"Η αθωότητα σκοτώνει" της Amy Lloyd

Τον εμπιστεύεσαι. Τότε γιατί φοβάσαι τόσο;
Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις τον άντρα σου, όταν δεν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια;
Πριν από είκοσι χρόνια, ο Ντένις Ντάνσον συνελήφθη και φυλακίστηκε για τον βάναυσο φόνο ενός κοριτσιού. Τώρα η ζωή του γίνεται θέμα ενός ντοκιμαντέρ για ένα αληθινό έγκλημα και προκαλείται μια φρενήρης αντίδραση στο διαδίκτυο προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ελευθερωθεί ένας άντρας που καταδικάστηκε άδικα. Χιλιάδες μίλια μακριά, η Σαμάνθα παθιάζεται με την υπόθεση του Ντένις. Αλληλογραφεί μαζί του, γοητεύεται από την καλοσύνη του απέναντί της και δεν αργεί να εγκαταλείψει την παλιά ζωή της και να τον παντρευτεί, ξεκινώντας εκστρατεία για την απελευθέρωσή του. Μα όταν ο Ντένις αποφυλακίζεται, η Σαμάνθα αρχίζει να ανακαλύπτει περίεργα στοιχεία από το παρελθόν που της δημιουργούν υπόνοιες…
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΑΘΩΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ;

"Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" του Μιχάλη Πατένταλη

Βιέννη, δεκαετία ’80. Ο νεαρός φοιτητής Αλέξης Βελλίδης βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική και, μέσα από τη σύγχυση που τον διακατέχει, προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της παράξενης ιστορίας που τον οδήγησε εκεί. Θυμάται μόνο πως είχε έρθει πριν ένα χρόνο στη Βιέννη για να σπουδάσει στη Μουσική Ακαδημία…
Όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής Χαρνακούρτ της Μουσικής Ακαδημίας ζήτησε από τον Αλέξη να ετοιμάσει μια εργασία για το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ. Κατά την έρευνά του, ο Αλέξης ανακαλύπτει τυχαία μια παρτιτούρα που δείχνει να είναι το τελευταίο απόσπασμα του Ρέκβιεμ. Αφού καταφέρει να την αποκωδικοποιήσει με πολύ κόπο, διαπιστώνει ότι κρύβει ένα φοβερό μυστικό: τους δολοφόνους τού Μότσαρτ. Όσοι φοιτητές πλησίασαν στο παρελθόν τόσο κοντά στην αλήθεια, εξαφανίστηκαν. Και ο Αλέξης βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια θανάσιμη πλεκτάνη, χωρίς περιθώρια διαφυγής…

"Καρδιές στην Ατλαντίδα και άλλες ιστορίες" του Stephen King

Αθωότητα, αλήθεια, προδοσία, απώλεια και επιστροφή βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των πέντε αλληλένδετων, και χρονολογικά διαδοχικών, σαγηνευτικών ιστοριών.
Όλες έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’60.
Ο εντεκάχρονος Μπόμπι ανακαλύπτει έναν κόσμο κακίας, όπου οι ενήλικες συχνά δεν είναι σωτήρες.
Μια ομάδα σπουδαστών ανακαλύπτει τη δυνατότητα της δυναμικής διαμαρτυρίας και έρχεται αντιμέτωπη με τη δική της συλλογική καρδιά του σκότους.
Δύο άντρες πασχίζουν να γεμίσουν το κενό μετά τον Πόλεμο του Βιετνάμ σε μια Αμερική που μοιάζει άδεια και στοιχειωμένη, όσο και η ίδια τους η ζωή.
Ο Μπόμπι επιστρέφει, μεσήλικας πλέον, στη γενέτειρά του, όπου ίσως τον περιμένουν ένα τελευταίο μυστικό, η ελπίδα της εξιλέωσης και ο πόθος της καρδιάς του.

"Οι φίλοι μας στο Βερολίνο" του Anthony Quinn

Λονδίνο 1941. Μια πόλη σε συσκότιση, στο έλεος των γερμανικών αεροπορικών επιδρομών.
Δύο άγνωστοι συναντιούνται –και η σχέση τους ίσως αλλάξει την πορεία του πολέμου.
Ο Τζακ Χοστ είναι διπλός πράκτορας με αποστολή να εντοπίσει την πιο επικίνδυνη πράκτορα των Ναζί στη χώρα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να φτάσει σε αυτήν είναι μέσω της Έιμι Στράλεν, που είναι υπάλληλος σε ένα γραφείο συνοικεσίων.
Για πόσο ακόμη θα μπορεί ο Χοστ να συλλέγει πληροφορίες από τους κύκλους των Βρετανών Ναζιστών δίχως να γίνει αντιληπτός; Και πώς μπορεί να προστατεύσει την Έιμι που βρίσκεται μπλεγμένη, χωρίς να το ξέρει, στον κόσμο της κατασκοπείας φλερτάροντας με την προδοσία;
Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα κατασκοπείας, βασισμένο στην πραγματική ιστορία ενός τραπεζικού υπαλλήλου που στρατολογήθηκε από την ΜΙ5 για να εισχωρήσει στις φασιστικές ομάδες της Αγγλίας.

"Το πέρασμα αντίκρυ" του Θοδωρή Δεύτου

1955. Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρµατόπλεγµα κατά µήκος της συνοριογραµµής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ… Καταλήγει στην Αµερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη µοίρα των δικών του και της Όλγας, του µεγάλου του έρωτα. Να ’ναι άραγε ζωντανοί ή άφησαν την τελευταία τους πνοή στις απάνθρωπες φυλακές του Σπατς;
1989. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσµα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασµα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αµερική και να επιστρέψει στο χωριό του. Η καταβύθιση στα γεγονότα του παρελθόντος και η απρόσµενη συνάντηση µε αγαπηµένα πρόσωπα θα αλλάξουν την πορεία της ζωής του για πάντα…
Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε µαρτυρίες και πραγµατικά γεγονότα.

"Η εκδίκηση των πρώην" της Jo Jakeman

Μέχρι πού θα έφτανες για να εκδικηθείς τον πρώην σου;
Ο σύζυγος της Ίμοτζεν είναι ένας κακός άνθρωπος. Μπορεί η πρώην γυναίκα του και η νέα του ερωμένη να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά η Ίμοτζεν πιστεύει πως ξέρει την αλήθεια. Και τώρα της έδωσε τελεσίγραφο: μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να έχεις φύγει απ’ το σπίτι, ειδάλλως θα διεκδικήσω την κηδεμονία του γιου μας.
Σε μια στιγμή τρέλας η Ίμοτζεν κάνει κάτι το αδιανόητο: τον κλειδώνει στο κελάρι –και τώρα έχει εκείνη τον έλεγχο. Αλλά μέχρι πού θα φτάσει για να προστατέψει τον γιο της και να τιμωρήσει τον άντρα της; Και τι θα συμβεί όταν η πρώην γυναίκα του και η νυν φιλενάδα του μπλεχτούν στα σχέδιά της;
Ένα σκληρό βιβλίο, με γερές δόσεις χιούμορ και σασπένς, που αναδεικνύει τη γυναικεία αλληλεγγύη αλλά και τις ανθρώπινες αδυναμίες.

"Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου" του Ηλία Κ. Πετρόπουλου

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η διερεύνηση του ιστορικού υπόβαθρου που δημιούργησε τα ομηρικά έπη και τον Επικό Κύκλο. Με κριτική και αναλυτική επανεξέταση του διαθέσιμου υλικού, ο Ηλίας Κ. Πετρόπουλος δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ερευνήσει από πρώτο χέρι την πρώιμη και καθοριστική περίοδο της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα.
Βασισμένος στην εξαντλητική μελέτη των γραπτών και αρχαιολογικών πηγών, αλλά και στην κριτική αποτίμηση της σχετικής βιβλιογραφίας στους τομείς των ομηρικών ερευνών, της ασσυριολογίας, της αιγυπτιολογίας, της χεττιτολογίας, της προϊστορικής και κλασικής αρχαιολογίας και της μυθολογίας, ο συγγραφέας αναλύει επίσης τα σημαντικότερα κείμενα παρουσιάζοντας δικές του μεταφράσεις από το πρωτότυπο στα κρισιμότερα σημεία, καθώς γνωρίζει τη χεττιτική, λουβική, χουρριτική και φρυγική γλώσσα, τη σφηνοειδή και τη λουβική ιερογλυφική γραφή, καθώς και αρκετές σύγχρονες γλώσσες.
Στα επιμέρους κεφάλαια εξετάζονται ειδικά θέματα –περίπου ως ψηφίδες που συνθέτουν μια μεγάλη εικόνα: τη διαδικασία μεταφοράς μυθολογικών παραδόσεων, ιδεών, αντικειμένων και λατρειών από την Ανατολή στην Ελλάδα και αντιστρόφως, τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των μυκηναϊκών κρατών και των διαδόχων τους με κράτη της Ανατολής, ιδίως με τα κράτη των Χετταίων (και των απογόνων τους Νεο-Χετταίων) και των Νεο-Ασσυρίων, και γενικότερα τις πολιτικές και οικονομικές επαφές και την πολιτισμική ώσμωση στην αρχαία ανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα επιμέρους ζητήματα εξετάζονται με εξαντλητική χρήση των πηγών, προσεκτική αποτίμηση (και συχνά κριτικό σχολιασμό) της προγενέστερης έρευνας, και ιδιαίτερη πρωτοτυπία, η οποία δεν συνίσταται μόνο στις επιμέρους ερμηνευτικές συμβολές, αλλά και στη συνολικά πρωτότυπη εικόνα που προκύπτει για τις σχέσεις ελληνικού κόσμου και Ανατολής κατά την περίοδο περ. 1400-600 π.Χ. –σχέσεις αδιάκοπων ανταλλαγών και ώσμωσης, από τις οποίες προκύπτει ένας ενιαίος ιστορικός χώρος στην αρχαία ανατολική Μεσόγειο που είναι αναγκαίο να εξετάζεται ως ενότητα, όχι μόνο μετά τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ήδη από την Εποχή του Χαλκού.

"Είσαι Γ@μάτος - Είσαι Γαμ@τη" της Jen Sincero

Σταμάτα να αμφισβητείς το μεγαλείο σου και ζήσε μια καταπληκτική ζωή.
Ένας διασκεδαστικός και εύχρηστος οδηγός που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τον εαυτό σου, να αγαπήσεις αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις, να αλλάξεις αυτά που δεν αγαπάς και να είσαι γ*μάτος και γαμ*τη όλη την ώρα.
27 κεφάλαια σε μέγεθος... μπουκιάς από τη διάσημη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Τζεν Σινσίρο, που θα σε βοηθήσουν:
Να εντοπίσεις και να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές που σε απομακρύνουν από το να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.
Να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις. Και να το κάνεις ΤΩΡΑ!
Να βγάλεις, διάολε, μερικά λεφτά –ίσως περισσότερα απ’ όσα.