Sherlock Gnomes - Σέρλοκ Ζουμπόμς
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο. Όταν ο Gnomeo και η Juliet φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Sherlock Gnomes. Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Watson, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.



Pacific Rim: Uprising - Pacific Rim: Εξέγερση
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη μεγάλη μάχη, και οι ωκεανοί είναι ήρεμοι, αλλά ανήσυχοι. Δικαιωμένοι από τον τότε θρίαμβο, το πρόγραμμα Jaeger έχει εξελιχθεί στην πιο ισχυρή παγκόσμια αμυντική δύναμη στην ιστορία του ανθρώπου. Η PPDC τώρα καλεί τους καλύτερους να αναδυθούν και να αποτελέσουν τη νέα γενιά ηρώων, όταν τα καϊτζού επιστρέψουν.



Mary Magdalene - Μαρία Μαγδαληνή
Θρησκευτική
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Άγιοι Τόποι, πρώτος αιώνας μ.Χ. Μια γυναίκα αφήνει το μικρό ψαροχώρι της και την παραδοσιακή οικογένεια πίσω της, για να γίνει ένα με ένα νέο ριζοσπαστικό κίνημα. Αυτό ηγείται ένας χαρισματικός άντρας, ο Ιησούς ο Ναζωραίος, που υπόσχεται την αλλαγή στον κόσμο. Η Μαρία αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής και μια αυθεντικότητα που της αρνείται η αυστηρή ιεραρχία των ημερών της. Καθώς φήμες εξαπλώνονται και ολοένα και περισσότεροι ακολουθούν το μήνυμα του Ιησού, το πνευματικό ταξίδι της Μαρίας της Μαγδαληνής την πηγαίνει στην καρδιά των γεγονότων και την οδηγεί στην πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, όπου πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το πραγματικό πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σε αυτό.



The hurricane heist - Η συμμορία του τυφώνα
Δράσης
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Will και Breeze, στο έλεος της Φύσης. 25 χρόνια μετά, ο Will εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των Η.Π.Α. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία. Ο Will, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν - αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά...



Au revoir la-Haut - Ραντεβού εκεί ψηλά
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Νοέμβριος του 1918. Λίγες ημέρες πριν την παύση πυρός του Α` Παγκοσμίου, ο Edouard Pericourt σώζει τη ζωή του Albert Maillard. Οι δυο αυτοί άντρες δεν έχουν τίποτα κοινό, πέρα από τη συμμετοχή τους στον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Pradelle, διατάζοντας μια παράλογη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους, ενώ την ίδια στιγμή χτίζει τη φιλία τους. Στα ερείπια της σφαγής του πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους κάνουν προσπάθεια επιβίωσης. Κι ενώ ο Pradelle είναι έτοιμος να κάνει μια περιουσία με τα πτώματα του θυμάτων, ο Albert και ο Edouard σκαρφίζονται μια επική απάτη με τα μνημόσυνα των αποστερημένων οικογενειών.



You were never really here - Δεν ήσουν ποτέ εδώ
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ένα κορίτσι αγνοείται και εμπλέκει με εμπόρους διακίνησης ανθρώπινης σάρκας. Ένας βετεράνος πολέμου, σκληρός και ψυχολογικά βασανισμένος, αναλαμβάνει να τη διασώσει. Η διεφθαρμένη εξουσία και η εκδίκηση εξαπολύουν βία, που ίσως οδηγήσει στην αναγέννηση του σκληρού αυτού άντρα.



L`Apparition - Το όραμα
Δραματική
Διάρκεια: 140'

Η περίληψη:
Ο Jacques είναι δημοσιογράφος σε μία μεγάλη γαλλική εφημερίδα. Φημίζεται για την αμεροληψία του και θεωρείται χαρισματικός ερευνητής γι' αυτό και τραβά την προσοχή του Βατικανού που του αναθέτει μια ιδιαίτερη αποστολή: να γίνει μέλος της επιτροπής που ερευνά την εγκυρότητα ενός οράματος σε ένα μικρό γαλλικό χωριό. Πρόκειται για μια αληθινή έρευνα βάσει θεσμοθετημένων κανόνων. Αμέσως μετά την άφιξη του στο χωρίο , γνωρίζει την εύθραυστη Anna που ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στη ίδια η Παρθένος Μαρία. Την ακολουθεί ένα πλήθος ευλαβών και φανατικών πιστών με αποτέλεσμα η Anna να είναι εγκλωβισμένη μεταξύ της Πίστης της και των αμέτρητων Παρακλήσεων που δέχεται συνεχώς. Αντιμέτωπος με αντίθετες οπτικές από τα μέλη των κληρικών και από τους σκεπτικιστές της Επιτροπής, ο Jacques σταδιακά αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα της «ιερής εμφάνισης» και νιώθει τις πεποιθήσεις του να κλονίζονται.



Nachrichten aus der ideologischen antike: Marx, Eisenstein, Das Kapital - Ειδήσεις από την ιδεολογική αρχαιότητα: Μαρξ, Αϊζενστάιν, Κεφάλαιο
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 570'

Η περίληψη:
Το Κεφάλαιο του Μαρξ μεταφρασμένο στη γλώσσα των εικόνων. Μία ανακατασκευή του απραγματοποίητου έργου του Σεργκέι Αϊζενστάιν για την κινηματογράφηση του "Κεφαλαίου" του Μαρξ που ακολούθησε μετά από μια πυρετώδη συνάντηση με τον Τζέιμς Τζόις το 1927.