"Μου το είπε ένας άγγελος" της Καίτης Οικονόμου

Τη Μαριάννα Σταθοπούλου και τον Δημήτρη Βελλίδη ένωνε μια σχέση αγάπης από τότε που αυτή ήταν ακόμα παιδί κι εκείνος ανέλαβε την κηδεμονία της στο ξεκίνημα της καριέρας του ως εισαγγελικού λειτουργού. Με το πέρασμα των χρόνων, η αγάπη μετατράπηκε σε έναν έρωτα που έφερε θύελλα στις καρδιές τους και έκαμψε τις αντιστάσεις της λογικής. Η ευτυχία τους αποδείχτηκε μεγάλη, αλλά εφήμερη.
Η μοίρα είχε άλλα γραμμένα για τον Δημήτρη, και η Μαριάννα έμεινε ολομόναχη στον κόσμο, να κινείται ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.
Μέχρι που ήρθε στη ζωή της ο Μάνος…
Ποιος «άγγελος», αλήθεια, κράτησε τη Μαριάννα στη ζωή τότε που αυτή επέμενε να φλερτάρει με τον θάνατο; Ποιος της έδειχνε το μονοπάτι προς το φως όταν την κατάπινε το σκοτάδι;
Ένα μυθιστόρημα με απίθανη πλοκή, δυνατούς χαρακτήρες και πολλές ανατροπές.

"Η γυναίκα στο παράθυρο" του A.J. Finn

Δεν είναι παράνοια αν πραγματικά συμβαίνει…
Η Άννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της.
Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ – ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται.
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τι κινείται στη σφαίρα της φαντασίας; Ποιος διατρέχει κίνδυνο και ποιος έχει τον έλεγχο; Σ’ αυτό το διαβολικά ανατριχιαστικό θρίλερ, κανένας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Έξυπνο, δυνατό και συγκινητικό, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ είναι ένα θρίλερ που φέρνει στο μυαλό του αναγνώστη τις καλύτερες στιγμές του Χίτσκοκ.

"Αγώνες πείνας (Βιβλίο I)" της Suzanne Collins

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ.
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ.
ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.
Σε μια σκοτεινή εκδοχή ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, δώδεκα αγόρια και δώδεκα κορίτσια αναγκάζονται να εμφανιστούν σ’ ένα ζωντανό τηλεοπτικό σόου, το Αγώνες πείνας. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: ή σκοτώνεις ή πεθαίνεις.
Όταν η δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν παίρνει τη θέση της αδερφής της στα παιχνίδια, το βλέπει σαν θανατική ποινή. Αλλά η Κάτνις δεν έχει έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπη με τον θάνατο και δεν ξέρει ότι για εκείνη η επιβίωση είναι δεύτερη φύση.





"Αγώνες πείνας: Φωτιά (Βιβλίο II) της Suzanne Collins

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ.
Η ΚΑΤΝΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΤΩΡΑ Η ΚΑΠΙΤΟΛ ΖΗΤΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Ενάντια σε κάθε προγνωστικό, η Κάτνις Έβερντιν και ο Πίτα Μέλαρκ είναι ακόμα ζωντανοί. Η Κάτνις θα έπρεπε να νιώθει πλέον καθησυχασμένη αλλά δεν την αφήνουν οι ψίθυροι για μια ανταρσία κατά της Κάπιτολ – μια ανταρσία που ίσως υποδαύλισαν άθελά τους η Κάτνις και ο Πίτα.
Καθώς το έθνος έχει τα μάτια του στραμμένα στην Κάτνις και στον Πίτα, διακυβεύονται πολλά. Μια λάθος κίνηση και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.





"Αγώνες πείνας: Κοτσυφόκισσα (Βιβλίο III)" της Suzanne Collins

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ.
«ΑΝ ΚΑΟΥΜΕ, ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!»
Η Κάτνις Έβερντιν κατάφερε να επιβιώσει δύο φορές στους Αγώνες πείνας. Αλλά δεν είναι ασφαλής. Μια ανταρσία είναι εμπρός των πυλών και όλοι, καθώς φαίνεται, έχουν βάλει το χεράκι τους στα προσεχτικά καταστρωμένα σχέδια, εκτός από την Κάτνις.
Κι όμως, αυτή είναι που πρέπει να παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο στην τελική μάχη. Η Κάτνις πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσά τους, το σύμβολο της ανταρσίας, όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.