Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε ο frontman των Prodigy Keith Flint, όπως γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram το συγκρότημα.

«Είναι αλήθεια, δεν πιστεύω αυτό που λέω αλλά ο αδελφός Κeith αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Είμαι σοκαρισμένος, θυμωμένος, μπερδεμένος και η καρδιά μου έχει ραγίσει. Αναπαύσου εν ειρήνη αδελφέ μου» γράφει η εν λόγω ανάρτηση.

Ο Flint βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ της Βρετανίας το πρωί της Δευτέρας.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν ερευνούσε τον θάνατο του τραγουδιστή ως εγκληματική ενέργεια.

«Λάβαμε μία κλήση σχετικά με την υγεία ενός άνδρα σε μια διεύθυνση στο Brook Hill λίγο μετά τις 8:10π.μ. τη Δευτέρα» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.
«Κληθήκαμε στο σημείο αλλά δυστυχώς ο 49χρονος άνδρας ήταν νεκρός. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος» τόνισε ο ίδιος.

O Flint είχε επιστρέψει στη Βρετανία πριν από λίγο καιρό μετά από τουρνέ στην Αυστραλία. Μάλιστα, τον Μάιο ήταν προγραμματισμένη περιοδεία του για τις Η.Π.Α.

Ο Keith έγινε το «πρόσωπο» των Prodigy εντελώς τυχαία, καθώς αρχικά είχε προσληφθεί ως χορευτής του συγκροτήματος. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν πως η θέση που του ταιριάζει είναι αυτή του… frontman, καθώς είχε ιδιαίτερες φωνητικές δυνατότητες.

Τους Prodigy δημιούργησε το 1990 ο παραγωγός Liam Howlett και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής. 

Ο δίσκος τους «Music for the Jilted Generation» έφτασε στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτς. Ο Flint ήταν πιο γνωστός για τα δύο τραγούδια «Firestarter» και «Breathe», τα οποία έγιναν σήμα-κατατεθέν της βρετανικής ρέιβ σκηνής.

(Πηγή άρθρου: cnn.gr)