει ξεκινά το δικό της μαγικό ταξίδι στο δάσος. Πού θα την οδηγήσει άραγε η συνάντησή της με έναν σκύλο, έναν λύκο και δύο αρκούδες;








"Ήταν κάποτε ένα όνειρο" της Έλλης Πεταλά

Ήταν κάποτε ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγµατικότητα. Στον δρόµο του συνάντησε εµπόδια, βρέθηκε µπροστά σε αδιέξοδα και κάποιες φορές χάθηκε εντελώς. Μια µέρα, όµως, έγινε κάτι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ονειρευόταν. Έγινε µία πραγµατικότητα… όνειρο!












"Εμείς, η ιστορία μας" των Yvan Pommaux & Christophe Somers-Ylla

Το θέμα είναι να διηγηθούμε την ιστορία μας. Όχι την ιστορία βασιλιάδων, βασιλισσών, φύλαρχων, εμίρηδων, μεγάλων Μογγόλων, αυτοκρατειρών, τσαρίνων, προέδρων ή δικτατόρων… αλλά τη δική μας. Την ιστορία των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που κατοικούν σ’ αυτή τη Γη. Ένα επικό μυθιστόρημα που ξεκίνησε να γράφεται πριν από εκατόν πενήντα χιλιάδες χρόνια, που δεν έχει τελειώσει και που είμαστε οι πρωταγωνιστές του. Αν και ζήσαμε σκοτεινές περιόδους, πολέμους, συγκρούσεις που μας έστρεψαν τον έναν εναντίον του άλλου –και μας στρέφουν ακόμη–, επινοήσαμε, εργαστήκαμε, δημιουργήσαμε θαύματα και μεταμορφώσαμε τον κόσμο. Αν και συχνά μισούμε οι μεν τους δε, ξέρουμε πώς να ζούμε αδελφωμένοι και να διασκεδάζουμε,αφού ξέρουμε να χορεύουμε και να παίζουμε μουσική. Ας παρατηρήσουμε, με χρονολογική σειρά, παράλληλα, σε όλο τον κόσμο, όλα όσα ζήσαμε όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς να δίνουμε έμφαση στην τάδε ή στη δείνα χώρα. Για να δούμε τι θα αποκαλύψει η ματιά μας!

"Πράσινος πυρετός: Ένας οδηγός επιβίωσης για αλλεργικούς στην καταπάτηση των νόμων για το περιβάλλον" της Ελένης Σβορώνου

Τέσσερις έφηβοι πάσχουν από μια σπάνια αλλεργία: τη SOKIN. Βγάζουν σπιθουράκια, καντήλες και φλύκταινες όταν παραβιάζεται ένας νόμος. Ιδίως όταν η παρανομία βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον γύρω τους. Κανένας τους δε διάλεξε να είναι ένα «βαρόμετρο εφαρμογής των νόμων»! Υποφέρουν. Μόνη γιατρειά είναι το φάρμακο AntiSOKIN. Ένα φάρμακο που πωλείται στα φαρμακεία και στα βιβλιοπωλεία. Βγαίνει σε ταμπλέτες, σιρόπι και βιβλίο! Είναι ο ανά χείρας οδηγός δράσης. Οι τέσσερις φίλοι ακολουθούν τις οδηγίες άλλοτε κατά γράμμα και άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας. Και το διασκεδάζουν. Ζήσε μαζί τους την περιπέτεια. Όπλα σας είναι μια σειρά από τρόπους κινητοποίησης που έχουμε όλοι οι πολίτες στη διάθεσή μας και δεν τους γνωρίζουμε. Όπλα απολύτως νόμιμα και αποτελεσματικά. Εξολοθρεύουν δύο εχθρούς: την αδιαφορία και την παρανομία.