Οδηγός Εφηβείας

Συμβουλευτική ημερίδα και συζήτηση για γονείς με θέμα τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 12.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ

Τι στο καλό σημαίνει αυτή η λέξη που αρχίζει από Ε; Τι φέρνει τελικά την εφηβεία; Γιατί το σώμα μου μεταμορφώνεται; Τι πρέπει να ξέρω για τον έρωτα, τις σχέσεις και το σεξ; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που απασχολούν τους εφήβους κατά την περίοδο αυτή που όλα αλλάζουν και τίποτα δεν μοιάζει με πριν. Ερωτήσεις γεμάτες απορίες, δύσκολες να απαντηθούν με λίγες λέξεις, που φέρνουν σε αμηχανία τους γονείς και σε δύσκολη θέση τους παιδαγωγούς.

Με αφορμή τους «Οδηγούς Εφηβείας» για κορίτσια και για αγόρια της Λίξι Κοξ, η κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου και η δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια του www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά, θα συνομιλήσουν με τους γονείς και τους παιδαγωγούς για όλα όσα απασχολούν τους εφήβους.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά ενός από τα βιβλία:
(λιανική τιμή: 9,90€ το καθένα) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:
___________________________________________________________________________________


Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, ο Σύλλογος «Αγώνας Ζωής» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου με αφορμή το βιβλίο της


το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 19.00μ.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου (Εθνική Οδός Καρπενησίου-Αγρινίου).

Το χρονικό της ασθένειας της Σοφίας Νικολαΐδου, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους έως τη μαστεκτομή και την εμπειρία της χημειοθεραπείας. Μια συγκλονιστική προσωπική κατάθεση.

Θα προλογίσει η φιλόλογος Μαρία Παναγιωτοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την πιανίστρια Ελένη Μπελιμπασάκη.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΣΩΚΟΣ.