"Ο ένατος τάφος" του Stefan Ahnhem

Δεν υπήρχε καν ταφόπλακα. Με ένα φτυάρι άρχισε να σκάβει το μουχλιασμένο χώμα. Μετά έκοψε το χοντρό πλαστικό και αποκάλυψε το σώμα με τα κενά μάτια. Στο μέτωπο ήταν συρραμμένο το ταμπελάκι με τον μαύρο πενταψήφιο αριθμό. Ο ένατος τάφος έκρυβε μόνο μίσος. Εννέα χρόνια μετά…
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας βγαίνει από τη Βουλή και εξαφανίζεται μες στη χιονοθύελλα. Την ίδια παγωμένη νύχτα, στην άλλη άκρη της Βαλτικής, ένας άγνωστος παραβιάζει το σπίτι ενός διάσημου Δανού τηλεπαρουσιαστή και η σύζυγός του βρίσκεται νεκρή.
Πίσω από τις σκιές του χειμώνα κρύβονται δύο δολοφόνοι. ένας χειρουργός που διαμελίζει προσεκτικά τα θύματά του και ένας αδίστακτος βιαστής.
Ο επιθεωρητής Φάμπιαν Ρισκ και η Δανή ομόλογός του Ντούνια Χούγκορντ προσπαθούν να συναρμολογήσουν το εφιαλτικό παζλ, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο φόνος είναι μόνο η αρχή…
Μετά το Χωρίς Πρόσωπο, ο Ένατος Τάφος είναι το νέο αγωνιώδες θρίλερ του Stefan Ahnhem με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Φάμπιαν Ρισκ.

"Οι δρόμοι της καταιγίδας #3:Εξιλέωση" της Άννας Γαλανού

Η Αριάδνη, με έναν ανυπολόγιστης αξίας θησαυρό στα χέρια της, επιστρέφει στον Χάνδακα. Οι καταστάσεις, όμως, που αντιμετωπίζει την οδηγούν στην απαξίωση και στην απομόνωση, ενώ μέρα τη μέρα νιώθει τον κλοιό των Ενετών να σφίγγει ολοένα και περισσότερο.
Είναι πλέον μια ξεπεσμένη αρχόντισσα, που στο τέλος μένει ολομόναχη.
Με τη βοήθεια της οικογένειας ενός Εβραίου γιατρού προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή της από την αρχή, όμως η πανούκλα του 1592 σταματά τα πάντα. Ο μόνος δρόμος πια για εκείνη είναι η φυγή.
Συνοδευόμενη από τον γιο του γιατρού, τον Ιωσήφ, φτάνει στη Θεσσαλονίκη, τη «Νέα Ιερουσαλήμ», όπως την αποκαλούν. Ωστόσο η κοινότητα των Σεφαραδιτών Εβραίων είναι πολύ κλειστή και η Αριάδνη δεν γίνεται αποδεκτή.
Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Κωνσταντής, ένας όμορφος νεαρός Θρακιώτης, και τα πράγματα ξαφνικά αλλάζουν με έναν ανέλπιστο τρόπο.
Το θαύμα μοιάζει με ψέμα.
Η Αριάδνη πηγαίνει στην Αδριανούπολη, στο ίδιο μέρος απ’ όπου ξεκίνησε η οικογένειά της. Εκεί θα ενωθούν ξανά από την αρχή όλα τα κομμάτια της ιστορίας, σε ένα ανατρεπτικό και λυτρωτικό φινάλε.

"Οι φόνοι της κίσσας" του Anthony Horowitz

Ποιος σκότωσε τον σερ Μάγκνους Πάι;
Όταν εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ η υπεύθυνη έκδοσης Σούζαν Ράιλαντ άρχιζε να διαβάζει το χειρόγραφο ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Άττικους Πυντ, δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα έπρεπε η ίδια να γράψει το τέλος…
Ο συγγραφέας Άλαν Κόνγουεϊ ήταν το μεγαλύτερο όνομα στον εκδοτικό οίκο και όλοι στηρίζονταν στην επιτυχία του νέου βιβλίου του. Η ένατη υπόθεση του διάσημου ντετέκτιβ αφορούσε τον ύποπτο θάνατο μιας οικονόμου και τον φόνο του μεγαλοκτηματία εργοδότη της σε μια βρετανική επαρχία, το 1955.
Καθώς πλησίαζε στον επίλογο, η Σούζαν διαπίστωσε ότι έλειπαν οι τελευταίες σελίδες. Τι νόημα είχε να διαβάσει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν αποκάλυπτε τη λύση του μυστηρίου; αναρωτήθηκε και πέταξε το χειρόγραφο στην άκρη. Η απάντηση ήρθε από τη φωνή του ραδιοφώνου. Ο συγγραφέας του βιβλίου είχε βρεθεί νεκρός. Το χειρόγραφο σημείωμα αυτοκτονίας βρισκόταν ήδη επάνω στο γραφείο του εκδότη της, Τσαρλς Κλόβερ.
Από εκείνη τη στιγμή η Σούζαν ήξερε ότι από αναγνώστης θα γινόταν ντετέκτιβ…

"Θεοί από στάχτη" της Πασχαλίας Τραυλού

Η Ροζαλία Σεφεριάδη, κόρη του Αρίστου και της Ελπινίκης, που κατέφυγαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη το 1914, είναι μια κοπέλα διαφορετική από εκείνες της γενιάς της. Aδιαφορεί για τα τετριμμένα κοριτσίστικα όνειρα και οραματίζεται μουσικές σπουδές στο Παρίσι, παρόλο που τα σύννεφα του ναζισμού σκιάζουν ήδη την Ευρώπη.
Κρύβοντας χρόνια ολόκληρα ένα εφημεριδόφυλλο με τη φωτογραφία του νεαρού μαέστρου Ανατόλ Κοβάλσκι, παίρνει την τύχη στα χέρια της όταν λαμβάνει ένα γράμμα από τη Γαλλία. Παιδική φίλη με τον Αλμπέρτο Μαλάχ, γιο του εύπορου βιβλιοπώλη της εβραϊκής κοινότητας, ο οποίος βιώνει την προσωπική του τραγωδία, θα καταστρώσει ένα ραδιούργο σχέδιο για να περιφρουρήσει τα μυστικά και των δυο τους. Χάρη σε αυτό το σχέδιο η Ροζαλία και ο Ανατόλ θα ανταμωθούν...
Τι θα προκύψει από τη μοιραία γνωριμία τους; Ποιο ρόλο θα παίξει στη σχέση τους ο Γαλλοεβραίος ζωγράφος Ζαν Πιερ Λαρούζ και ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Κοβάλσκι;
Το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής ιστορίας για τον ρατσισμό και τον έρωτα, την τέχνη και την τόλμη της ζωής, την προκατάληψη και την ελευθερία μέσα στις στάχτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

"Παράλληλες νύχτες" της Ιωάννας Νοταρά

Η Βίκυ Παράσχου, ξεκινώντας από το χωριό της, βρίσκεται στην Αθήνα ως φοιτήτρια της Νομικής, στοχεύοντας σε μια μεγάλη καριέρα και σε έναν έρωτα μοναδικό. Στην πορεία καταλήγει εγκλωβισμένη σε μια σχέση-παγίδα, να μισεί την Αθήνα και να περιφρονεί όνειρα και στόχους. Τότε, απρόβλεπτα, καλείται να τα πιάσει όλα από την αρχή.
Τετάρτη Δημοτικού πήγαινε η Αγγελική όταν ο Στράτος, έναν χρόνο μεγαλύτερός της, της έκανε πρόταση γάμου. «Αγγελική, όταν μεγαλώσω θα σε παντρευτώ», της είχε πει. Είκοσι χρόνια μετά, αυτός ο γάμος γίνεται πραγματικότητα. Και όλα είναι υπέροχα! Εκείνος πολλά υποσχόμενος πολιτικός κι εκείνη, τρελά ερωτευμένη μαζί του, τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει.
«Θα χωρίσω!» ψιθύρισε η Ζωή ανάβοντας ακόμα ένα τσιγάρο. Δεν ήξερε πότε θα το έλεγε στον Μιχάλη, μα θα χώριζε. Δεν της ταίριαζαν ούτε οι δεσμεύσεις ούτε οι παράλληλες ζωές!
Ο Κώστας και η Ναταλία βρήκαν τον δρόμο ώστε ο έρωτάς τους να γίνει αγάπη και η αγάπη τους μια υπέροχη οικογένεια. Όταν η νεόδμητη οικοδομή τους επιτέλους ολοκληρώνεται, κανείς τους δεν ξέρει ότι θα ενώσει τις ζωές και θα σκεπάσει τις παράλληλες νύχτες της Βίκυς, του Στράτου και της Ζωής, ώσπου... ένας πυροβολισμός μετατρέπει αυτές τις νύχτες σε παιχνίδι πόκερ χωρίς νικητή, διαμορφώνοντας το παρελθόν σε ένα τρομακτικό παρόν, εξαλείφοντας το μέλλον.
Βίοι παράλληλοι διασταυρώνονται, μυστικά έρχονται στο φως, σχέσεις επαναπροσδιορίζονται...

"Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα" του Amor Towles

Ένα κορίτσι, ένα πασπαρτού, ένας αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, λίγο σαφράνι και ένας ρωσικός μπλε γάτος…
θα μεταμορφώσουν τον μικρόκοσμο του κόμη Ροστόφ.
Τη στιγμή που ο Αλεξάντρ Ίλιτς Ροστόφ περνούσε φρουρούμενος τις πύλες του Κρεμλίνου και έβγαινε στην Κόκκινη Πλατεία, ο καιρός ήταν αίθριος και δρoσερός. Οι αξιωματούχοι του τωρινού καθεστώτος αποφάνθηκαν ότι η ποινή που αρμόζει σε έναν αριστοκράτη που τόλμησε να γράψει ποίηση είναι ο εγκλεισμός του στο ξενοδοχείο Μετροπόλ.
Ήταν Ιούνιος του 1922 στη Μόσχα, όταν ο λοχαγός οδήγησε τον κόμη και τη συνοδεία του στην είσοδο του μεγαλόπρεπου αρ νουβό ξενοδοχείου κι από εκεί σε ένα κακοφωτισμένο κλιμακοστάσιο που κατέληγε σε μια σοφίτα. Ανάμεσα στα λιγοστά έπιπλα που του επέτρεψαν να κρατήσει, ο κόμης διάλεξε ένα πορσελάνινο σερβίτσιο, το πορτρέτο της νεκρής αδελφής του και όλα τα βιβλία του. Μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο ο πρώην αριστοκράτης θα μπορούσε ν’ ακούσει τις σκέψεις του για τα επόμενα τριάντα χρόνια, καθώς έξω εκτυλίσσονταν μερικές από τις πιο επεισοδιακές δεκαετίες της ρωσικής και παγκόσμιας Ιστορίας, η άνοδος του Στάλιν και η Μεγάλη Εκκαθάριση, η κατάρρευση του μετώπου το καλοκαίρι του ’41, η απαρχή του Ψυχρού Πολέμου…
Ο Amor Towles, αν και ξένος, καταφέρνει να αναβιώσει το μεγάλο ρωσικό μυθιστόρημα και να δημιουργήσει στο μυαλό του αναγνώστη μια πανδαισία εικόνων, αρωμάτων και αισθήσεων, αναμειγνύοντας τους πύρινους στίχους του Μαγιακόφσκι, την αφηγηματικότητα του Τολστόι, την ενδοσκόπηση του Ντοστογιέφσκι, τη σάτιρα του Μπουλγκάκοφ και την αγωνία του Σολζενίτσιν.

"Εμφύλιος - Ελλάδα 1943-1949, ένας διεθνής πόλεμος" του Andre Gerolymatos

Όταν αναφέρεται η λέξη «Εμφύλιος» συνήθως προκαλούνται δύο ειδών αντιδράσεις: Κάποιοι επιλέγουν να αλλάξουν θέμα συζήτησης ή να αποτραβηχτούν αμήχανα.
Άλλοι το βλέπουν ως αφορμή για να εκφράσουν τα πιστεύω τους και συχνά η συζήτηση εκτροχιάζεται σε φλογισμένες αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο, πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την τραγική περίοδο, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα το κομβικό σημείο της σύγχρονης Ιστορίας μας; Γιατί συνεχίζουμε να την αποφεύγουμε ή να την προσεγγίζουμε με δηκτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί να τη μελετήσουμε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα;
Σε ένα βιβλίο συναρπαστικό σαν ταινία, ο διακεκριμένος ιστορικός δρ Andre Gerolymatos αναλύει όχι μόνο τα λίγα χρόνια των μαχών, αλλά ξεκινάει από τις ρίζες του Εθνικού Διχασμού και φτάνει μέχρι τις εκκωφαντικές κραυγές που ακούγονται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων για Μελιγαλά και Γράμμο.
Με μοναδική, πρωτότυπη αφήγηση, που βασίζεται σε μέχρι πρόσφατα απόρρητα έγγραφα από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι ο Εμφύλιος ήταν –πάνω απ’ όλα– ένας διεθνής πόλεμος και η πρώτη πράξη του Ψυχρού Πολέμου.
Και, αγνοώντας τις σειρήνες της πολιτικολογίας, αποκαλύπτει μια έξοχη τοιχογραφία του πιο αιματηρού πολέμου της χώρας μας. Μια τοιχογραφία που προκαλεί δέος, δίνει τροφή για σκέψη και προσφέρει την αφορμή για να πάμε μερικά βήματα μπροστά.

"Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση" της Jane Nelsen

Πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους γονείς να είμαστε ταυτόχρονα καλοί και να παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας;
Η δρ Jane Nelsen, διακεκριμένη ψυχολόγος, παιδαγωγός και μητέρα επτά παιδιών, διδάσκει σε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι το κλειδί της αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης δεν είναι η τιμωρία αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός. Με φόντο τις τυπικές οικογένειες αλλά και με αναφορές στις μονογονεϊκές και σε οικογένειες με θετούς γονείς, η συγγραφέας μας δείχνει με ρεαλιστικά παραδείγματα πώς ένα τρίχρονο παιδί ή ένας επαναστατημένος έφηβος μπορούν να μάθουν να λειτουργούν με αυτοπειθαρχία και συνεργασία, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.
Μέσα στις σελίδες του θα ανακαλύψετε πώς να:
* γεφυρώνετε τα κενά στην επικοινωνία
* εκτονώνετε τις καθημερινές προστριβές
* αποφεύγετε τους κινδύνους των υπερβολικών επαίνων
* ενισχύετε το μήνυμα αγάπης που θέλετε να δώσετε
* χτίζετε πάνω στα προτερήματα και όχι στα ελαττώματα
* αποδέχονται τις ευθύνες τους χωρίς να χάνουν τον αυτοσεβασμό τους
* διδάσκετε στα παιδιά όχι τι να σκεφτούν, αλλά πώς να σκέφτονται
* ενισχύετε τη συνεργασία στο σπίτι και στο σχολείο
* ανταποκρίνεστε σωστά στις προκλήσεις μιας δύσκολης εφηβείας
Η Αποτελεσματική Διαπαιδαγώγηση απευθύνεται σε όλους εμάς που θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στο ταξίδι της ζωής, αλλά και να αλλάξουμε ως γονείς. Αν θέλετε πραγματικά να αναπτύξετε τη σχέση με το παιδί σας, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

"Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #1: Δύο ντετέκτιβ και μισός" των Isaac Palmiola & APARICIO NURIA

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ, ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ…
Ο Ντιέγκο και η Τζούλια θέλουν να αποκτήσουν ένα σκυλάκι και τελικά η ευχή τους πραγματοποιείται.
Την πρώτη φορά όμως που βγαίνουν βόλτα στο πάρκο κάποιος το βάζει σε έναν σάκο κι εξαφανίζεται.
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Αν δεν βρουν τον Σέργουφ θα μείνουν χωρίς σκύλο και επιπλέον οι γονείς τους θα θυμώσουν πολύ!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Ο απαγωγέας έχει ένα γρήγορο αυτοκίνητο και ίσως έναν πεινασμένο κροκόδειλο…
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!




"Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #2: Υπόθεση καραμέλα!" των Isaac Palmiola & APARICIO NURIA

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ, ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ…
Ένα παιδί βρίσκει μέσα σε ένα σακουλάκι
με καραμέλες ένα σημείωμα που γράφει «Βοείθηα».
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Το θύμα είναι παγιδευμένο… και επιπλέον δεν έχει ιδέα από ορθογραφία.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Τι γυρεύουν τόσοι πιγκουίνοι κλεισμένοι σε ένα εργοστάσιο με καραμέλες;
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!