Η πολυβραβευμένη Yrsa Sigurdardóttir, ένα από τα μεγαλύτερα ονόµατα του θρίλερ παγκοσμίως, επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία της για τη ζωή και το έργο της. Σκοτεινή, μυστήρια η Sigurdardóttir συνδυάζει την αστυνομική πλοκή και τον μυστικισμό με ανατριχιαστικά αποτελέσματα και με κάθε νέο της βιβλίο αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται όλο και καλύτερη.

Η Yrsa Sigurdardottir θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη την Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018, στις 21.00μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1).

Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την ισλανδή στιλίστρια που χειρίζεται τον φόβο σαν υπάκουη μαριονέτα!

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO (23 Απριλίου 2018-22 Απριλίου 2019).
Με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ισλανδίας στο Όσλο
Με διαδοχική διερμηνεία από τα αγγλικά.

Η ισλανδή Yrsa Sigurdardóttir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ, 1963), πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μητέρα δύο παιδιών, θεωρείται από τα νέα μεγάλα ονόματα του θρίλερ και έχει χαρακτηριστεί ως η ισλανδική απάντηση στον Stieg Larsson. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα με την έρευνα της γεμάτης μυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει μια μοναδικότητα στην πλοκή των μυθιστορημάτων της. Τα βιβλία της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφέρονται στον κινηματογράφο.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Το μήνυμα, DNA, Η εκδίκηση.